10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: lead »

Popełniacie podstawowy błąd, zrzucając tutaj winę na LN za to jaki marketing prowadzą, rozdmuchują informacje o gościu specjalnym itd, a później ogłaszają taki a nie inny zespół.

Jak bardzo byśmy wszyscy tej korporacji nie lubili, to tym razem odpowiedzialność jest po stronie Kilimanjaro, nie Live Nation. Oni ustalają składy poszczególnych edycji, Live Nation niewiele ma w tej kwestii do powiedzenia. To samo ze stroną sonisphere, ona jest prowadzona przez faceta podległego Kili i to stamtąd pochodzą rozmduchane informacje o gościu specjalnym, jak to ta edycja przebije poprzednie itd. Tutaj znowu - LN nie ma nic do rzeczy, stroną zajmuje się Kili, plakatami zajmuje się Kili.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

yankes pisze:Proszę Cię. Jak Ralf albo Złapany pisze, że jego znajomi coś tam, to punktujesz ich bezlitośnie, a teraz sam używasz tego wyjętego z dupy argumentu ;-)
Ale ja nie piszę, że to moi znajomi. Kaman - kto oprócz mnie słucha tutaj Piotra Roguckiego (podobnie pośród moich znajomych) więc na koncercie byłem sam ;). Jak stoisz w kolejce po browar to się gada. I większość ludzi była pozytywnie nastawiona do Sonis choć narzekali na ceny biletów. Chciałem pokazać, że odczucia ludzi są i takie.
yankes pisze:Ale proszę - oświeć mnie - jaką to strategie marketingową realizuje LN i jak to się przełożyło na ich PR? ;-)
hehehhe - pod włos mnie bierzesz? Ja szczerze uważam, że jest to strategia monopolisty - gada się co chce, pisze bzdury, robi co chce, olewa opinie mas a i tak ludzie alternatywy nie mają. Chcesz obejrzeć IM czy Metę w Polsce? To tylko LN.
gumbyy pisze:Przecież wiadomo od początku, że to będzie koncert Metallicy + supporty. Nazwa głównej kapeli jest tak głośna, że to w zupełności wystarczy. Reszta jest tylko dodatkiem. Kogo Meta nie zachęciła do kupna biletu, to gość specjalny tego też nie zrobi.
No dokładnie mi o to chodzi. Meta tu jest magnesem a reszta to jak napisałem tło.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

tomtomala pisze:I większość ludzi była pozytywnie nastawiona do Sonis choć narzekali na ceny biletów. Chciałem pokazać, że odczucia ludzi są i takie.
Widzisz, to jest naprawde dziwne, bo uważam, że ceny biletów są naprawde wyjątkowo (zwłaszcza jak na livenation) przystępne, wyważone i fajne (chociaż by GC tańsze o 50 zł niż GC na POJEDYNCZY koncert Mety do PRagi). Wiec widzisz ile znaczą opinie ludzi, którzy nie siedzą w tym głębiej ;) . "Super skład, jade, ale ceny słabe", podczas gdy jest to jedna z lepszych cen w ostatnich latach, za to skład nie powala ;)
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

Dziwię się tym, co się nie dziwią ;-) Skąd wy czerpiecie wiedzę, że jak zapowiadają coś dużego, to nic dużego nie będzie? Ale OK, wy nie macie złudzeń niemniej jednak nie dziwcie się, że ktoś bierze słowa poważnej firmy na serio.
Co do chwytów marketingowych, PRu itp.- po co, jak Ci się dziewczyna dobiera do rozporka, mówić "zaraz zobaczysz 22centymetrową bestię która zmiecie wszystko, co widziałaś do tej pory" jak się tam chowa 14centymetrowy wąż? :lol:
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

gumbyy pisze:Kogo Meta nie zachęciła do kupna biletu, to gość specjalny tego też nie zrobi.
Nie zgodzę się. Doszedłby zespół pokroju Alice Cooper i wiele osób by pojechało głównie na niego. Ale masz rację co do tego, że to Metallica plus supporty - to oczywiste i nie podlega dyskusji ;)
Night Mistress Fan Club Łódź
vaktor
-#Invader
-#Invader

Post autor: vaktor »

Mam pytanie
Bramki otwierają od 15, więc najpierw wpuszczają tych co mają GC? Czy jak?
No i jeżeli ma się GC a chce się wejść dopiero o 19 załóżmy, to trzeba się przepychać przez całą płyte czy jak ?
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

vaktor pisze:Mam pytanie
Bramki otwierają od 15, więc najpierw wpuszczają tych co mają GC? Czy jak?
No i jeżeli ma się GC a chce się wejść dopiero o 19 załóżmy, to trzeba się przepychać przez całą płyte czy jak ?

