10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: gumbyy »

Dobra... widzę, że doskonale orientujesz się w temacie organizacji koncertów i pewnie sam byś to wszystko lepiej ogarnął :) Zresztą nie Ty pierwszy i nie ostatni... tylko szkoda, że nikt nie jest taki szybki do organizowania czegokolwiek :)

Ok. Nie widzę potrzeby rozwalania kolejnego tematu, bo to i tak nic nie zmieni. Kto narzekał do tej pory, będzie narzekał dalej, a kto ma przyjść na koncert, ten przyjdzie. Normalka. Taka polska mentalność, że płacz i narzekanie na pierwszym miejscu :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Soloist pisze:PS II: zaczniemy kręcić nosem, jak im przyjdzie do głowy ogrywać Load'a czy St. Anger :)

Serio ZACZNIEMY ? Ja też? Ale czemu, Load to mój ulubiony album Mety i jeden z ulubionych albumów w ogóle
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Soloist pisze:zaczniemy kręcić nosem, jak im przyjdzie do głowy ogrywać Load'a czy St. Anger :)
Albo "Lulu". Btw, a może ten special guest to Luluś Trzcina? :mrgreen:
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

Soloist pisze:Po za kawałkami z B.A. możemy przecież liczyć na 6 do 8 innych kawałków. Boicie się, że nie zagrają Masterki, Fade To Black czy Seek & Destroy? ...ciężko w to uwierzyć.
(...)
zaczniemy kręcić nosem, jak im przyjdzie do głowy ogrywać Load'a czy St. Anger :)
Przyznam, że ciekawi mnie na co się Lars zdecyduje jeśli chodzi o setlist. Bo One nie grają tylko jak się James pomyli i zacznie Fade To Black ;-) Master też na regularnych koncertach jest (niemal) zawsze itp. ale może własnie z tego powodu, że na pół roku przed koncertem znamy już 12 z 18 utworów to może zechce coś zamieszać?

Co do drugiej części- bardziej bym chciał usłyszeć Load w całości niż BA. A że St. Anger uwielbiam to także chciałbym coś z tego albumu na koncercie. A i z Lulu chętnie coś bym wybrał.
Przepraszam za offtop, jest on spowodowany tym, że się jaram koncertem jak dziecko
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Kuki91 pisze:
Soloist pisze:PS II: zaczniemy kręcić nosem, jak im przyjdzie do głowy ogrywać Load'a czy St. Anger :)

Serio ZACZNIEMY ? Ja też? Ale czemu, Load to mój ulubiony album Mety i jeden z ulubionych albumów w ogóle
Prawie +1 ;-)
Load uwielbiam i bardzo bym chciał usłyszeć na żywo takie kawałki, jak Until It Sleeps, Hero Of A Day, Bleeding Me, Cure, Mama Said, czy THE OUTLAW TORN :twisted:

Mnie osobiście wykonanie całego Black Albumu bardzo cieszy. Dojdzie 6 kawałków do kolekcji, których jeszcze nie słyszałem live.

Do tego Master, Seek, One na 100%, pewnie także Creeping lub Bellz. Byłoby super, gdyby zagrali Ktulu.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

gumbyy pisze:Dobra... widzę, że doskonale orientujesz się w temacie organizacji koncertów i pewnie sam byś to wszystko lepiej ogarnął :) Zresztą nie Ty pierwszy i nie ostatni... tylko szkoda, że nikt nie jest taki szybki do organizowania czegokolwiek :)
Sugerujesz, że powinienem zorganizować koncert Metaliki? ;0
gumbyy pisze:Kto narzekał do tej pory, będzie narzekał dalej, a kto ma przyjść na koncert, ten przyjdzie. Normalka. Taka polska mentalność, że płacz i narzekanie na pierwszym miejscu :)
Każdy ma prawo do krytyki tego, co mu się nie podoba, chwalenia tego co mu się podoba. Niby rzecz oczywista, ale nie tylko Ty, nie wiedzieć czemu, nie chcesz tego przyjąć. Trudno. Jednak "polskiej mentalności", cokolwiek przez to rozumiesz, bym w to nie mieszał :). Okej, też nie będę tego wątku ciągnął dłużej, EOT.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

