03-05/05/2012 - Asymmetry Festival 4.0 - Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: 03-05/05/2012 - Asymmetry Festival 4.0 - Wrocław

Post autor: Wuja »

A zadałeś sobie choć trochę trudu żeby przesłuchać te zespoły ze składu, których nie znasz? ;)
Czy niczym inż. Mamoń lubisz tylko to, co wcześniej już słyszałeś?
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Ja sobie zadałem tegoż trudu i z przykrością stwierdzam ze żaden z przesłuchanych przeze mnie zespołów szału nie zrobił. Jeśli nie ogłoszą w końcu jakiegoś hiciora jak Wizardzi, Godflesh w zeszłym roku, to kiepsko wróżę tej edycji.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Ta edycja ma być trochę inna - zupełnie inny, znacznie większy obiekt, kilka scen, więcej zespołów. Skład nie jest zamknięty, też liczę jeszcze na większe nazwy, bo faktycznie szału nie ma, choć ciekawostki i niespodziewane okrycia zapewne będą.
Wuja pisze:A zadałeś sobie choć trochę trudu żeby przesłuchać te zespoły ze składu, których nie znasz? ;)Czy niczym inż. Mamoń lubisz tylko to, co wcześniej już słyszałeś?
A tak na marginesie, Ty zapewne lubisz te zespoły, których wcześniej nigdy nie słyszałeś ;0
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Shedao Shai pisze:Ja sobie zadałem tegoż trudu i z przykrością stwierdzam ze żaden z przesłuchanych przeze mnie zespołów szału nie zrobił. Jeśli nie ogłoszą w końcu jakiegoś hiciora jak Wizardzi, Godflesh w zeszłym roku, to kiepsko wróżę tej edycji.
Kojarzę Twój nick z last.fm, z ciekawości popatrzyłem sobie co tam słuchałeś i jakoś nic oprócz Red Fanga nie znalazłem. Rozumiem, że są inne sposoby odsłuchiwania muzyki ( via youtube, myspace itp) ale jeśli dałeś szansę pojedynczym tylko utworom to nie dziwię się, że żadnego 'szału' w zespołach z Asy4 nie znalazłeś.

Skład nie jest jeszcze zamknięty ( do czasu ogłoszenia Godflesh zeszłoroczna edycja wyglądała wg mnie średnio), nieznane są jeszcze ceny biletów/karnetów. Organizatorzy to zbyt doświadczone w organizacji koncertów osoby aby nie wiedzieć, że to zespoły o wyrobionej, uznanej marce przyciągają gros publiki. Cierpliwości. :)

IgorW pisze:A tak na marginesie, Ty zapewne lubisz te zespoły, których wcześniej nigdy nie słyszałeś
No pewnie, jak będziesz miał więcej podobnie błyskotliwych wniosków to nie zapomnij podzielić się nimi, szkoda, żeby zmarnowały się. ;)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Drażliwyś, jak nastoletnia dziewczynka ;0
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Bynajmniej, setnie się ubawiłem. ;-) EOT
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Wuja pisze:Kojarzę Twój nick z last.fm, z ciekawości popatrzyłem sobie co tam słuchałeś i jakoś nic oprócz Red Fanga nie znalazłem. Rozumiem, że są inne sposoby odsłuchiwania muzyki ( via youtube, myspace itp) ale jeśli dałeś szansę pojedynczym tylko utworom to nie dziwię się, że żadnego 'szału' w zespołach z Asy4 nie znalazłeś.
Bo obczajałem na ju tubie ;-) i tak, po parę kawałków, w zespoły się wsłuchuję jeśli coś w obczajanej przeze mnie próbce mnie zainteresuje, życie jest za krótkie żeby sobie można pozwolić na "a może akurat 15ty kawałek tego zespołu mi się spodoba?"
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

Robert Chmielewski pisze: (...)przewidujemy blisko 40 wykonawców, których podzielimy na trzy różne sceny rozmieszczone w Browarze. Podzielimy wszystko na dwie strefy. Strefę z wejściówkami za kilkanaście złotych, oraz strefę właściwą - z karnetami. Chcemy tym sposobem zachęcić Wrocławian do uczestniczenia w naszym wydarzeniu. Wrocławianie są syci, syci pod względem menu artystycznego, jakie serwuje im miasto. W tym mieście dzieje się kilkanaście ciekawych imprez kulturalnych każdego weekendu.