Nie, posiadacze biletu na GC wchodzą na teren imprezy tymi samymi bramkami ( wejście głowne na mapce ) co osoby z normalnymi biletami. Dopiero na terenie festiwalu jest odgrodzony sektor - GC - na który są dwa wejścia.( te żółte rękawy na mapce ) Ochrona sprawdza tam bilety, czy masz GC czy płyte. Wejścia są z boku, za trybunami, a między toi-toiami, znajdziesz bez problemu. W każdym razie nie musisz się przepychać przez całą płytę, tylko walisz bokiem.

Na GC możesz wejść o której chcesz. Im później tym gorsze miejsce w GC. Tyle

Obrazek
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Budziol pisze: dokladnie tak

na Woodstock tez nie jade, gdzie jak za darmo to bedzie milion przypadkowych osob i MH obejrzalbym - posłuchał z odległości kilometra? jaki sens? tylko dlatego że za darmo?

dla mnie to znakomita sprawa z gosciem specjalnym, trafna uwaga Tomali - nowym albumem MH wszyscy zachwyceni - a tu tradycyjne krecenie nosem
Ja nosem nie kręce bo MH bardzo lubie i pasuje mi to że bedą na bemowie , tylko chodzilo mi o to że dużo osób może tak pomyśleć.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

yankes pisze:Pewnie gumbyy masz rację. Mój opór zasadniczo sprowadza się do jednego konkretnego pytania: Po cholere LN bawi się w takie zabiegi?
Muszą coś robić, żeby o festiwalu się mówiło. Dlatego np. nie ogłasza się od razu wszystkich kapel, żeby "napięcie stopniowo rosło". A, że gadają bzdety? To tak samo jak każdy muzyk przy premierze płyty mówi, że teraz to nagrali najlepszy materiał w życiu. Za dwa lata kolejna premiera i znowu to samo. Zobacz ile dzięki temu ludzie klepią tutaj na forum ( :lol: ), ogłosiliby MH od razu z Metą, to już dawno byłoby po gadaniu ;)
masarenka pisze:Dziwię się tym, co się nie dziwią ;-) Skąd wy czerpiecie wiedzę, że jak zapowiadają coś dużego, to nic dużego nie będzie?
Wystarczy troszkę ogarnięcia tematów koncertowych, organizacyjnych i realiów panujących w naszym kraju jeśli chodzi o koncerty.

Metallica to taka nazwa, że przyciągnie tłumy i tutaj nie trzeba specjalnie się wysilać z kolejnymi kapelami, żeby wyjść na swoje. A pamiętać trzeba, że każda kolejna duża nazwa to odpowiednio większy koszt organizacji imprezy. A zysk o wiele większy jednak nie będzie, bo to Metallica i tak załatwia frekwencję :)
www.MetalSide.pl
vaktor
-#Invader
-#Invader

Post autor: vaktor »

Dzięki wielkie Yankes :)
etoo
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: etoo »

Na GC możesz wejść o której chcesz. Im później tym gorsze miejsce w GC. Tyle
Yankes nie prawda, ja na GC na koncert Ironów wszedłem jakies 20 min przed wejsciem i miałem genialne miejsce- jakieś 3 metry od barierek. Wystarczy sie przepchać delikatnie i powtarzać "sorry" "sorry" u mnie to zawsze działa.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

w madrycie dorzucili PARADISE LOST szkoda ze nie u nas :(
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: vanyorick »

generalnie już czas na paradajsów.... kiedy ostatnio u nas byli?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

teraz nowa plyte wydaja, ale nie sadze by nasz organizator jeszcze kogos nam dorzucil, lepszy przeciez HUNTER ;)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

do zobaczyska pod sceną, dziś nabyłem GC :)
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Post autor: IronKevin »

Ja też.. Mam nadzieję tylko że Golden Circle nie będzie na pół Bemowa i że da się być w miarę blisko sceny : P

Ehh gdyby dorzucić jeszcze jedną jakąś gwiazdę.. Marzenia ściętej głowy :D
Awatar użytkownika
Mefisto76
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mefisto76 »

Słyszałem jakąś plotę (zupełnie z kosmosu), że być może dookoptują Danziga.
Osobiście w to nie wierzę, ale wtedy to by dopiero miała miejsce sytuacja, że bym przyjechał, bo na samą Metallikę i jej pozostałych gości - nie :)
I'M WRECK, I'M SLEAZE, I'M ROCK N'ROLL DISEASE!
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

Fantastyczna plotka. Szkoda, że jak mówisz, z kosmosu...
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

oby Danzig zrobili osobno ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: vanyorick »

razem, osobno... obojętnie. Byleby zrobili :)
ODPOWIEDZ