Coma

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

vimirror
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: Coma

Postautor: vimirror » ndz lis 27, 2011 2:56 pm

a co myślicie o nowym albumie?
Mi osobiście się podoba

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: mic7 » ndz wrz 01, 2019 8:23 pm

Nieoczekiwane wiadomości dotarły z obozu zespołu Coma. Grupa ogłosiła pożegnalną trasę i zapowiedziała zawieszenie działalności.

Na profilu zespołu Coma w serwisie Facebook pojawiło się krótkie i niezwykle zaskakujące oświadczenie:

" Po dwudziestu jeden latach wspólnego grania podjęliśmy decyzję o zawieszeniu działalności. Wszystkim którzy byli z nami dziękujemy za wspólny, doskonały czas. Zapraszamy na ostatnie koncerty zespołu - tej jesieni zagramy trasę „GAME OVER". "

https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... rtowa.html
Orgasmatron 5.01;Soul Asylum 3.02;Turbo 14.02;Purple Day 22.02 ;NK 29.03; Memoriał Dio 16.05 ; GN'R 12.07 ; D.R.I. 22.07 ;Kult 15.08 ;Acid Drinkers 4.10 ;Candlemass 22.11

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Saimon1995 » ndz wrz 01, 2019 10:00 pm

No zaskakująca to informacja, nie da się ukryć. Szkoda, jeden z moich ulubionych polskich zespołów ostatnich lat.

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Michał » ndz wrz 01, 2019 11:49 pm

nie wiedziałem, że ten zespół ma tu temat, a tu 47 stron xD

"zawieszeniu działalności"
zawieszenie to nie zakończenie
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 1499

Postautor: Deleted User 1499 » pn wrz 02, 2019 12:08 am

Ja też ale jak widzę że ostatni post jest z 2011 roku to się nie dziwię :D

Jak dla mnie to bardzo dobra decyzja która powinna być przykładem dla wielu kapel. Mam nadzieję że jeszcze wrócą z klimatem z pierwszych płyt.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » pn wrz 02, 2019 1:09 am

Wspaniały dzień dla muzyki
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: Python » pn wrz 02, 2019 6:36 am

Doskonała informacja, teraz pora na Dżem.

Deleted User 2259

Postautor: Deleted User 2259 » pn wrz 02, 2019 6:43 am

Dżem kiedyś to był fajny band

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » pn wrz 02, 2019 8:57 am

Nie kojarzyłem żadnej piosenki Comy. Wrzuciłem 2-3 hity z YT i nic mi one nie mówią. Totalnie bezpłciowe, czyli transseksualne, jak to się dziś mówi.
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Shedao Shai » pn wrz 02, 2019 9:41 am

W liceum zasluchiwałem pierwsze dwie płyty do upadłego, w sumie to jedyny polski zespół który lepiej kojarzę. Potem i mi się gust zmienił, i Coma poszła w złym kierunku, ale sentyment pozostaje. Widziałem ich na żywo na tej i poprzedniej majówce wrocławskiej, i zrobił się z tego zespołu niemożliwy kał (Roguckiemu coś się chyba stało w głowę), więc może i dobrze, że kończą, zamiast się dalej ośmieszać. Może kiedyś zamarzy im się powrót do korzeni i wrócą z lepszym materiałem. A póki co, może instrumentaliści Comy podziałają coś ciekawego :) chyba się przejdę na ten pożegnalny koncert, zobaczyć ich po raz ostatni.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Vorgel » pn wrz 02, 2019 10:01 am

Wspaniały dzień dla muzyki
+1

Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Piwowarus » pn wrz 02, 2019 11:07 am

Obrazek

Ostatni raz widziałem ich jakieś 3 lata temu w Katowicach i było bardzo słabo. Ale chyba z sentymentu się przejdę, co by nie mówić pierwsze 3 płyty męczyłem długo i do tej pory czase lubię ich posłuchać.

Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Postautor: Ziomaletto » sob paź 26, 2019 10:17 am

Mają w niektórych utworach ciekawe riffy (Zamęt, Trujące Rośliny, System), ale te grafomańskie teksty i wokal Roguckiego przypominający pijanego Cygana zupełnie mnie odpycha od ich muzyki.

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Shedao Shai » ndz lis 24, 2019 9:11 am

Byłem wczoraj na ich "pożegnalnym" koncercie we Wro i jak się potem śmialiśmy ze znajomymi: "pierwszy raz od dekady wyszedłem zadowolony z koncertu Comy" :mrgreen: Naprawdę, można się było poczuć jak w 2009, zanim Rogucowi odwaliło, zanim zaczęli robić słabą muzykę. Dobra forma zespołu, przekrojowa setlista - mniej więcej po równo piosenek z wszystkich płyt (poza 2005 YU55 które słusznie popadło w zapomnienie). 2h i 10 minut fajnego grania. Tutaj setlista:
https://www.setlist.fm/setlist/coma/201 ... acbec.html

A "pożegnalny" w cudzysłowiu dlatego, że Roguc oświadczył, że trasa okazała się takim sukcesem, że na wiosnę będą się dalej żegnać :mrgreen: Czy robił sobie jaja, czy mówił na serio - ciężko powiedzieć, ale wiadomo jak to w showbizie jest z tymi trasami pożegnalnymi.

