Zespoły, których nie lubiliście aż tu nagle...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Re: Zespoły, których nie lubiliście aż tu nagle...

Post autor: Emilio »

Veyron pisze:Load i Reload moim zdaniem są totalną porażką.
Ja akurat je lubie, sa w innym stylu ale to ich nie przekreśla. Natomiast w St.Anger nie winie produkcji płyty, ten materiał nawet świetnie wyprodukowany by sie nie obronił.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Łunek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Łunek »

Dzieki S&m poznałem mete i mam do niego sentyment ale poza tym nadal uwazam go za dobry album. Z perspektywy czasu może stracił bo niektóre utwory strasznie się "rozjeżdzają" z syfonikami ale kawałki typu ctulu ,nothing albo bleeding me wypadły genialnie! Zresztą aranzacje aranżacjami...sam zespół zagrał tu świętnie ,James był w rewelacyjnej formie wokalnej,Kirk solówki odegrał wzorowo,Lars grał równo nie upraszczał sobie swoich partii.. Load/Reload uważam za świetne albumy.Niemetalowe oczywiście ale jako rockowe albumy wypadają bardzo dobrze, zresztą są bardzo dobrze wyprodukowane. A St. Anger..coż..mi akurat produkacja tego albumu na poczatku wogole nie lezała,teraz w miare podoba bo zamierzenien było garażowe brzmienie ale te kawałki live już tak nie brzmią(szczególnie tytułowy),dlatego jak juz słucham to tylko studyjnie.Ma on momenty riffy...,gdyby wawalić Drity Window i Invisible Kid to sluchałbym go czesciej w całości :D A prawidziwym fenomenem tego albumu jest to że mineło od premiery 8 lat a nadal się o tym dyskutuje....no ale...Metallica -tyle:)
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Jeżeli S&M to dla was dobra płyta, to se lepiej posłuchajcie koncertówki Planta z Page'em No Quarter to zobaczycie jak powinien wyglądać koncert z orkiestrą :lol:
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Jak dla mnie, to Load, Reload, St. Ager S&M, czy inne garażówy są znacznie gorsze od poprzedników. Death Magnetic jest całkiem znośne.
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MrCrowley »

Nie chcę nic mówić, ale mniej warnogenne i ogółem bardziej na miejscu jest pisanie tu.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

można by przekleić te posty po prostu do tamtego tematu?
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

PanPrezes pisze:Jeżeli S&M to dla was dobra płyta, to se lepiej posłuchajcie koncertówki Planta z Page'em No Quarter to zobaczycie jak powinien wyglądać koncert z orkiestrą :lol:
Ja to jeszcze kissów z orkiestrą bym bardzo polecił.

A co do mety, to niestety orkiestrówki jeszcze wysłuchać do końca nigdy mi się nie udało, po prostu było to od początku źle przemyślane, zbyt często ma się wrażenie że orkiestra przeszkadza zespołowi a zespół orkiestrze, choć nie przeczę, że Call wypadło świetnie. I nawet jak dla mnie mogliby zakończyć. Tak samo jak nigdy nie polubiłem zbytnio pozostałych nagranych po blacku. Na loadach są np. fajne Untill It Sleeps, King Nothing, The Memory Remains, ale przy takich Cure, Ronnie, Outlaw Torn, Carpe Diem Baby po prostu nóż się w kieszeni otwiera. St.Anger nigdy mi się nie udało posłuchać więcej niż pierwsze 2 utwory. Jedynie Death Magnetic jakoś w miarę przypada mi do gustu, w tym sensie że mogę ją posłuchać za jednym zamachem.
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

I tak jeśli chodzi o Metallice, to najlepszy jest duet Ride and Master.
Awatar użytkownika
michalhusta
-#Invader
-#Invader

Post autor: michalhusta »

Hmmm kiedyś strasznie nie podchodził mi Within Temptation ale ostatnio znów podjąłem próbę wciągnięcia się w ten zespół, no i poszłoo teraz mam na nich ogromną jazdę :D
Maiden England!
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Pierwsze co przychodzi mi na myśl to Mastodon, choć nie jest tak do końca. Zaczęło się od tego, że dowiedziałem się, że chłopaki zagrają na sonisphere ad 2011, więc zabrałem się za ich słuchanie- z tego forum się dowiedziałem, że crack the skye wymiata i zacząłem tego słuchać. I płyta mi się spodobała choć szału nie było, co wpłynęło na to, że uznałem iż starczy. Dodam, że byłem pewny odegrania przez nich sporej części tego albumu. Niestety grali w lwiej większości utwory ze wcześniejszych płyt i z powodu, że nie znałem ich, a także dlatego bo nagłośnienie było dupiate koncert mi się kompletnie nie podobał. Od tamtej pory ich nie słuchałem, pomimo pochlebnych opinii o The Hunter, aż w końcu dowiedziałem się, że Mastodon zagra na Ursynaliach. Na nowo katowałem crack the skye i teraz już mi się podoba bardzo, nie przypuszczałem nawet, że jej następca jeszcze bardziej mnie porwie. Fantastyczna płyta, świetne kompozycje, genialne brzmienie gitar i totalnie zakręcono-ćpuńsko-halucynacyjny koncept albumu. I tu właśnie pojawia się to rzeczone przeze mnie na początku "nie do końca tak jest". Otóż nie do końca, bo jakoś boję się ruszać tych wcześniejszych albumów, ale może w końcu się zabiorę ;-)
A jeśli chodzi o inne zespoły, to praktycznie każdy który teraz bardzo lubię, nie od razu przypadł mi do gustu, wymienię choćby: AC/DC, Judas Priest, The Beatles, Machine Head(jednak dalej całego nie łykam).
Awatar użytkownika
Depeshka
-#Invader
-#Invader

Post autor: Depeshka »

One Direction, pamiętajcie, że piszę to Pierwszego (1!) Kwietnia
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

The Burczax pisze:AC/DC, Judas Priest
Też tak miałem z nimi.
ODPOWIEDZ