Saxon

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Re: Saxon

Post autor: yankes »

Koncert Saxon na Festiwalu Legend Rocka:
viewtopic.php?t=9648
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Po prostu genialnie :D :dance:
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

http://nafest.pl/skladanka/106/

Tu trzy numery przedpremierowo z koncertu w Grecji! Saxon wymiata!!! Może singirl nie zabija, ale "CALL TO ARMS" to arcydzieło!!!
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

jest na prawdę dobrze ;-) chyba się jednak przekonam do tej nowej płyty
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

jest na prawdę dobrze ;-) chyba się jednak przekonam do tej nowej płyty
Mówiłem?! na albumie docelowo będzie 11 numerów :-) strzyka mi w kościach - to znaczy, że będzie dobrze :-) :twisted:
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

http://www.youtube.com/watch?v=V4cb2fSjCI0

Nowa płyta w sklepach 3 czerwca! Już nie mogę się doczekać :-)))
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

No faktycznie tytułowy kawałek niczego sobie, narobiłeś mi smaka na nowy album i teraz nie mogę się doczekać... Dobrze, że grają u nas ;-)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

SebastianArcheo pisze:
Nowa płyta w sklepach 3 czerwca! Już nie mogę się doczekać :-)))
Wg oficjalnej, u nas dopiero ósmego :sad:

http://www.saxon747.com/en/
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Nowy Saxon ssie całkowicie. Miałem spore nadzieje co do tej płyty, niestety bardzo się rozczarowałem. W zasadzie żaden kawałek nie może równać się z najlepszymi numerami z poprzednich krążków takimi jak Battalions Of Steel, I've Got To Rock (To Stay Alive) czy Lionheart. Zdecydowanie najsłabszy album tego zespołu w nowym tysiącleciu i rozczarowanie sezonu jak dla mnie. Ale na koncercik do Bochni, czy gdzie to tam ma się odbyć i tak trzeba się wybrać ;-)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

hmmm właśnie zamierzam sobie sprawić płytkę, po koncertowych filmikach nowe utwory nieźle brzmiały, ale zobaczymy ;P ja z kolei do Doliny Charlotty się wybiorę mam nadzieję :twisted:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mr.Hankey pisze:Nowy Saxon ssie całkowicie. Miałem spore nadzieje co do tej płyty, niestety bardzo się rozczarowałem. W zasadzie żaden kawałek nie może równać się z najlepszymi numerami z poprzednich krążków takimi jak Battalions Of Steel, I've Got To Rock (To Stay Alive) czy Lionheart. Zdecydowanie najsłabszy album tego zespołu w nowym tysiącleciu i rozczarowanie sezonu jak dla mnie. Ale na koncercik do Bochni, czy gdzie to tam ma się odbyć i tak trzeba się wybrać ;-)
Nie oceniam Saxona aż tak krytycznie. Tzn. z płyt z tego tysiąclecia uwielbiam Lionhearta, resztę odbieram dość podobnie. Na "Labiryncie" poza singlowym hitem "Bataliony ze stali" też działo się umiarkowanie dużo. "Call to Arms" to płyta dość równa i przyzwoita. Zespół nie schodzi poniżej pewnego wysokiego poziomu. A że nie nagrywa ciągle rzeczy wybitnych ... No trudno :(
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Hmm... Po komentarzach widzę że nie jest zbyt dobrze :|
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Saxona wartoby kochać i tak za samo Crusader :cool: Jeden z najgenialniejszych kawałków heavymetalowych :pijak:
Nowej płyty nie słuchałem, ale z pozostałych nowych lubię Lionheart, pozostałe szału nie robią, oczywiście wyjątkiem są bataliony ;-)
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Z nowszych płyt słuchałem tylko Inner Sanctum i jak dla mnie to był bardzo dobry materiał, a jak pozostałe mają się do tego albumu nie mam za bardzo rozeznania.
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Ja słuchałem tylko 6 pierwszych płyt Saxona. Świetne jest power and the glory, reszta jest bardzo dobra lub dobra.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

krusejder pisze:Zespół nie schodzi poniżej pewnego wysokiego poziomu.
Ten wysoki - nawet bardzo - poziom to był Lionhearta i Inner Sanctum. Call to Arms to album bezdyskusyjnie słabszy i w żadnym momencie nawet nie zbliża się do wyżej wymienionych krążków. Nawet do przeciętnego Labiryntu mu daleko. Tam jednak były takie numery jak Valley Of The Kings, Demon Sweeney Todd o kapitalnym Battalions Of Steel nie wspominając. Na nowym krążku nie ma żadnego numeru, który wyrastałby ponad przeciętność.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Według mnie ostatnie 3 albumy Saxon są najwyżej przeciętne, ot do posłuchania kilka razy, ale bez ekscytacji. Niestety, coś im nie wychodzi ostatnio.
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

IgorW pisze:Według mnie ostatnie 3 albumy Saxon są najwyżej przeciętne, ot do posłuchania kilka razy, ale bez ekscytacji. Niestety, coś im nie wychodzi ostatnio.
Inner Sanctum był bardzo dobry. Następny faktycznie przeciętny, a najnowszego nie słuchałem.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

metal pisze:
IgorW pisze:Według mnie ostatnie 3 albumy Saxon są najwyżej przeciętne, ot do posłuchania kilka razy, ale bez ekscytacji. Niestety, coś im nie wychodzi ostatnio.
Inner Sanctum był bardzo dobry. Następny faktycznie przeciętny, a najnowszego nie słuchałem.
+1 Inner Sanctum uważam za b. dobry album, Labirynt jest średniawy, bo ma parę fajniejszych kawałków, ale ponad połowa płyty to takie saxonowe średniaki, a nowego nie słuchałem ale po takich recenzjach to chyba się wstrzymam z kupnem ;)
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

A wg mnie jest całkiem dobrze. Na pewno lepiej niż na Into The Labyrinth...
ODPOWIEDZ