PS. A2 wypchane po brzegi, publika typowa dla koncertu klubowego polskiego zespołu gitarowego - czyli najgorszy sort :mrgreen: przepychanie się, darcie ryja tak żeby zagłuszyć wokalistę, pogo nawet daleko od sceny (stanąłem sobie daleko, spodziewając się jak będzie, Rycerze Pogo i tak tam byli xD). Ogólnie stabilnie, do majówki już mi starczy koncertów polskich zespołów :roll:

Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Piwowarus » pt lis 29, 2019 2:30 pm

Byłem wczoraj na koncercie w Stodole i naprawdę - świetny koncert! Koncert trwał 2:15, a zupełnie nie było czuć kiedy ten czas zleciał, Tak jak wspomniał przedmówca, przekrojowo, ale mimo wszystko ze sporym naciskiem na pierwsze 3 płyty, można było spokojnie przenieść się w czasie o te 10 lat. No i Rogucki zaczął w końcu znów normalnie śpiewać, a nie sylabizować jak to miał poprzednio w zwyczaju. Jednym słowem cudem głos mu wrócił ;)
Natomiast dla odmiany publiczność była bardzo spokojna, widać było po średniej wieku, że dla większości to powrót do starych lat i całe szczęście nie było jakiegoś większego bydła. Ani zbyt wielu filmowców z komórkami ;)

Tak czy inaczej godne pożegnanie. Ciekwe czy wrócą ;)

Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Piwowarus » pt cze 28, 2024 3:58 pm

Taka ciekawostka.
Coma ma dać w tym roku kilka koncertów - kwestia pewnej obietnicy z zeszłego roku.
Dadzą 3 koncerty na festiwalach Rockowizna, jeden na Woodstocku i ostatnio ogłosili 3 koncerty halowe na jesień - Torwar, Hala Stulecia, Spodek.
Sprzedaż na te 3 jesienne koncerty ruszyła dziś w południe, po niecałych 4h mamy już wyprzedany Torwar, we Wrocławiu i Katowicach zostało po ok. 500 biletów na obiekt. Choć patrząc na mapki w przypadku tych 2 ostatnich obiektów mam wrażenie mają jeszcze pewien zapas i nie wszystkie sektory weszły do sprzedaży.
Trzeba przyznać markę i bazę fanów nadal mają.

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Shedao Shai » pt cze 28, 2024 4:54 pm

Kupiłem sobie na Wrocław :)

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Postautor: johnny_o » pt cze 28, 2024 5:24 pm

Ale wykopek... Nie wiedziałem że tyle postów tu przed laty napisano o tym zespole. Dla mnie sold out pierwszego dnia był oczywisty, tym bardziej że spodziewałem się dwukrotnie droższych biletów.
Będę w Warszawie, bez ciśnienia wziąłem trybuny bo późno wrócę z Deep Purple w Katowicach i to już nie te lata. Cóż, czasy liceum wiecznie żywe i jak widać nie tylko ja jestem sentymentalny w ten sposób.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Mr. M » sob cze 29, 2024 1:06 pm

A mnie mimo wszystko zaskoczył taki szybki sold out. Jednak przed zawieszeniem działalności hype już na nich był dosyć niski, a takie powroty po latach nie zawsze się świetnie sprzedają.

Dali właśnie info, że nie dodadzą więcej koncertów w tym roku. Ale właśnie - w tym roku :wink:. Wątpię, żeby na tym poprzestali, bo jednak pieniądze na ulicy nie leżą :B, a po drugie, brak koncertu w rodzinnej Łodzi jednak dziwi. No trudno, tym razem biletów nie zdążyłem kupić, na szczęście będzie okazja zobaczyć ich na Owsiakfeście i być może w przyszłym roku, jak się zdecydują na kolejne daty.

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: IgorW » sob cze 29, 2024 4:05 pm

Jestem przekonany, że na tym się nie skończy, bo o ile Rogucki funkcjonuje gdzieś w szpłbiznesie, jako marny aktor, juror talent show czy równie nieinteresujący muzyk, to koledzy z Comy objawili się już zupełnie bekowym materiałem - przypominam to kuriozum Kashell, rodem wyciągnięte z mentalu starych ludzi, którzy usilnie próbują być na czasie heh.

Wróć do „Zespoły i Albumy”