Czy niczym inż. Mamoń lubisz tylko to, co wcześniej już słyszałeś?
03-05/05/2012 - Asymmetry Festival 4.0 - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 03-05/05/2012 - Asymmetry Festival 4.0 - Wrocław
A zadałeś sobie choć trochę trudu żeby przesłuchać te zespoły ze składu, których nie znasz? 
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ja sobie zadałem tegoż trudu i z przykrością stwierdzam ze żaden z przesłuchanych przeze mnie zespołów szału nie zrobił. Jeśli nie ogłoszą w końcu jakiegoś hiciora jak Wizardzi, Godflesh w zeszłym roku, to kiepsko wróżę tej edycji.
Ta edycja ma być trochę inna - zupełnie inny, znacznie większy obiekt, kilka scen, więcej zespołów. Skład nie jest zamknięty, też liczę jeszcze na większe nazwy, bo faktycznie szału nie ma, choć ciekawostki i niespodziewane okrycia zapewne będą.
A tak na marginesie, Ty zapewne lubisz te zespoły, których wcześniej nigdy nie słyszałeś ;0Wuja pisze:A zadałeś sobie choć trochę trudu żeby przesłuchać te zespoły ze składu, których nie znasz?Czy niczym inż. Mamoń lubisz tylko to, co wcześniej już słyszałeś?
Kojarzę Twój nick z last.fm, z ciekawości popatrzyłem sobie co tam słuchałeś i jakoś nic oprócz Red Fanga nie znalazłem. Rozumiem, że są inne sposoby odsłuchiwania muzyki ( via youtube, myspace itp) ale jeśli dałeś szansę pojedynczym tylko utworom to nie dziwię się, że żadnego 'szału' w zespołach z Asy4 nie znalazłeś.Shedao Shai pisze:Ja sobie zadałem tegoż trudu i z przykrością stwierdzam ze żaden z przesłuchanych przeze mnie zespołów szału nie zrobił. Jeśli nie ogłoszą w końcu jakiegoś hiciora jak Wizardzi, Godflesh w zeszłym roku, to kiepsko wróżę tej edycji.
Skład nie jest jeszcze zamknięty ( do czasu ogłoszenia Godflesh zeszłoroczna edycja wyglądała wg mnie średnio), nieznane są jeszcze ceny biletów/karnetów. Organizatorzy to zbyt doświadczone w organizacji koncertów osoby aby nie wiedzieć, że to zespoły o wyrobionej, uznanej marce przyciągają gros publiki. Cierpliwości.
No pewnie, jak będziesz miał więcej podobnie błyskotliwych wniosków to nie zapomnij podzielić się nimi, szkoda, żeby zmarnowały się.IgorW pisze:A tak na marginesie, Ty zapewne lubisz te zespoły, których wcześniej nigdy nie słyszałeś
Drażliwyś, jak nastoletnia dziewczynka ;0
Bynajmniej, setnie się ubawiłem.
EOT
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Bo obczajałem na ju tubieWuja pisze:Kojarzę Twój nick z last.fm, z ciekawości popatrzyłem sobie co tam słuchałeś i jakoś nic oprócz Red Fanga nie znalazłem. Rozumiem, że są inne sposoby odsłuchiwania muzyki ( via youtube, myspace itp) ale jeśli dałeś szansę pojedynczym tylko utworom to nie dziwię się, że żadnego 'szału' w zespołach z Asy4 nie znalazłeś.
http://www.magazyngitarzysta.pl/ludzie/ ... tival.htmlRobert Chmielewski pisze: (...)przewidujemy blisko 40 wykonawców, których podzielimy na trzy różne sceny rozmieszczone w Browarze. Podzielimy wszystko na dwie strefy. Strefę z wejściówkami za kilkanaście złotych, oraz strefę właściwą - z karnetami. Chcemy tym sposobem zachęcić Wrocławian do uczestniczenia w naszym wydarzeniu. Wrocławianie są syci, syci pod względem menu artystycznego, jakie serwuje im miasto. W tym mieście dzieje się kilkanaście ciekawych imprez kulturalnych każdego weekendu.
Dźwięki, które tam zaprezentujemy na pewno nie goszczą często w murach Browaru. Dużą scenę postawimy w pomieszczeniu leżakowni, obok scenę średnią oraz scenę klubową. W klubie każdego dnia zaprezentujemy zupełnie inny gatunek muzyczny. Będzie rap, nazwijmy go intelektualnym, elektronika, dosyć powykręcana i zdawać by się mogło, nie do tańca, choć to sprawdzimy na żywo. Tam wystąpią też wrocławskie składy, które tworzą mikroklimat tego miasta, oraz ich koledzy z całej Europy.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Fejsbunio podał, że Killing Joke będzie headlinerem
MEGA!
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Świetnie! 

