10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Popełniacie podstawowy błąd, zrzucając tutaj winę na LN za to jaki marketing prowadzą, rozdmuchują informacje o gościu specjalnym itd, a później ogłaszają taki a nie inny zespół.
Jak bardzo byśmy wszyscy tej korporacji nie lubili, to tym razem odpowiedzialność jest po stronie Kilimanjaro, nie Live Nation. Oni ustalają składy poszczególnych edycji, Live Nation niewiele ma w tej kwestii do powiedzenia. To samo ze stroną sonisphere, ona jest prowadzona przez faceta podległego Kili i to stamtąd pochodzą rozmduchane informacje o gościu specjalnym, jak to ta edycja przebije poprzednie itd. Tutaj znowu - LN nie ma nic do rzeczy, stroną zajmuje się Kili, plakatami zajmuje się Kili.
Jak bardzo byśmy wszyscy tej korporacji nie lubili, to tym razem odpowiedzialność jest po stronie Kilimanjaro, nie Live Nation. Oni ustalają składy poszczególnych edycji, Live Nation niewiele ma w tej kwestii do powiedzenia. To samo ze stroną sonisphere, ona jest prowadzona przez faceta podległego Kili i to stamtąd pochodzą rozmduchane informacje o gościu specjalnym, jak to ta edycja przebije poprzednie itd. Tutaj znowu - LN nie ma nic do rzeczy, stroną zajmuje się Kili, plakatami zajmuje się Kili.
Ale ja nie piszę, że to moi znajomi. Kaman - kto oprócz mnie słucha tutaj Piotra Roguckiego (podobnie pośród moich znajomych) więc na koncercie byłem samyankes pisze:Proszę Cię. Jak Ralf albo Złapany pisze, że jego znajomi coś tam, to punktujesz ich bezlitośnie, a teraz sam używasz tego wyjętego z dupy argumentu
hehehhe - pod włos mnie bierzesz? Ja szczerze uważam, że jest to strategia monopolisty - gada się co chce, pisze bzdury, robi co chce, olewa opinie mas a i tak ludzie alternatywy nie mają. Chcesz obejrzeć IM czy Metę w Polsce? To tylko LN.yankes pisze:Ale proszę - oświeć mnie - jaką to strategie marketingową realizuje LN i jak to się przełożyło na ich PR?
No dokładnie mi o to chodzi. Meta tu jest magnesem a reszta to jak napisałem tło.gumbyy pisze:Przecież wiadomo od początku, że to będzie koncert Metallicy + supporty. Nazwa głównej kapeli jest tak głośna, że to w zupełności wystarczy. Reszta jest tylko dodatkiem. Kogo Meta nie zachęciła do kupna biletu, to gość specjalny tego też nie zrobi.
Widzisz, to jest naprawde dziwne, bo uważam, że ceny biletów są naprawde wyjątkowo (zwłaszcza jak na livenation) przystępne, wyważone i fajne (chociaż by GC tańsze o 50 zł niż GC na POJEDYNCZY koncert Mety do PRagi). Wiec widzisz ile znaczą opinie ludzi, którzy nie siedzą w tym głębiejtomtomala pisze:I większość ludzi była pozytywnie nastawiona do Sonis choć narzekali na ceny biletów. Chciałem pokazać, że odczucia ludzi są i takie.
Dziwię się tym, co się nie dziwią
Skąd wy czerpiecie wiedzę, że jak zapowiadają coś dużego, to nic dużego nie będzie? Ale OK, wy nie macie złudzeń niemniej jednak nie dziwcie się, że ktoś bierze słowa poważnej firmy na serio.
Co do chwytów marketingowych, PRu itp.- po co, jak Ci się dziewczyna dobiera do rozporka, mówić "zaraz zobaczysz 22centymetrową bestię która zmiecie wszystko, co widziałaś do tej pory" jak się tam chowa 14centymetrowy wąż?
Co do chwytów marketingowych, PRu itp.- po co, jak Ci się dziewczyna dobiera do rozporka, mówić "zaraz zobaczysz 22centymetrową bestię która zmiecie wszystko, co widziałaś do tej pory" jak się tam chowa 14centymetrowy wąż?
Nie zgodzę się. Doszedłby zespół pokroju Alice Cooper i wiele osób by pojechało głównie na niego. Ale masz rację co do tego, że to Metallica plus supporty - to oczywiste i nie podlega dyskusjigumbyy pisze:Kogo Meta nie zachęciła do kupna biletu, to gość specjalny tego też nie zrobi.
Night Mistress Fan Club Łódź
Mam pytanie
Bramki otwierają od 15, więc najpierw wpuszczają tych co mają GC? Czy jak?
No i jeżeli ma się GC a chce się wejść dopiero o 19 załóżmy, to trzeba się przepychać przez całą płyte czy jak ?
