wokal H. nadal przepiękny..
Marillion
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Marillion
bardzo Marillionowy kawałek - ale dobrze, co mają kombinować na starość 
- Emilio
- -#Lord of the flies

Coś mi sie wydaje, że to bedzie świetna płyta!
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
13 minut trailera na fb wrzucili http://www.facebook.com/MarillionOfficial.
Z urywków kawałków, singla i zapowiedzi "powrotu" do klimatów Somewhere Else mam przeczucie, że szykuje się genialny album
Z urywków kawałków, singla i zapowiedzi "powrotu" do klimatów Somewhere Else mam przeczucie, że szykuje się genialny album
- Emilio
- -#Lord of the flies

No i przesłuchałem. Płyta dobra, nie zawiodłem się. Mimo, że po pierwszym przesłuchaniu troszke mniej mi sie podoba niż ostatni album, ale nie odbiego od ostatnich dokonań drastycznie. In + wyróżnia się utwór Gaza, Montreal (Mój faworyt) , Pour my love i the sky above the rain. Zwodzi natomiast nieco utwór tytułowy, jakiś taki nijaki jest... Co dziwne bo tytułowe numery Marillion zawsze były jednymi z lepszych na płytach. Generalnie solidne 7/10.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
A ja przeżyłem umiarkowane rozczarowanie. Marillion to zespół, który co jakiś czas zmieniał brzmienie, pojawiały się nowe klimaty (np dot.com, Anoraknophobia). Od Marbles grają właśćiwie bardzo podobnie, przypuszczałem więc, że przyszedł czas na kolejną woltę. Utwór Power coś takiego zapowiadał. Początek Gaza również. Niestety, większość to muzyka, którą raczej znamy z poprzednich albumów, w dodatku jakoś nie zachwycająca. Tak kiepsko jak na Somewhere Else to nie jest, ale mogłoby być zdecydowanie lepiej.
+1IgorW pisze:A ja przeżyłem umiarkowane rozczarowanie.
Nadzieje miałem wielkie. Po pierwsze świetny Power, po drugie ciekawie brzmiące fragmenty pozostałych na filmiku promocyjnym. Niestety oczekiwania w zderzeniu z rzeczywistością trochę słabo wypadły. Za pierwszym razem przesłuchałem do trzeciego utworu, za drugim do piątego, nie wiem kiedy zbiorę się na trzecią próbę
Główny zarzut? Kompozycje przynudzają! Przykładowo Gaza ma ciekawe momenty, ale większość utworu jest jakaś nijaka.
Głównym plusem tej płyty jest brak słabych momentów, niestety tych ciekawych też mamy deficyt :/ Dlatego póki co (po odsłuchaniu 60%) oceniam na 5,5/10, może się jeszcze przekonam.
Odczep się od Somewhere ElseTak kiepsko jak na Somewhere Else to nie jest, ale mogłoby być zdecydowanie lepiej.
Dobra płyta, takie The Other Half, See It Like A Baby, czy tytułowiec to bardzo dobre utwory, do tego np. Wound, niezły Voice i No Such Thing. Przyzwoita płytka
PS:
Gaza
This Town
The Rakes Progress
100 Nights
You're Gone
Sounds That Can't Be Made
Neverland
A Voice from the Past
Power
Fantastic Place
Real Tears for Sale
The Sky Above The Rain
The Great Escape
Encore:
A Few Words for the Dead
Encore 2:
Sugar Mice
Garden Party
Setlista po wydaniu płyty. Szkoda, że Invisible Man i Ocean Cloud wyleciały, ale grunt, że najważniejszy z trójki gigantów (Neverland) został!
-
Deleted User 2259
+1 u mnie max płyta ma 5/10ttomasz pisze:ale większość utworu jest jakaś nijaka.
No nudny ten album dosyć chyba...
początek niezły, gaza, czy co tam otwiera, power też spoko ale bez szału...