Dźwięki, które tam zaprezentujemy na pewno nie goszczą często w murach Browaru. Dużą scenę postawimy w pomieszczeniu leżakowni, obok scenę średnią oraz scenę klubową. W klubie każdego dnia zaprezentujemy zupełnie inny gatunek muzyczny. Będzie rap, nazwijmy go intelektualnym, elektronika, dosyć powykręcana i zdawać by się mogło, nie do tańca, choć to sprawdzimy na żywo. Tam wystąpią też wrocławskie składy, które tworzą mikroklimat tego miasta, oraz ich koledzy z całej Europy.
http://www.magazyngitarzysta.pl/ludzie/ ... tival.html
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Fejsbunio podał, że Killing Joke będzie headlinerem ;) MEGA!
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Świetnie! :)
Asymmetry pisze:dodatkowo na malej scenie asy zagraj 4 najciekawsze zepoly, 2 pl i 2 cz, ktore zostaly wybrane z ponad 100 zloszen. owe zespoly to:
THAW: www.facebook.com/THAWnoise
DROM: https://www.facebook.com/pages/DROM/162401803868237 | www.drom.bandcamp.cz
NOD NOD: www.bandzone.cz/nodnod
PANACEA: www.facebook.com/pages/Panacea/137332633005007?sk=info | www.myspace.com/0101panacea
Obrazek
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

No masakra, to będzie wielka impreza w tym roku!
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

panzerschreck pisze:Fejsbunio podał, że Killing Joke będzie headlinerem MEGA!
to wyjazd do Wiednia trzeba będzie zamienić na wyjazd do Wrocka ;-)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

slayer pisze:
panzerschreck pisze:Fejsbunio podał, że Killing Joke będzie headlinerem MEGA!
to wyjazd do Wiednia trzeba będzie zamienić na wyjazd do Wrocka ;-)
Metra co prawda nie mamy, ale spać będzie gdzie :lol:
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
tomak1986
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tomak1986 »

Killing Joke! Nie trzeba będzie jechać do Berlina . :) Ciekawe jak wyjdzie z wolnym, można byłoby od razu się załapać na Europe.
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

JOE LALLY - indie rock/math rock - basista legendarnej grupy Fugazi, jego solowa twórczość to luźna kontynuacja pomysłów zapoczątkowanych w jego macierzystej formacji. www.joelally.com /// A STORM OF LIGHT - grupa Josha Grahama, znanego z takich projektów jak Neurosis, Battle of Mice i Red Sparowes. Muzyka grupy oscyluje wokół atmosferycznego, apokaliptycznego sludge'u. www.astormoflight.com /// KISS ME KOJAK - czyli noise-core w najlepszym, czeskim wydaniu, z miażdżącą ścianą gitar basowych oraz trąbką. www.kissmekojak.czechcore.cz /// DDEKOMBINACJA - eksperymentalny hip-hop dla otwartych ludzi. Pełen różnych naleciałości gatunkowych jak: breakcore, noise, free jazz. www.skwer.org
Będzie jeszcze 2 headlinerów, którzy obok Killing Joke wystąpią na zakończenie poszczególnych dni w ramach festiwalu. :)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Wuja pisze:Będzie jeszcze 2 headlinerów, którzy obok Killing Joke wystąpią na zakończenie poszczególnych dni w ramach festiwalu. :)
Można liczyć na równie duże nazwy?
Kurde, mam wielką nadzieję na coś w rodzaju Mastodon, Dillinger Escape Plan, Converge czy Gojira. Wszystkie wymienione pasowałby do imprezy jak ulał heh.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

gojira jakby była t super Mastodon chyba jednak jest zbyt medialny tak mi się wydaje że nie bardzo by tutaj pasował
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Killing Joke to też niezupełnie podziemie ;0 A muzycznie to co proponują Mastodon jakoś mi pasuje z asymetrycznymi rzeczami.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Przezornie katuję ostatnio Sleep. A nuż... ;-)
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

IgorW pisze:Można liczyć na równie duże nazwy?
Kurde, mam wielką nadzieję na coś w rodzaju Mastodon, Dillinger Escape Plan, Converge czy Gojira. Wszystkie wymienione pasowałby do imprezy jak ulał heh.
Duże nazwy, nie wiem czy Gojira i Mastodon to już nie za wysoka półka finansowa na Asymmetry. Chociaż kto wie, nie bez powodu przenoszą tę imprezę z Firleja do Browaru Mieszczańskiego... ;)
Shedao Shai pisze:Przezornie katuję ostatnio Sleep. A nuż...
Sleep wydaje się być bardzo prawdopodobny, w maju rozpoczynają trasę koncertową więc pewnie i Asymmetry upomni się o nich.

Gdybym był organizatorem nie kombinowałbym zbyt wiele i zaanonsował występy Ulver i Sunn O))). Wszyscy byliby zadowoleni, a przecież Garm, O'Sullivan i O'Malley i tak będą już na miejscu jako Aethenor. ;)
ODPOWIEDZ