Bruce Dickinson

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Re: Bruce Dickinson

Post autor: Mr. M »

gumbyy pisze: To program rozrywkowy, który leci w telewizji komercyjnej. Jak łatwo się domyśleć ma za zadnie nabić kasę komu trzeba, a nie "promować", czy wynajdywać "talenty".
Tu się nie do końca zgodzę, bo wydaje mi się, że tego typu programy mają właśnie za zadanie znaleźć osoby, które będzie można potem lansować i zarabiać na nich kasę ;-)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Inna sprawa,że Genek Loska który wygrał X Factor to jednak jest jakiś talent i chore jest to,że taki facet z takim głosem musiał dopiero wystąpić w takim programie anty-rockowym by zostać zauważonym,inna sprawa,że wydaję mi się,że niewiele to zmieni ,bo taki program daję tylko promocje na rok.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Mr. M pisze:Tu się nie do końca zgodzę, bo wydaje mi się, że tego typu programy mają właśnie za zadanie znaleźć osoby, które będzie można potem lansować i zarabiać na nich kasę ;-)
I tak i nie ;)

A serio to program sam w sobie ma zarobić kasę poprzez dużą oglądalność (reklamy, smsy, sponsorzy), a później oczywiście jest ciąg dalszy "promowania wypromowanego" i dalsze zbieranie kasy.

I tutaj zgadza się to, co napisał ZwC - to trwa w miarę krótki czas, aż zaczyna się kolejny program i trzeba od początku nakręcać spiralę ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

ZłapanyWCzasie pisze:Inna sprawa,że Genek Loska który wygrał X Factor to jednak jest jakiś talent i chore jest to,że taki facet z takim głosem musiał dopiero wystąpić w takim programie anty-rockowym by zostać zauważonym,inna sprawa,że wydaję mi się,że niewiele to zmieni ,bo taki program daję tylko promocje na rok.
No nie wiem, czy talent, skoro tylko w jednym repertuarze z chrypą się odnajdywał :razz:
A co do tematu...program na pewno pomaga wypromować się artystą, że z różnymi skutkami to inna sprawa. Nie wolno jednak zapominać, że jego zadaniem głównym nie jest rozwój polskiej sceny muzycznej, tylko oglądalność-kasa.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Przez taki program Bruce stałby sie celebrytą . Wszyscy by komentowali kogo zjechał , kogo pochwalił , co powiedział o stroju tego a o włosach tamtego .
To byłoby kompletnie bez sensu i wydaje mi sie ze Bruce ostatnią rzeczą jakiej chciałby doświadczyć to te okładki brukowców , które pisałyby o nim w kółko jak o Wojewódzkim .
Bruce nie będzie nabijał kasy tym szmatławcom jak i tym programom telewizyjnym , "produkującym" w sensie dosłownym tzw. nowe gwiazdy muzyki światowej .
Taka "gwiazda" potem wypuszcza jedną płytę , odbywa ileś tam koncertów po czym słuch o niej ginie bo po prostu nie ma nic nowego do zaoferowania a ludzie pamiętają że dano jej szansę tylko dlatego , że wygrała jakieś show telewizyjne . To jest juz cyrk niestety.
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

i to jest temat o Bruce D.? ;)
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Gienek Loska to taki polski Bruce Dickinson :cool:
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

ej od Moniki Brodki się odczepta, bo dziewczyna ma naprawdę dobry głos i od wygrania Idola dojrzała i się dokształciła w tym kierunku, a ostatnia jej płyta jest naprawdę dobra, jak na nasze, polskie warunki.

a takie programy jak najbardziej mają na celu kreowanie gwiazd. bo jest różnica pomiędzy gwiazdą i artystą. ten pierwszy niekoniecznie musi być tym drugim.
osobiście mimo, że nie oglądałem tych programów, to wiem kim jest Michał Szpak i to jest idealny przykład gwiazdy wykreowanej przez program. prawdopodobnie będzie to gwiazda jednego sezonu, ale trochę sobie pobryluje na salonach i poświeci buźką w tv, a TVN prawdopodobnie na nim jeszcze trochę zarobi
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Siwy pisze:ej od Moniki Brodki się odczepta, bo dziewczyna ma naprawdę dobry głos i od wygrania Idola dojrzała i się dokształciła w tym kierunku, a ostatnia jej płyta jest naprawdę dobra, jak na nasze, polskie warunki.

a takie programy jak najbardziej mają na celu kreowanie gwiazd. bo jest różnica pomiędzy gwiazdą i artystą. ten pierwszy niekoniecznie musi być tym drugim.
osobiście mimo, że nie oglądałem tych programów, to wiem kim jest Michał Szpak i to jest idealny przykład gwiazdy wykreowanej przez program. prawdopodobnie będzie to gwiazda jednego sezonu, ale trochę sobie pobryluje na salonach i poświeci buźką w tv, a TVN prawdopodobnie na nim jeszcze trochę zarobi
1. Monika Brodka ma taki sam głos jak przypadkowa dziewczyna z ulicy, którą poprosisz żeby zaśpiewała. Można ewentualnie wprowadzić zaostrzenia żeby miała góralski akcent.
2. Michał Szpak poza swoim wyglądem nie zaistniał niczym i wątpię czy przeciętna osoba będzie znała jakikolwiek jego utwór.
3. To, że się pojawi w paru programach i na okładkach gazet to jeszcze nie robi z niego gwizdy.
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Gwiazda – potoczne i subiektywne określenie osoby cieszącej się popularnością wśród pewnej grupy społecznej. Liczba fanów gwiazdy może wynosić od kilkudziesięciu do kilku milionów osób.
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Wspaniale, więc uznawaj Monikę Brodkę i Michała Szpaka za gwiazdy :roll:
Ale z tego wynika, że z mojego bliskiego otoczenia znam dziesiątki gwiazd :lol:
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Journeyman666 kto wg Ciebie jest w Polsce gwiazdą?
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Człowieku, weź trochę się uspokój. Wiemy, że masz znajomego, który powiedział, że Bruce jest najlepszy, bo śpiewa razem z gitarą. Najeżdżasz na wszystkich, ale nikt nie wie z jakiego powodu. Gwiazda to jest subiektywna ocena, a ty wszystkich najeżdżasz. Wcześniej robił tak Iron Cezarek, ale wyrósł z tego. Widać, nie wszyscy wyrastają.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ta nowa krew na forum,to ciągle jakieś jaja odwala.
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Nie zauważyłem nawet, że zboczyliśmy z tematu.

