Maiden England World Tour 2012

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Maiden England World Tour 2012

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

remi pisze:od kiedy piszesz na tym forum, nie chce mi się wchodzić i czytać jakikolwiek temat w którym widać, że napisałeś jakikolwiek post ;-)
+1

brakuje mi na tym forum mądrych i wartościowych postów. Na przykład pisanych przez ZłapengoWCzasie
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Iron'i wielokrotnie podkreślali uznanie dla polskiej publiczności - np. w wywiadach... Zobacz sobie wstęp do dokumentu "FLIGHT 666" na czołówce jest wspomniany pierwszy przyjazd do Polski. Zawsze tu lubili grać i mieli rewelacyjne przyjęcie...
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

remi pisze:
Co do tego Pierre`a to rozumiem, że forum jest do wyrażania opinii itp. itd. Wszystko OK.
Napiszę więc swoją opinię, a brzmi ona tak: od kiedy piszesz na tym forum, nie chce mi się wchodzić i czytać jakikolwiek temat w którym widać, że napisałeś jakikolwiek post ;-)
Wcale nie sprawia mi to przykrości, bo widzę, że jest tu paru obrosłych w piórka, zarozumiałych i nieprzyjaznych typków. Jeśli to właśnie wam się nie chce czytać, to dla mnie nie jest to żadna strata.

Jeden z was na dzień dobry jak tylko zarejestrowałem się na forum, podkablował mnie do administratora, że podpisałem się w jednym poście Pierdoliński(że to niby używam wulgaryzmu). Oczywiście kto to był, jest tajemnicą spowiedzi ale pamiętam, który życzliwiec próbował mi wtedy dokuczyć i domyślam się co to za geniusz umysłu był tym żałosnym kapusiem. :)
Gdybym się wami przejmował już by mnie tu dawno nie było. Tak się jednak składa, że zwisa mi i powiewa fakt, że nie chce ci się czytać moich wypowiedzi na temat. To twój problem.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

"A ósmego dnia stworzył Pan opcję "Dodaj Użytkownika do Listy Ignorowanych" i zobaczył Pan, że to dobre"... ;-)
Deleted User 5490

Masz rację. Ja tych dwóch typów dodałem właśnie do "ulubionych". :mrgreen:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

death_busters pisze:brakuje mi na tym forum mądrych i wartościowych postów. Na przykład pisanych przez ZłapengoWCzasie
O matko boska.... Tylko tego tu brakuje do kompletu. Posty Złapanego w Czasie były. I na tym kropka. Nie były natomiast ani mądre ani wartościowe.
remi pisze:koncert w Warszawie tydzień po koncercie w Berlinie podczas trasy TFF był lepszy jeśli chodzi o formę zespołu, szczególnie Bruce`a
To zdecydowanie byliśmy na innym koncercie. Koncert w Warszawie według mojej opinii był dużo gorszy (zespół zupełnie przeszedł w większości obok tego koncertu) a według opinii ludzi, którzy byli na kilkunastu koncertach jeden z najgorszych na trasie.
remi pisze:od kiedy piszesz na tym forum, nie chce mi się wchodzić i czytać jakikolwiek temat w którym widać, że napisałeś jakikolwiek post ;-)
Bo nie masz argumentów. Pierre jest wygadany i mało kto ma z nim szanse tutaj. Brutalna prawda w oczy kole?
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Na TFFT byłem tylko w Warszawie, oglądałem natomiast sporo wideo z innych koncertów tej trasy. I odosnie tego co tom powiedziałeś: jakość widowiska, a zaangażowanie zespołu zdaje mi nie szły że sobą w parze.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

tomtomala pisze:To zdecydowanie byliśmy na innym koncercie. Koncert w Warszawie według mojej opinii był dużo gorszy (zespół zupełnie przeszedł w większości obok tego koncertu) a według opinii ludzi, którzy byli na kilkunastu koncertach jeden z najgorszych na trasie.
Szczególnie w porównaniu z tymi z jej końcówki, gdy Bruce kompletnie stracił głos.

Oglądałem masę nagrań z trasy i z całą pewnością nie było to jej apogeum pod względem formy, ale źle też na pewno nie było.

