Setlista Maiden England World Tour - dyskusja

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 5490

Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja

Post autor: Deleted User 5490 »

Wiadomo, że jest ingerencja. Ale gdyby w tym czasie latał po scenie, to nawet z ingerencją nie było by to tak świetne muzycznie.
Nie bardzo rozumiem tylko sens porównywania czegoś rzeczywistego(autentyczne live) do czegoś z premedytacją przekłamanego(rasowanego w studio) i zachwycanie się tym drugim i gadanie w odniesieniu do tego fałszerstwa, że jak Bruce chce to potrafi. Wiadomo, że jak chce to potrafi, ale dobrze, żeby chciał już na koncercie a nie dopiero po koncercie, w studio wspólnie z realizatorem. En Vivo można zachwycać się oddzielnie jako kompletnym produktem video, dziełem muzyków i realizatora, produktem do perfidii wycyzelowanym i wypięknionym aż nienaturalnym, ale bez sensu porównywać takie coś do czegoś rzeczywistego.
Ogólnie to nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi w tym poście.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Ingerowanie w oficjalne wydawnictwa to nie temat do tego wątku, ale jeśli chodzi o jakość śpiewu podczas biegania i podczas skupiania się na tym co śpiewa - http://www.youtube.com/watch?v=mW_DrEeKiuY , amatorskie nagranie Talismana z Chile. Tu jest forma. Podrasowania na En Vivo! są to raczej zmiany w barwie dźwięku, dopasowanie głośności, podwyższaniu, obniżaniu niektórych dźwięków. Natomiast nie zmieniają diametralnie tego jak utwór został wykonany.

Idę spać, dowiem się z rana co i jak. Mam nadzieję, że będzie jakaś zmiana na plus. Realistycznie niestety patrząc, chyba nic ciekawego się nie wydarzy. Chyba, że wejdzie Wrathchild. ;-)
Deleted User 5490

Ingerowanie w oficjalne wydawnictwa to nie temat do tego wątku ale sam go wywołujesz porównując autentyczne wykonania do nieautentycznych.
Slaug pisze:Podrasowania na En Vivo! są to raczej zmiany w barwie dźwięku, dopasowanie głośności, podwyższaniu, obniżaniu niektórych dźwięków .
Czyli właściwie wszystko. Mówisz w tym momencie o totalnej ingerencji w głos wokalisty łącznie z poprawianiem wszystkiego co spieprzył na koncercie.

Niewykluczone, że Dickinson spina się na najważniejsze koncerty i wtedy większość tego co sobie zaplanował mu wychodzi. Byłoby tragiczne, gdyby Maideni korzystali z playbacków lub półplaybacków. :mryellow:
Bruce kiedy się stara, to formę ma. Szkoda, że nie stara się zawsze.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Co do wokali Bruce'a, pisałem to już wielokroć, ale trzeba jeszcze raz. Najgorszy problem mam z tym, że na plytach studyjnych gość brzmi fatalnie. Znacznie gorzej niż na wielu bootlegach. Jak można tolerować producenta, który toleruje takie fuszerki członka zespołu ?!

Nie wnikam tu w ingerowanie w nagrania koncertowe, by je poprawić. Ale czemu najmniejsza staranność jest przykładana do płyt ? Przecież i TFF i DoD mają wiele kawałków, które w wersji studyjnej są zupełnie położone. Choćby taki Talisman.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

W przypadku Ironów nie ma raczej mowy o dogrywaniu w studio - najlepszym dowodem jest RiR, które było transmitowane na żywca i jest świetny materiał porównawczy.
Z drugiej strony Bronek na Death on the Road brzmi momentami mega kupiacie i gdyby panowie bawili się w dogrywki w studio na pewno nie puściliby tego w takiej formie...

I mała ale niezwykle istotna dygresja - H znowu gra solo w Moonchild :!: ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=mC24HeCQ ... r_embedded
Deleted User 5453

Post autor: Deleted User 5453 »

No po prostu nie mogę patrzeć na to wdzianko Bruce'a, toż to jakaś tragedia jest :lol:
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

E tam jest całkiem niezłe... Trochę masońsko-złowieszcze :lol:
flightoficarus
-#Invader
-#Invader

Post autor: flightoficarus »

PanPrezes pisze:I mała ale niezwykle istotna dygresja - H znowu gra solo w Moonchild
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Jezusmariusz, aż se piwo otworzę :D
Have you ever been alone at night?
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

A ja się wypowiem o ostatnim poście Ralfa, bo został po nim lekko wyśmiany, a ma rację, bo wstyd nie znać. I nie ważne, czy go widać, czy nie widać, chyba nie od dziś wiadomo, że klawiszowcem IM nie jest Romuald Lipko.
Deleted User 5490

A ja się wypowiem, że nie ma racji. Nie każdy musi znać Kenneya. To po pierwsze.
Po drugie. Ja znam tę postać i z biografii itd. ale w danej chwili nazwisko wyleciało mi z głowy. Naplujesz mi w twarz za to jak się spotkamy w 4 oczy? Spróbuj.
Nigdy nie spotkałeś się z sytuacją kiedy zdarzyło ci się, że jest postać, którą znasz od lat z telewizji, chcesz o niej powiedzieć coś w gronie znajomych, masz jej twarz przed oczami i nagle nie pamiętasz jak się nazywa?
Wstyd to jest zmaścić piosenkę, na której zarabiało się kupę pieniędzy przez 30 lat a nie chwilowo zapomnieć czyjeś nazwisko, zwłaszcza jeśli nie jest to postać pierwszoplanowa. Dlatego nie zgadzam się z RALFem.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

No dajcie że spokój . . .
Deleted User 5490

No właśnie. Daliby spokój...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

no ale ludzie nie wysylajcie mnie od razu na stos, tylko zapytlaem kto tam gra bo go nie widac i tyle
Deleted User 5490

Budziol. Szykuj gnaty na podpałkę i nie protestuj. :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

nie no ja od wczoraj juz sie biczuje ;)
Deleted User 5490

Mokrym pasiorem przez włochaty rów a chyżo i ochoczo. :B
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

czemu sobie to wyobraziłem :???:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

No i wszystko wiadomo :D Set całkiem całkiem nie mam się w sumie do czego przyczepić :D No po za RTTH x) Zgadzam się z większością forumowiczów że powinno się ID zamiast tego RTTH na koncertach się pojawiać no ale cóż... jest jak jest. Jednakże nie jest jak mówiłem źle. Bardzo cieszę się z Running Free jakoś nie przepadałem za tym kawałkiem zbytnio ale po koncercie w Warszawie zakochałem się w nim :D Piękne wykonanie :3 ATSS, WY, AH, POTO na + i to duży plus jak dla mnie :) a reszta też może być. Pooglądałem trochę filmików na YT i scenografia wydaje się fajna, chociaż z tą oceną wstrzymam się bo z kolei scenografia na TFFWT w necie wydawała mi się gó*niana a na koncercie wgniotła mnie w ziemie. Zapowiada się bardzo przyzwoita i ciekawa trasa, trzeba będzie śledzić poczynania zespołu i czekać na przyszły rok jak do nas przyjadą no i oczywiście zobaczyć ich na żywo :D A ja mam jeszcze takie pytanie jest jakaś możliwość żeby pojawił się czy może już pojawił taki koncert jak po występie IM na trasie TFFWT po występie w Moskwie :D ? Jak coś proszę o pisanie an PW pozdrawiam i trzymajcie się :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Pooglądałem te filmiki na YT - zapowiada się ciekawie i samo show - bardziej widowiskowe z większą ilością niesamowitych efektów! Czekamy....
ODPOWIEDZ