Ostatnio strasznie podoba mi się pierwsza płyta Dickinsona. Szczerze, takiej się właśnie spodziewałem - lekkiej, innej od IM. Muzykom coś takiego potrzebne, oderwanie sie od macierzystego zespołu. Maja wtedy całkowita kontrole nad tym, co chcą grać, w zespole nie zawsze to przejdzie.
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Invader pisze:Ta nowa krew na forum,to ciągle jakieś jaja odwala.
Jaka nowa krew skoro jestem o 3 miesiące krócej od Ciebie? :lol:
W Polsce gwiazdą może być Doda, Edyta Górniak, Beata Kozidrak, Ich Troje. Zespoły, czy osoby, które jako tako się pojawiają w show biznesie cały czas. A nie Monika Brodka i Cerekwicka.
Przemo142 pisze:Wiemy, że masz znajomego, który powiedział, że Bruce jest najlepszy, bo śpiewa razem z gitarą. Najeżdżasz na wszystkich, ale nikt nie wie z jakiego powodu. Gwiazda to jest subiektywna ocena, a ty wszystkich najeżdżasz.
Zdecydowanie Bruce udowadnia to, że jest znakomitym wokalistą dzięki temu, że umie śpiewać dźwiękami tak wysoko jak robi to gitara w Montsegur (bo przypuszczam, że tej mojej wypowiedzi tak bardzo się czepiasz). Spokojnie mogę postawić tezę, że niewiele osób płci męskiej jest w stanie tak wysoko śpiewać. Bruce Dickinson jest genialnym wokalistą i jest to fakt niepodważalny. Również niezależnie od tego co mówi mój znajomy, którego jak sądzę znasz, że wiesz, że powiedział, że jest najlepszy? Polecam kurs czytania ze zrozumieniem.
Nie mam nic przeciwko muzyce pop. Jest to przyjemna dla ucha muzyka i nie widzę powodu żeby określać, że jej twórcy to beztalencia. Jednak uznanie, że Monika Brodka a już szczególnie Kasia Cerekwicka są gwiazdami to dla mnie jakaś pomyłka. Tak jak napisałem wyżej - o tamtych zespołach/osobach wg mnie, można powiedzieć, że są gwiazdami. Nie są artystami jednej piosenki i niezależnie czy ktoś lubi Ich Troje czy nie - można powiedzieć, że swojego czasu byli gwiazdami.
W wypowiedzi o tym, że w moim otoczeniu znam mnóstwo gwiazd miałem na myśli rzekom wystarczające "dziesiątki" fanów aby uznać kogoś za gwiazdę ;)

@voivod - Nigdzie nie napisałem, że gwiazdą nie może być artysta grający muzykę pop. Nie zgodziłem się jedynie co do 2 kobiet wcześniej wymienionych w tym temacie.
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Journeyman666 pisze:Polecam kurs czytania ze zrozumieniem.
Odniosę się tylko do tego. Również polecam. Ile można pisać, że to jest SUBIEKTYWNE odczucie. Dla mnie np. Michał Wiśniewski nie jest gwiazdą. Ale ja nie wyskakuje i się nie czepiam, że "ło, jaka to gwiazda, Maiden już 35 lat na scenie, Eddie, koncerty pokoleń itp. itd." Sam nie uważam Ani Cerekwickiej, ani Brodki, ani Ich Troje, ani Doda. Gwiazda a Artysta to nie to samo. Roman Kostrzewski nie jest dla mnie gwiazda, ale jest wspaniałym artystą. Jeśli tego nie możesz zrozumieć, to jest Twój problem.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Journeyman666 pisze:można powiedzieć, że swojego czasu byli gwiazdami
i to się tyczy wszystkich osób przewijających się przez mass media. Dlatego zarówno możesz powiedzieć, że gwiazdą jest Beata Kozidrak, która troszkę więcej na tej scenie zrobiła, jak i Michał Szpak, który prawdopodobnie za pół roku zniknie w otchłani szołbiznesu. inną sprawą jest klasa takiej gwiazdy i to, co sobą prezentuje w okresie bycia najbardziej popularnym.

a ja będę bronił Brodki i kategorycznie sprzeciwiał się stawianiu jej w tym samym rzędzie co Cerekwickiej. Akurat ta pierwsza, moim zdaniem jest jedną z niewielu beneficjentów tego typu programów, która robi coś sensownego. nawet jeżeli głos ma przeciętny
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Sądzę, że cześć osób myli pojęcia GWIAZDY i GWIAZDORSTWA... :dance:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Siwy pisze:a ja będę bronił Brodki i kategorycznie sprzeciwiał się stawianiu jej w tym samym rzędzie co Cerekwickiej
+1

nieważne gdzie wypłynęła, ale spiewa nieprzeciętnie i jak na polskie warunki w miarę ambitnie

tak samo uważam, że nie przeciętna barwę ma dziewczyna która obok Szpaka i Loski była w finale, tyle że nie bardzo wie co z nim zrobić
ODPOWIEDZ