Co do jakości fanów jakimi jesteśmy ostatnio naszła mnie pewna refleksja oglądając ostatnie oficjalne wideo Scorpionsów na jutubie, chyba gdzieś z Niemiec. Grają u siebie, a wszyscy stoją jak słupy soli, paru ludzi tylko macha rękami. Szczerze mówiąc trochę mnie to zszokowało, bo we Wrocławiu mimo piknikowej publiczności było bardzo entuzjastycznie, było widać szalejące nawet starsze osoby, które pewnie zjawiły się tam z nudów albo przypadku, więc chyba nie jest z nami znowu tak strasznie źle, przynajmniej jak na europejskie standardy, bo wiadomo, że Ameryka Południowa to inna liga w jeśli chodzi entuzjazm.
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Ja tam na formie się nie znam, ale kilka koncertów w zeszłym roku nawiedziłem i zgadzam się z tomtomala, nasz był niestety najgorszy pod względem ogólnego wrażenia muzycznego. :P
Deleted User 5490

Zgadzam się z Wami. Byłem i w Berlinie i w Warszawie. Bardziej podobał mi się Berlin.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

remi pisze:To prawda, koncert w Warszawie tydzień po koncercie w Berlinie podczas trasy TFF był lepszy jeśli chodzi o formę zespołu, szczególnie Bruce`a.
Byłem i w Berlinie i w Wa-wie. Oba uznaję za bardzo dobre, zwłaszcza jak popatrzę na filmiki z innych koncertów, późniejszych i wcześniejszych. Wprawdzie pod względem formy zespołu apogeum całej trasy było IMO na Florydzie, ale z Europejskiej części myślę że trafiłem na bardzo dobre występy Ironów, późniejsze bywały gorsze z tego co widziałem na YT. Co do kwestii czy Berlin czy Wa-wa ? Ciężki wybór, jednak trochę inne klimaty, chyba trochę lepszy był Berlin pod względem formy Bruce'a i spółki, ale tak jak mówiłem - ciężko porównywać halę z występem 'open-air'. W Wa-wie podobało mi się że mogłem być tak blisko zespołu (w GC), na co wcześniej okazji nie miałem jeszcze. Ogółem jednak stwierdzam że końcówka Niemiec i początkowe Soni to były bardzo solidne występy Maiden. A już na pewno Soni nie było jednym z najgorszych na trasie, to już gruba przesada i bzdura jeśli ktoś tak uważa. Wystarczy sobie posłuchać jakiegokolwiek utworu z trasy po UK i porównać formę, widać że już w końcówce Dickinson był zmęczony :P
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Zapraszam do lektury wywiadu z Harris'em z Teraz Rock 9/2012. Odpowiadając na ostatnie pytanie muzyk opisuje stosunek zespołu do polskich fanów!!!
Deleted User 5490

RALF pisze:Zapraszam do lektury wywiadu z Harris'em z Teraz Rock 9/2012. Odpowiadając na ostatnie pytanie muzyk opisuje stosunek zespołu do polskich fanów!!!
Trzeba przy tym pamiętać, że wywiad jest udzielany dla polskich mediów więc warto pewne zbyt adoracyjne wypowiedzi traktować z przymrużeniem oka. :D
Gdybym był na miejscu Stefka pewnie pod każdą szerokością geograficzną ględziłbym to co chcą usłyszeć fani, byleby kupowali jak najwięcej płyt i przyszli na koncert.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Pierre Dolinski pisze:Gdybym był na miejscu Stefka pewnie pod każdą szerokością geograficzną ględziłbym to co chcą usłyszeć fani, byleby kupowali jak najwięcej płyt i przyszli na koncert.
Obrazek

Wywiady wywiadami, ale nie ma czym się przejmować, tylko czekać na konkrety z Maiden England: na DVD i na żywo ;-)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

RALF pisze:Zapraszam do lektury wywiadu z Harris'em z Teraz Rock 9/2012. Odpowiadając na ostatnie pytanie muzyk opisuje stosunek zespołu do polskich fanów!!!
Wow :B

tylko czekać na konkrety z Maiden England: na DVD i na żywo ;-)

Dokładnie reszta to bzdety,liczy się tylko muzyka.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

fajnie ze po 1,5 strony wracacie do tematu ;)
Deleted User 5490

Sam redaktor newsów nawiązać raczył.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

1 kwartał 2013 roku, nieźle.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Na głównej pojawił się ponad ośmiominutowy filmik West Coast.
EDIT

(1:23 - Bruce w "polskiej" koszulce)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Film z West Coast - zobaczcie ujęcie playlisty w 4:55. To są ustawienia któregoś z urządzeń konsolety dźwiękowca? Niech ktoś się wypowie.
https://vimeo.com/49676870#t=296

Siedemnaście kawałków (1-17) to dokładna setlista ostatniej trasy, idealnie w kolejności, natomiast 18. i 19. to...? Rezerwowe? Zobaczcie sami co. Wygląda na to, że coś tam jednak więcej przygotowali. 19. to brakująca "oczywista oczywistość", zaś 18.... :twisted:

M.
ODPOWIEDZ