masarenka pisze:Co do drugiej części- bardziej bym chciał usłyszeć Load w całości niż BA. A że St. Anger uwielbiam to także chciałbym coś z tego albumu na koncercie. A i z Lulu chętnie coś bym wybrał.
Przepraszam za offtop, jest on spowodowany tym, że się jaram koncertem jak dziecko
A ja jaram się właśnie BA, dla mnie to płyta bez słabszych momentów, nawet NEM w końcu polubiłem. Nie liczę jednak na jakieś niestandardowe kawałki w pozostałej części setu.
vaktor
-#Invader
-#Invader

Post autor: vaktor »

Niech dorzucą jeszcze Mastera, Harvester of sorrow i Welcome home, byłbym szczęśliwy:P No i jeszcze na bis to co zawsze :P
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Mi to się The Cult do tego składu marzy.
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Soloist »

Jesli już piszemy posty życzeniowe, to i ja pozwolę sobie na coś od siebie. Moim marzeniem jest... Black Sabbath. Oczywiście nie będę pisał o realności takiego układu (nie koniecznie Meta headlinerem). Także pozostanie to tylko sferze marzeń. Wiemy, że BYĆMOŻE Europę odwiedza Van Halen i przyznam szczerze, że byłby to doskonały support. Dwie wielkie pieczenie na jednym ogniu. Tutaj też realność takiego staffu, wątpliwa. Jest jedna kapela, choć mniej popularna w Polsce, ale która wzbudza mój wielki entuzjazm... to Testament! Nie koliduje z Metą jako gwiazdą, a grają muzę, która obudzi trupa. Na żywca nie widziałem nigdy (a pragnę zobaczyć) Fates Warning, choć to mało prawdopodobne, a i muza bardziej na halę. Bardzo popularne w Polsce jest Budgie. Ostatni raz widziałem ich w 2003, a i Metallica zdradzała nie raz, że uwielbiają muzykę Budgie. Na żywca zobaczyłbym też: Annihilator, Cannibal Corpose, Alice'a Coopera, Faith No More, Extreme (Nuno rulezzz), Korn, Manowar, Otep, Overkill, Savatage, Symphony X... co do realności ocenicie sami.
Ostatnio zmieniony ndz lut 05, 2012 11:59 am przez Soloist, łącznie zmieniany 1 raz.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

VAN HALEN, TESTAMENT, ALICE COOPER - gdyby któryś z nich, byłoby sielsko anielsko...
:)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Skąd wiesz, że VH odwiedzą EU.... ? Nic o tym nie słyszałem, jakieś źródło, jakby co!?
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

:facepalm:

Proponuje na tym skończyć ten śmieszny wishlist

VAN Halen Tour Dates:

May 09 - Calgary, AB - Scotiabank Saddledome
May 11 - Edmonton, AB - Rexall Place

Dziękuje, dobranoc
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Soloist »

niestety VH w tym czasie ma tour po Kanadzie ;) Także odpada, ale Alice i testament mają wtedy wolne... zapraszamy.

http://www.ultimate-guitar.com/news/upc ... plans.html

jakieś plany były widać. Nic nie jest wykluczone.

yankes... więcej luzu.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

RALF pisze:Skąd wiesz, że VH odwiedzą EU.... ? Nic o tym nie słyszałem, jakieś źródło, jakby co!?
Niestety to tylko moje wishful thinking... :sad:
Awatar użytkownika
Kenobi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Kenobi »

Ja chcę Alicję !! :mryellow:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ja chcę Lou Reeda!!!!!
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

:facepalm:
Awatar użytkownika
Kenobi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Kenobi »

Ale nie wszyscy lubią nu.... ;] i myślę że nie przyszło by dużo ludzi na Slipknota, na Metę tak.
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

A ja chce snu, bo sie spilem:p dobranoc:)
ODPOWIEDZ