Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Re: Teraz słucham...

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Obrazek
nie wiem jak mi to mogło kiedyś niepodejść, jakiś absurd :lol:
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Obrazek

Bym się nigdy w życiu nie podejrzewał że nowa płyta U.D.O. może mi się tak spodobać. Może kolegom z Acceptu nie dorównał ale jednak zaskoczenie dla mnie duże. Po prostu świetna rzecz. Numery "I Give As Good As I Get" czy "Days Of Hope And Glory" to prostu są miażdżące :cool:
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Kuba pisze: Bym się nigdy w życiu nie podejrzewał że nowa płyta U.D.O. może mi się tak spodobać. Może kolegom z Acceptu nie dorównał ale jednak zaskoczenie dla mnie duże. Po prostu świetna rzecz. Numery "I Give As Good As I Get" czy "Days Of Hope And Glory" to prostu są miażdżące :cool:
Zgadza się, płytka kapitalna. Nie mogę się doczekać koncertu we Wrocku.
A dziś u mnie
Obrazek
Szkoda Würzela :cry:
Obrazek
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Obrazek
no jest ogien, Vai napierdziela solówki gdzie się da itd., ale o ile górki śpiewa super, to dolne partie wokalne Davidowi kiespko wychodzą, nie ma tej chrypki, którą tak uwielbiam. Na Live.. In The Shadow... była :P

A set praktycznie identyczny jak na Shadow. Na DVD z 2006 też było to samo prawie. Chociaż w sumie ten set jest niemal idealny (może nie ten - jakieś kawałki Vaia :roll: ;-) ).
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

syzygy pisze: no jest ogien, Vai napierdziela solówki gdzie się da itd., ale o ile górki śpiewa super, to dolne partie wokalne Davidowi kiespko wychodzą, nie ma tej chrypki, którą tak uwielbiam. Na Live.. In The Shadow... była :P

A set praktycznie identyczny jak na Shadow. Na DVD z 2006 też było to samo prawie. Chociaż w sumie ten set jest niemal idealny (może nie ten - jakieś kawałki Vaia :roll: ;-) ).
No jakoś dwie strony temu pisałem że to kapitalna płyta jest :jee:

Ogień rzeczywiście jest i wszystko na swoim miejscu. Napierdzielają aż miło. Aczkolwiek mi najbardziej podoba się stosunkowo spokojny kawałek a konkretnie "Ain't No Love In The Heart of the City". W życiu lepszej wersji nie słyszałem. Vai to zagrał po prostu cudownie. Do tego śpiew 72 tysięcy ludzi i lekko "zmęczony" głos Coverdale`a.

Ogólnie Whitesnake mnie w tym roku zadziwia. Najpierw bardzo dobry "Forevermore" a teraz świetny live :)

PS. Że Vai gra tutaj obłędnie to jedna sprawa, natomiast druga warta uwagi rzecz to na czym gra :
http://www.youtube.com/watch?v=yIaKP_yD ... re=related
Tak od 2:50 sobie zerknijcie na jakiej gitarze solo wycina :lol:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Kuba pisze:Tak od 2:50 sobie zerknijcie na jakiej gitarze solo wycina
haha :D
Kuba pisze:"Ain't No Love In The Heart of the City". W życiu lepszej wersji nie słyszałem. Vai to zagrał po prostu cudownie. Do tego śpiew 72 tysięcy ludzi i lekko "zmęczony" głos Coverdale`a.
No ten kawałek jest bardzo fajnie zagrany, ale poprzednie Bad Boys kiepsko jak dla mnie. David co chwilę oddaje głos publiczności, niedbale jakoś śpiewa itd. Ale może się czepiam za bardzo. Ain't no love dobrze wykonany, chociaż ogolnie tak jak pisałem wcześniej, te spokojniejsze partie wychodzą mu tak sobie. Is This Love na pewno lepiej grał na tych nowszych koncertówkach.
Koncert fajny, ale wolę jednak Live In The Shadow Of The Blues.
Kuba pisze:Ogólnie Whitesnake mnie w tym roku zadziwia. Najpierw bardzo dobry "Forevermore" a teraz świetny live
Ostatnio się wziął do roboty :P Tylko czemu między Slip Of The Tonque a Good To Be Bad było 20 lat przerwy? :mad: No dobra, nagrał jakieś restless heart po drodze, solową płytkę, płytkę z Pagem.. ale to mało i kiepskie po prostu w porównaniu do tego, co zaprezentował na ostatnich dwóch albumach. Zmarnował dwie dekady :P
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

syzygy pisze: Ostatnio się wziął do roboty :P Tylko czemu między Slip Of The Tonque a Good To Be Bad było 20 lat przerwy? :mad: No dobra, nagrał jakieś restless heart po drodze, solową płytkę, płytkę z Pagem.. ale to mało i kiepskie po prostu w porównaniu do tego, co zaprezentował na ostatnich dwóch albumach. Zmarnował dwie dekady :P
Bym polemizował. Restless Heart jest całkiem niezłe, takie przyjemne. Płyta Coverdale / Page również niczego sobie. Natomiast co do solowej płyty to jak dla mnie nudaaaaaaa :lol:

Zresztą, cieszmy się tym co jest ;-)
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Coverdale/Page jest dla mnie albumem genialnym, szkoda że została w swoim czasie tak kompletnie olana przez fanów i dziennikarzy, przez co panowie zakończyli działalność po zaledwie kilku gigach w Japonii, naprawdę wielka szkoda..

Obrazek
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Obrazek
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: lochinvar »

Unleash The Beast Saxonów to jedna z ich najlepszych płyt. Niby nic odkrywczego nie nagrali, ale slucha jej sie z przyjemnością. Pamietam, że zakupiłem ją na bieżąco w 1997 i było dla mnie zaskoczeniem, że Saxon po tylu latach kariery nagrał tak dobrą, mocna i gitarową płytę, ze zrożnicowanym repertuarem, świeżoscią i dynamiką. Pewnie zasługa nowego gitarzysty, który się wtedy pojawił tj Douga Scarrata.
Stawiam tą płytę obok takich klasyków Saxona jak Wheels Of Steel, Strong Arm Of The Law, Denim And Leather i Power And The Glory.
:jee:
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

popieram w 100%. szkoda tylko, że jest tak tragicznie olewana na koncertach :neutral:
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: lochinvar »

Napisz na forum Saxonów w tym zakresie, może sam Biff przeczyta :dance:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Kuba pisze:Bym polemizował. Restless Heart jest całkiem niezłe, takie przyjemne. Płyta Coverdale / Page również niczego sobie. Natomiast co do solowej płyty to jak dla mnie nudaaaaaaa

Zresztą, cieszmy się tym co jest
Dobra, trochę mnie poniosło i wrzuciłem Coverdale/Page do jednego wora z pozostałymi płytkami a ten album faktycznie jest niezły. Mój błąd :P Muszę go odświerzyć zresztą.
Restless nudne, za dużo balladek :P

Mimo wszystko, 3 płyty na 20 lat to i tak ślimacze tempo, już bez wzgledu na to, czy się komuś te płyty podobają, czy nie. A jak widać Coverdale kompozycyjnie i wokalnie stoi nadal świetnie, więc szkoda, że dopiero teraz wpadł w dobry rytm wydawniczy ;-)
...a z drugiej strony dobrze, że w ogóle wpadł w taki rytm ;-)

Obrazek
ODPOWIEDZ