10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Mike Stanley »

Nie róbmy offtopa, dyskusje o Metallica & Lou Reed w temacie o Metallice, tutaj porozmyślajmy jeszcze o możliwych 'wielkich gwiazdach'.

Może to rzeczywiście będzie Lou Reed? :mryellow:
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Mike Stanley pisze:Nie róbmy offtopa, dyskusje o Metallica & Lou Reed w temacie o Metallice, tutaj porozmyślajmy jeszcze o możliwych 'wielkich gwiazdach'.

Może to rzeczywiście będzie Lou Reed? :mryellow:
No, a do każdego biletu na GC dołączony pojemniczek kefiru lub pomidor. :mryellow:
vaktor
-#Invader
-#Invader

Post autor: vaktor »

Jakby zzagrali 20 kawałków, to zajebiście :twisted:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

tomek665 pisze:Oby tylko tym gosciem nie byl Lou Reed
To bym może pojechał, nie dla tego szitu, który nagrał z metą, ale mógłby zagrać koncert jako lou reed :razz:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

Kuki91 pisze:Ale BA ma krótsze kawałki, a oni graja ok 2h, zatem mogą dobić nawet do 20 wg mnie :)
Koncerty Mety mają 18utworową setlistę, raz im wyjdzie 1h50m, raz 2h15m, Lars jak ją układa, to nie patrzy na zegarek ;-) BA ma 63 minuty na koncercie trzeba doliczyć przerwy i gadki. Jest duże prawdopodobieństwo, że zagrają także One, Master, Seek czyli niekrótkie utwory. Wyjdzie więc 18 utworów, ok 2h i wszystko się zgadza.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

masarenka pisze:
Kuki91 pisze:Ale BA ma krótsze kawałki, a oni graja ok 2h, zatem mogą dobić nawet do 20 wg mnie :)
Koncerty Mety mają 18utworową setlistę, raz im wyjdzie 1h50m, raz 2h15m, Lars jak ją układa, to nie patrzy na zegarek ;-) .
Jak w 2006 roku grali w Europie całego Mastera, setlista miała 19 kawałków. ;-) Myślę, że i teraz może być 19-20.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jak nie spojrzeć Master to czasowo i ilościowo 2/3 Czarnucha, liczę więc na dłuższe koncerty w tym roku
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Obrazek

Porażka jak dla mnie. Nie mam nic do MH, ale zapowiadanie ich jako wielkiego gościa i to, że tegoroczna edycja przyćmi poprzednie jest śmieszne.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

yankes pisze:Porażka jak dla mnie. Nie mam nic do MH, ale zapowiadanie ich jako wielkiego gościa i to, że tegoroczna edycja przyćmi poprzednie jest śmieszne.
+1 :roll:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

I tak lepiej, niż przed rokiem... ;-)

MH mają w Polsce wielu fanów....
Awatar użytkownika
matt89bp
-#Invader
-#Invader

Post autor: matt89bp »

No i dla mnie super. Jako gośc specjalny dostaną pewnie 1h więc z 7 piosenek wyjdzie :)
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

yankes pisze: Jak w 2006 roku grali w Europie całego Mastera, setlista miała 19 kawałków. ;-) Myślę, że i teraz może być 19-20.
Prawda. Zapomniałem o tym.
yankes pisze:(...)zapowiadanie ich jako wielkiego gościa i to, że tegoroczna edycja przyćmi poprzednie jest śmieszne.
Zgadzam się w 100%.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zakkahletz pisze:
yankes pisze:Porażka jak dla mnie. Nie mam nic do MH, ale zapowiadanie ich jako wielkiego gościa i to, że tegoroczna edycja przyćmi poprzednie jest śmieszne.
+1 :roll:
+1

Czyli na klepisko mogę nie wchodzić przed 20:30
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

RALF pisze:MH mają w Polsce wielu fanów....
Ale w większości chyba pokrywający się z fanami Mety (takie mam wrażenie)...

Ogólnie wolę nie komentować tego "gościa specjalnego", ale mam nadzieję, że na Woodstocku dostaną możliwość zagrania pełnego setu, bo patrząc na poprzednie edycje, jak Motorhead czy Slayer dostali tylko godzinę, to na Sonisphere nie liczyłbym na więcej...
Benson
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Benson »

Machine Head :lol: To teraz spokojnie mogę olać ten festiwal :mrgreen:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mr. M pisze:
RALF pisze:MH mają w Polsce wielu fanów....
Ogólnie wolę nie komentować tego "gościa specjalnego", ale mam nadzieję, że na Woodstocku dostaną możliwość zagrania pełnego setu, bo patrząc na poprzednie edycje, jak Motorhead czy Slayer dostali tylko godzinę, to na Sonisphere nie liczyłbym na więcej...
A czemu mieliby dostać ? Na całej trasie Metalliki są supportem, więc tu niech się cieszą, że grają na lepszym statusie i dla większej publiczności.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Co jest złego w Machine Head? Nie przesadzajcie. Bardzo dobra kapela, dobra ostatnia płyta (na forum były ahy i ochy), a teraz narzekanie. Nie kumam tego.

Strasznie żałuję, że mnie nie będzie bo skład BLS, MH i Meta jest niesamowity.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

tomtomala pisze:Co jest złego w Machine Head? Nie przesadzajcie. Bardzo dobra kapela, dobra ostatnia płyta (na forum były ahy i ochy), a teraz narzekanie. Nie kumam tego.
Nic nie jest złego, ale większość z nas spodziewała się większej nazwy, adekwatnej do szumnych zapowiedzi. A dostaliśmy zespół supportujący Mete na całej trasie, w dodatku który będzie można zobaczyć w Polszy jeszcze dwa razy. Nic dziwnego, że ludzie są rozczarowani.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

IgorW pisze:
tomtomala pisze:Co jest złego w Machine Head? Nie przesadzajcie. Bardzo dobra kapela, dobra ostatnia płyta (na forum były ahy i ochy), a teraz narzekanie. Nie kumam tego.
Nic nie jest złego, ale większość z nas spodziewała się większej nazwy, adekwatnej do szumnych zapowiedzi. A dostaliśmy zespół supportujący Mete na całej trasie, w dodatku który będzie można zobaczyć w Polszy jeszcze dwa razy. Nic dziwnego, że ludzie są rozczarowani.
W pełni się zgadzam. BLS i GOJIRA ratują sytuację, a ten dziś ogłoszony "gość specjalny" to żenua (tzn. nie sam zespół, tylko sposób jego ogłoszenia).
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

No ale to można było wykoncypować już od jakiegoś czasu. Zresztą parę osób pisało, że MH zagra.

Nastawianie się na VH, KISS czy Black Sabbath to od początku było mrzonką i każdy rozsądnie myślący to wiedział.

Zapowiedzi zapowiedziami. Robię całe swoje życie w marketingu i wiem, że dobry slogan to pół sukcesu. A co mieli napisać? Ze będzie to najgorsza edycja Sonisphere ever? Kaman! Więcej dystansu i chłodnego myślenia. Nie ma się co podpalać jak ktoś rzuci nazwę kapeli z kapelusza.
ODPOWIEDZ