No i jeżeli ma się GC a chce się wejść dopiero o 19 załóżmy, to trzeba się przepychać przez całą płyte czy jak ?
vaktor pisze:Mam pytanie
Nie, posiadacze biletu na GC wchodzą na teren imprezy tymi samymi bramkami ( wejście głowne na mapce ) co osoby z normalnymi biletami. Dopiero na terenie festiwalu jest odgrodzony sektor - GC - na który są dwa wejścia.( te żółte rękawy na mapce ) Ochrona sprawdza tam bilety, czy masz GC czy płyte. Wejścia są z boku, za trybunami, a między toi-toiami, znajdziesz bez problemu. W każdym razie nie musisz się przepychać przez całą płytę, tylko walisz bokiem.
Na GC możesz wejść o której chcesz. Im później tym gorsze miejsce w GC. Tyle

-
Deleted User 1499
Ja nosem nie kręce bo MH bardzo lubie i pasuje mi to że bedą na bemowie , tylko chodzilo mi o to że dużo osób może tak pomyśleć.Budziol pisze: dokladnie tak
na Woodstock tez nie jade, gdzie jak za darmo to bedzie milion przypadkowych osob i MH obejrzalbym - posłuchał z odległości kilometra? jaki sens? tylko dlatego że za darmo?
dla mnie to znakomita sprawa z gosciem specjalnym, trafna uwaga Tomali - nowym albumem MH wszyscy zachwyceni - a tu tradycyjne krecenie nosem
Muszą coś robić, żeby o festiwalu się mówiło. Dlatego np. nie ogłasza się od razu wszystkich kapel, żeby "napięcie stopniowo rosło". A, że gadają bzdety? To tak samo jak każdy muzyk przy premierze płyty mówi, że teraz to nagrali najlepszy materiał w życiu. Za dwa lata kolejna premiera i znowu to samo. Zobacz ile dzięki temu ludzie klepią tutaj na forum (yankes pisze:Pewnie gumbyy masz rację. Mój opór zasadniczo sprowadza się do jednego konkretnego pytania: Po cholere LN bawi się w takie zabiegi?
Wystarczy troszkę ogarnięcia tematów koncertowych, organizacyjnych i realiów panujących w naszym kraju jeśli chodzi o koncerty.masarenka pisze:Dziwię się tym, co się nie dziwiąSkąd wy czerpiecie wiedzę, że jak zapowiadają coś dużego, to nic dużego nie będzie?
Metallica to taka nazwa, że przyciągnie tłumy i tutaj nie trzeba specjalnie się wysilać z kolejnymi kapelami, żeby wyjść na swoje. A pamiętać trzeba, że każda kolejna duża nazwa to odpowiednio większy koszt organizacji imprezy. A zysk o wiele większy jednak nie będzie, bo to Metallica i tak załatwia frekwencję
www.MetalSide.pl
Dzięki wielkie Yankes 
Yankes nie prawda, ja na GC na koncert Ironów wszedłem jakies 20 min przed wejsciem i miałem genialne miejsce- jakieś 3 metry od barierek. Wystarczy sie przepchać delikatnie i powtarzać "sorry" "sorry" u mnie to zawsze działa.Na GC możesz wejść o której chcesz. Im później tym gorsze miejsce w GC. Tyle
w madrycie dorzucili PARADISE LOST szkoda ze nie u nas 
generalnie już czas na paradajsów.... kiedy ostatnio u nas byli?
teraz nowa plyte wydaja, ale nie sadze by nasz organizator jeszcze kogos nam dorzucil, lepszy przeciez HUNTER 
do zobaczyska pod sceną, dziś nabyłem GC 
Ja też.. Mam nadzieję tylko że Golden Circle nie będzie na pół Bemowa i że da się być w miarę blisko sceny : P
Ehh gdyby dorzucić jeszcze jedną jakąś gwiazdę.. Marzenia ściętej głowy
Ehh gdyby dorzucić jeszcze jedną jakąś gwiazdę.. Marzenia ściętej głowy
Słyszałem jakąś plotę (zupełnie z kosmosu), że być może dookoptują Danziga.
Osobiście w to nie wierzę, ale wtedy to by dopiero miała miejsce sytuacja, że bym przyjechał, bo na samą Metallikę i jej pozostałych gości - nie
Osobiście w to nie wierzę, ale wtedy to by dopiero miała miejsce sytuacja, że bym przyjechał, bo na samą Metallikę i jej pozostałych gości - nie
I'M WRECK, I'M SLEAZE, I'M ROCK N'ROLL DISEASE!
Fantastyczna plotka. Szkoda, że jak mówisz, z kosmosu...
oby Danzig zrobili osobno 
Jazz is not dead, it just smells funny.
razem, osobno... obojętnie. Byleby zrobili