lucky man zanudza strasznie.. mało słuchałem jeszcze, zamulałem się dosyć i przestawałem rejestrować
Po fenomenalnym HitR spadek formy..
początek niezły, gaza, czy co tam otwiera, power też spoko ale bez szału...
lucky man zanudza strasznie.. mało słuchałem jeszcze, zamulałem się dosyć i przestawałem rejestrować
Po fenomenalnym HitR spadek formy..
Po "Clutching At Straws" spadek formy do zera.
Jakoś do HitR nie mogę się przekonać...Invader pisze:+1syzygy pisze:Po fenomenalnym HitR spadek formy..
Natomiast zaczynam się przekonywać do Sounds, na pewno nie będzie to mój ulubiony album, ale jest do czego wracać. Szkoda, że album rozpoczynają Gaza i tytułowy, mają swoje dobre strony, ale na dłuższą metę brakuje im trochę polotu, źle to nastawia do reszty.
Ostatnio przesłuchałem też całego Seasons - porządny album, szczególnie Space zrobiło wrażenie, wcześniej tylko akustycznie znałem.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Płyta może średnia ale ma momenty. Taki "Montreal" naprawde bardzo mi sie podoba, lubie tego typu melancholijne nuty. Szkoda, że nie grają tego na żywo. .. Ale pewnie musieli wybrać jeden kilkunastominutowy numer, więc wybrali Gaze.
są momenty, ale płyta ogólnie dosyć przeciętna.. to Marillion, więc o większym rozczarowaniu mowy być nie mogło, ale czuję jednak niedosyt...
Dajcie spokój, przecież ta płyta jest żenująco słaba.
Ani jednego momentu, przy którym można by zatrzymać się na dłużej, nic nie pozostaje w głowie po jej przesłuchaniu.
Ani jednego momentu, przy którym można by zatrzymać się na dłużej, nic nie pozostaje w głowie po jej przesłuchaniu.
Początkowo wielkie nadzieje, po pierwszym przesłuchaniu rozcarowanie, na dzień dzisiejszy uwielbienie! Genialna płyta, nie mogę się doczekać koncertu!
Do tego ostatnio też Seasons End - bardzo fajna płytka, szczególnie tytułowy, Berlin i Space.
Ale racja, Montreal by chyba bardziej pasował.
Do tego ostatnio też Seasons End - bardzo fajna płytka, szczególnie tytułowy, Berlin i Space.
Jeszcze jest The Sky Above the RainPłyta może średnia ale ma momenty. Taki "Montreal" naprawde bardzo mi sie podoba, lubie tego typu melancholijne nuty. Szkoda, że nie grają tego na żywo. .. Ale pewnie musieli wybrać jeden kilkunastominutowy numer, więc wybrali Gaze.
Ja się coś nie mogę przekonać - przeciętna. Nie słucham już jej zresztą, ale przed koncertem na pewno wrócę.
-
Deleted User 2259
Marillion Weekend w przyszłym roku w Łodzi?
http://artrock.pl/aktualnosci/9571/mari ... lodzi.html
Glosujemy na tak :>
http://artrock.pl/aktualnosci/9571/mari ... lodzi.html
Glosujemy na tak :>
- wicked man
- -#Prodigal son

Jakby co, to Marillion można będzie zobaczyć na żywo 25.07.2016 w Dolinie Charlotty (koło Słupska). Bilety mam już od dwóch miesięcy :-)
Take me to the fantastic place...
-
Deleted User 2259
Wiem :>, na drugi koniec polski mi się nie chce tłuc, ze 12 razy ich widziałem, ale teraz będzie okazja, bo Weekend wypalił 
http://www.marillionweekend.com/MW2017PL/home.html
Ceny bardzo ok, rzekłbym taniocha.Ciekawe jaki album tym razem zaprezentują., nie moge sie doczekac
http://www.marillionweekend.com/MW2017PL/home.html
Ceny bardzo ok, rzekłbym taniocha.Ciekawe jaki album tym razem zaprezentują., nie moge sie doczekac
Dobry news, bardzo dobry
Trzeba być!