24-26/06/2011 - EasyRider Party - Borek k. Bochni

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 24-26/06/2011 - EasyRider Party - Borek k. Bochni

Post autor: Mr.Hankey »

Ja byłem i było zajebiście ;-) To znaczy cała otoczka była świetna, "motocykliści" naprawdę świetnie zorganizowali całą imprezę. Wszędzie były małe knajpki z pysznym jedzeniem z grilla i piwem w naprawdę bardzo atrakcyjnych cenach. W ogóle cała organizacja na szóstkę, plus darmowy parking strzeżony included ;-) Nikt nie był też pazerny na kasę, przyjechaliśmy dość późno, na niespełna godzinę przed występem Saxon i facet przy bramie sam stwierdził żebyśmy nie płacili pełnej kwoty za bilet, skoro ominęło już nas tyle atrakcji ;-)
Jedyne co było dziwne, to bardzo mała frekwencja i liczba fanów Saxon. Można było poczuć się trochę jak na miejskim festynie - większość osób podczas koncertu siedziała przy stolikach gadając i pijąc piwo, wydawało mi się, że taka grupa jest w stanie przyciągnąć zdecydowanie więcej fanów. Jednak w pierwszych rzędach zabawa była przednia - to w końcu Saxon. Organizatorzy niestety ustawili barierki bardzo daleko od sceny, co zauważył nawet Biff, jednak nie przeszkadzało to jakoś bardzo w odbiorze koncertu. Fajnie jest jednak móc przybijać piątki z muzykami w trakcie występu, tu jednak takiej możliwości nie było.
Set taki se, choć muszę przyznać, że Ride Like The Wind kompletnie się nie spodziewałem i kompletnie mnie rozwalił, dla tylko tego numeru warto było się pojawić. Szkoda, że panowie tak unikają grania kawałków z okresu od Solid Ball Of Rock w górę, bo to cała masa genialnego materiału, a tak w kółko wałkują materiał z pierwszych płyt, który choć świetny, to jednak wydaje mi się że na nowszych albumach jest kilka jeszcze lepszych numerów jak I've Got To Rock To Stay Alive, Lionheart, Dogs Of War czy nawet Battalions Of Steel i wydaje mi się, że tak urozmaicony set byłby zwyczajnie ciekawszy. No ale co zrobić, dobrze że w ogóle grają.
Podsumowując, mimo że przewidywalny, to koncert przedni, to nie ulega wątpliwości, a sama impreza świetna, jednak następnym razem niech już panowie nie kombinują i po prostu zagrają w Stodole ;-) Klub to klub i w takich miejscach koncerty smakują najlepiej.
Ostatnio zmieniony wt lip 19, 2011 1:03 pm przez Mr.Hankey, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Super! Cieszę się że forma Saxona jest dobra, bo zobaczę ich w Dolinie Charlotty 12. sierpnia :twisted:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mr.Hankey pisze: Jedyne co było dziwne, to bardzo mała frekwencja i liczba fanów Saxon.
Może przyczyną było mega-zadupie. Ja bym tam jechał dłużej niż do Berlina :(
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Zadupie to fakt, wiocha straszna, ale można było to fajnie rozplanować. Ja na przykład po koncercie pojechałem na 3 dni do Zakopanego, bo stamtąd to już rzut beretem, a do wyjazdu zbierałem się od kilku lat ;-)
ODPOWIEDZ