Asymmetry pisze:dodatkowo na malej scenie asy zagraj 4 najciekawsze zepoly, 2 pl i 2 cz, ktore zostaly wybrane z ponad 100 zloszen. owe zespoly to:
THAW: www.facebook.com/THAWnoise
DROM: https://www.facebook.com/pages/DROM/162401803868237 | www.drom.bandcamp.cz
NOD NOD: www.bandzone.cz/nodnod
PANACEA: www.facebook.com/pages/Panacea/137332633005007?sk=info | www.myspace.com/0101panacea

No masakra, to będzie wielka impreza w tym roku!
to wyjazd do Wiednia trzeba będzie zamienić na wyjazd do Wrockapanzerschreck pisze:Fejsbunio podał, że Killing Joke będzie headlinerem MEGA!
Jazz is not dead, it just smells funny.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Metra co prawda nie mamy, ale spać będzie gdzieslayer pisze:to wyjazd do Wiednia trzeba będzie zamienić na wyjazd do Wrockapanzerschreck pisze:Fejsbunio podał, że Killing Joke będzie headlinerem MEGA!
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Killing Joke! Nie trzeba będzie jechać do Berlina .
Ciekawe jak wyjdzie z wolnym, można byłoby od razu się załapać na Europe.
Będzie jeszcze 2 headlinerów, którzy obok Killing Joke wystąpią na zakończenie poszczególnych dni w ramach festiwalu.JOE LALLY - indie rock/math rock - basista legendarnej grupy Fugazi, jego solowa twórczość to luźna kontynuacja pomysłów zapoczątkowanych w jego macierzystej formacji. www.joelally.com /// A STORM OF LIGHT - grupa Josha Grahama, znanego z takich projektów jak Neurosis, Battle of Mice i Red Sparowes. Muzyka grupy oscyluje wokół atmosferycznego, apokaliptycznego sludge'u. www.astormoflight.com /// KISS ME KOJAK - czyli noise-core w najlepszym, czeskim wydaniu, z miażdżącą ścianą gitar basowych oraz trąbką. www.kissmekojak.czechcore.cz /// DDEKOMBINACJA - eksperymentalny hip-hop dla otwartych ludzi. Pełen różnych naleciałości gatunkowych jak: breakcore, noise, free jazz. www.skwer.org
Można liczyć na równie duże nazwy?Wuja pisze:Będzie jeszcze 2 headlinerów, którzy obok Killing Joke wystąpią na zakończenie poszczególnych dni w ramach festiwalu.
Kurde, mam wielką nadzieję na coś w rodzaju Mastodon, Dillinger Escape Plan, Converge czy Gojira. Wszystkie wymienione pasowałby do imprezy jak ulał heh.
- Elevatorman
- -#Clansman

gojira jakby była t super Mastodon chyba jednak jest zbyt medialny tak mi się wydaje że nie bardzo by tutaj pasował
Killing Joke to też niezupełnie podziemie ;0 A muzycznie to co proponują Mastodon jakoś mi pasuje z asymetrycznymi rzeczami.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Przezornie katuję ostatnio Sleep. A nuż... 
Duże nazwy, nie wiem czy Gojira i Mastodon to już nie za wysoka półka finansowa na Asymmetry. Chociaż kto wie, nie bez powodu przenoszą tę imprezę z Firleja do Browaru Mieszczańskiego...IgorW pisze:Można liczyć na równie duże nazwy?
Kurde, mam wielką nadzieję na coś w rodzaju Mastodon, Dillinger Escape Plan, Converge czy Gojira. Wszystkie wymienione pasowałby do imprezy jak ulał heh.
Sleep wydaje się być bardzo prawdopodobny, w maju rozpoczynają trasę koncertową więc pewnie i Asymmetry upomni się o nich.Shedao Shai pisze:Przezornie katuję ostatnio Sleep. A nuż...
Gdybym był organizatorem nie kombinowałbym zbyt wiele i zaanonsował występy Ulver i Sunn O))). Wszyscy byliby zadowoleni, a przecież Garm, O'Sullivan i O'Malley i tak będą już na miejscu jako Aethenor.