Brave New World

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Brave New World

Post autor: vyrus »

The Wicker Man 9/10
Ghost Of The Navigator 8/10
Brave New World 7/10
Blood Brothers 7/10
Mercenary 5/10
Dream of Mirrors 6/10
Fallen Angel 8/10
Nomad 10/10
Out Of The Silent Planet 8/10
Thin Line Beetween Love And Hate 8/10
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
bud
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: bud »

The Wicker Man 9/10
Ghost Of The Navigator 10/10
Brave New World 10/10
Blood Brothers 8/10
Mercenary 8/10
Dream of Mirrors 8/10
Fallen Angel 8/10
Nomad 10/10
Out Of The Silent Planet 9/10
Thin Line Beetween Love And Hate 8/10

Płyta idealna. :guns
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

The Wicker Man 10/10
Ghost Of The Navigator 9/10
Brave New World 10/10
Blood Brothers 10/10
Mercenary 8/10
Dream of Mirrors 10/10
Fallen Angel 8/10
Nomad 8/10
Out Of The Silent Planet 9/10
Thin Line Beetween Love And Hate 9/10
UP THE IRONS !!!
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Dani Filth »

Czemu ''Fallen Angel" tak nisko oceniacie? O_o
Nemesis...as one we stand!!
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

Dani Filth pisze:Czemu ''Fallen Angel" tak nisko oceniacie? O_o
na tej stronie wszyscy dali 8/10 wiec w czym problem? arcydzielem bym tego kawałka nie nazwał, ale jest bdb tez daje 8/10
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

nienawidzę tego dylematu który zawsze mam w głowie który utwór bardziej mnie zachwyca Dream of Mirrors czy The Nomad

który jest wspanialszym epikiem? oba mają w sobie coś niesamowitego i wybranie jednego z tych dwóch jest cholernie trudne
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

ZłapanyWCzasie pisze:nienawidzę tego dylematu który zawsze mam w głowie który utwór bardziej mnie zachwyca Dream of Mirrors czy The Nomad
Dla mnie bez sekundy zastanowienia - "The Nomad".
www.MetalSide.pl
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

moim zdaniem obu godzi Thin Line, który jest chyba najbardziej niedocenionym kawałkiem w całej ich twórczości
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

PanPrezes pisze:moim zdaniem obu godzi Thin Line, który jest chyba najbardziej niedocenionym kawałkiem w całej ich twórczości
+1

Nomad i Dream of Mirrors to bardzo dobre kawałki, ale jakoś nigdy nie byłem ich wielkim fanem i trudno mi dostrzec w nich "arcydzieła". Natomiast przy Thin Line również nie mam wątpliwości :mryellow:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Mr. M pisze:
PanPrezes pisze:moim zdaniem obu godzi Thin Line, który jest chyba najbardziej niedocenionym kawałkiem w całej ich twórczości
+1

Nomad i Dream of Mirrors to bardzo dobre kawałki, ale jakoś nigdy nie byłem ich wielkim fanem i trudno mi dostrzec w nich "arcydzieła". Natomiast przy Thin Line również nie mam wątpliwości :mryellow:
a ja na odwrót TLBLAH jest w sumie bardziej taką ciekawostką w ich twórczości , utwór jest dobry ale nie na każdą okazją , podobnie jak Blood Brothers , nie są to tak uniwersalne kompozycje wg.mnie
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

Szkoda, że Nomada nigdy na żywo nie grali, mógłby zabrzmiec ciekawie. Dream of Mirrors uwielbiam właśnie za koncertową wersję- jest moc ;-)
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

Thin Line - uwielbiam ten kawałek odkąd kupiłem Brave New World i nie mogę przeżałować że nigdy nie usłyszałem i zapewne nie usłyszę już na żywo...
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Mr. M pisze:
+1

powtarzam to już po raz n-ty na forum, ale napiszę jeszcze raz. Thin Line i Out Of The Silent Planet, to najlepsze utwory w całej twórczości Iron Maiden
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Sorry stary ale chyba jeśli chodzi o przyciągnięcie do słuchania tej kapeli ludzi niekoniecznie będących heavy-metalowcami *

Zresztą te nowe płyty faktycznie otworzyły na Iron Maiden ludzi którzy normalnie by się z nich śmiali, nie mówię oczywiście , że Ciebie ale generalnie wiele osób zachwycało się Blood Brothers np. czy zamykaczem do BNW a o klasykach ani słowa. Fakt, faktem ,że to już nie jest taki komiksowy heavy.

Z drugiej strony paradoksalnie po 5 odsłuchach BNW właśnie najbardziej lubiłem te dwa utwory i Wicker Mana ! Paradoks bo dziś mam zupełnie innych faworytów na płycie zresztą taką czołówkę mam od 8 lat gdzieś-tą samą z tym , że np. gdzieś od 3 lat bardzo lubię The Mercenary

Ogólnie mówię BNW jak i RiR to kawał świetnej muzyki ale w Polsce chyba ciut przereklamowane są te płyty , podkreślam ciut

* tak by jakąś ciekawszą dyskusję rozpętać ;)
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Moim zdaniem przereklamowane to jest np. Fear Of The Dark. Brave New World zupełnie nie, bo to genialna płyta, na równi z klasykami typu SSOASS, czy Powerslave.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Tylko,że zobacz , że przy Fear of the Dark dotyczy to utworu tytułowego (głownie w wersji live), popularnej balladki Wasting Love, może Be Quick or Be Dead , ewentualnie Afraid too Shoot Strangers -to są powiedzmy popularne kawałki ale reszta dosłownie leży i kwiczy. Wątpie ile osób poza fanami zna Chains of Misery czy The Fugitive i czy te utwory są jakoś specjalnie popularne albo taki Judas Be My Guide np.

Zresztą identyczny jest w przypadku The Number of the Beast gdzie popularność dotyczy dwóch singli , które wyciągnęły ten zespół na szczyt i będącego pomnikiem gatunku Hallowed Be thy Name. Reszta? świetne kawałki a może poza Children of the Damned w ogóle nie znane.

Jednak w przypadku Brave New World ta popularność dotyczy całej płyty.
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Bo na BNW nie ma żadnych wypełniaczy, żaden utwór nie wybija się jakoś specjalnie. Nie ma tam takiego hitu jak FoTD, a jest doskonały rockowy Wicker Man, czy jedna z najcięższych kompozycji IM- Ghost Of The Navigator.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

ZłapanyWCzasie pisze:Ogólnie mówię BNW jak i RiR to kawał świetnej muzyki ale w Polsce chyba ciut przereklamowane są te płyty , podkreślam ciut
Co do Rock in Rio się zgodzę, ale Brave New World? Nie wydaje mi się, aby była przereklamowana, wręcz odwrotnie.
Siwy pisze:powtarzam to już po raz n-ty na forum, ale napiszę jeszcze raz. Thin Line i Out Of The Silent Planet, to najlepsze utwory w całej twórczości Iron Maiden
Polać temu panu ;-)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

ZłapanyWCzasie pisze:Ogólnie mówię BNW [...] ale w Polsce chyba ciut przereklamowane
Nie przereklamowany, tylko sporo osób zaczęło słuchać IM od tej płyty. Podobnie swego czasu działo się z "Fear of the Dark".
www.MetalSide.pl
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja właśnie zaczęłem słuchać Ironów od kasety Brave New World. Ktoś na poczcie się pomylił bo w sklepie stereo.pl zamawiałem Best of the Beast, śmieszna sprawa.
ODPOWIEDZ