Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Tak sobie wlazłem na główną. Patrzę na aukcje charytatywne i co widzę? Original Vinyl - Infinite Dreams 7 inch pośród innych przedmiotów związanych z trasą ME. Niby nic, ale przed rozpoczęciem trasy 2012 w sklepie pojawiła się koszulka z motywem Aces High (również niby nic
). Aces High mało kto się na tej trasie spodziewał, a tu jednak. Mam nadzieje, że aukcja tego winylu również coś dobrego zwiastuje 
Jak będzie to na bank kosztem czegoś dobrego typu właśnie AH lub ATSS. (Ja bym dał za running free
)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Wielokrotnie poruszane na tym forum, jest kilka kawałków z setu 2012 które można by spokojnie wywalić z zamian za ID - 23:58, RF, RTTH, TETMD czy CIPWM. Choć bardzo prawdopodobne jest, że jeśli ID wejdzie to właśnie za ATSS, gdyż ATSS weszło właśnie tam gdzie pierwotnie miało być ID (WICKER chyba o tym pisał). A gdyby oba te kawałki zostały to... 
Problem w tym, że te kawałki to szlagiery, przeboje etc, które wielu chce usłyszeć. Większość ludzi na koncertach nie widziało IM jak niektórzy na tym forum po kilkanaście/kilkadziesiąt razy, tylko jest pierwszy, drugi raz. Wystarczy porównać sobie reakcje tłumu podczas oklepanego FotD czy 23:58 do nowych kawałków. Była różnica w przyjęciu starego i nowego materiału i to było słychać.Slaug pisze:Wielokrotnie poruszane na tym forum, jest kilka kawałków z setu 2012 które można by spokojnie wywalić z zamian za ID - 23:58, RF, RTTH, TETMD czy CIPWM
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Afraid pasuje jak pięść do nosa na tej trasie.
Mnie najbardziej boli brak HBTN... toc nie wyobrazam sobie koncertu bez tego jeb*nięcia, klimatu, kontaktu i zabawy publiki. mam nadzieję ze w europie wróci ten klasyk do setu.
Wrócą ID i HBTN - zobaczycie sami, opracowali te kawałki - nawet efekty przygotowali pod nie...
Też mam przeczucie że wrócą tym bardzie że poprzednie lata pokazały że set zawsze sie zmieniał na drugą część trasyRALF pisze:Wrócą ID i HBTN - zobaczycie sami
Nie nastawiałbym się zbytnio
Zwykle setlisty na poszczególnych odnogach tournee zostawały te same, pamiętam z ostatnich lat dwa przypadki zmian: w 2007 kiedy przestali grać całe AMOLAD na rzecz m.in. Children of the Damned + paru bardziej obcykanych klasyków, a także w 2009 roku kiedy zmienili trochę set SBiT wrzucając m.in. Phantom of the Opera, Wrathchild itd. kosztem Revelations i utworów z 7 syna.
Tak więc, szansa jakaś tam jest, bo widać, że jeśli tournee obejmuje kalendarzowo różne lata (tu 2012/13) to faktycznie zdarzają się zmiany. Ja jednak osobiście uważam, że te do tej pory były dyktowane różnymi warunkami dodatkowymi typu 25-lecie NOTB w 2007. No niby za rok jest to 25-lecie Maiden England i 7 syna, ale osobiście stawiam na pozostawienie setu takim jak teraz jest.
Tak w marzeniach to chciałbym żeby dodali ID, nie wyrzucając niczego. HBTN to wielki klasyk, ale nie potnę się jak go nie usłyszę, a braku ID mimo wszystko bardziej mi szkoda...
Tak więc, szansa jakaś tam jest, bo widać, że jeśli tournee obejmuje kalendarzowo różne lata (tu 2012/13) to faktycznie zdarzają się zmiany. Ja jednak osobiście uważam, że te do tej pory były dyktowane różnymi warunkami dodatkowymi typu 25-lecie NOTB w 2007. No niby za rok jest to 25-lecie Maiden England i 7 syna, ale osobiście stawiam na pozostawienie setu takim jak teraz jest.
Tak w marzeniach to chciałbym żeby dodali ID, nie wyrzucając niczego. HBTN to wielki klasyk, ale nie potnę się jak go nie usłyszę, a braku ID mimo wszystko bardziej mi szkoda...
W 2007 zmienili nawet nazwę trasy, więc tego bym nie brał wcale pod uwagę. 
moim zdaniem ID się pojawi to zbyt dobra rzecz by ją tak po prostu permanentnie olać
Na poczatek.. cześć wszystkim
Postanowiłam pojawić się na forum przez jakiś czas i prześledzić trochę co tam sie dzieje w świecie Maiden jakoże dość głośno robi się ostatnio o prawdopodobnym koncercie w Polsce
Właśnie obczaiłam co i jak z setlistą i totalnie nie mogę uwierzyć że wywalili HbTN z seta ;O poza tym, genialnie dość, choć naprawde mimo ze hallowed wałkowany był na każdej trasie, myślalam że jest juz tak twardym monumentem niedousuniecia, a tu prosze. Mam nadzieje, choć wątpie, że coś w tej sprawie sie jeszcze na Europe zmieni i hallowed wejdzie do seta kosztem jakiegoś innego utworu. :d
Właśnie obczaiłam co i jak z setlistą i totalnie nie mogę uwierzyć że wywalili HbTN z seta ;O poza tym, genialnie dość, choć naprawde mimo ze hallowed wałkowany był na każdej trasie, myślalam że jest juz tak twardym monumentem niedousuniecia, a tu prosze. Mam nadzieje, choć wątpie, że coś w tej sprawie sie jeszcze na Europe zmieni i hallowed wejdzie do seta kosztem jakiegoś innego utworu. :d
Wszystko okaże się po pierwszym koncercie w nowym roku.
O ile RTTH czy TNOTB już mi działa na nerwy to HBTN i FOTD mogą grać na każdej trasie. Ale ostatnio i tak jest dobrze bo zaczęli grać kawałki nie ruszane od lat co jeszcze kilka lat temu wydało się nie do pomyślenia. Jednak jeszcze kupa utworów została do ponownego odtworzenia choćby Be quick od be dead 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Mi tam set się podoba taki jaki jest dla mnie osobiście mogli by nic nie ruszać
Z HBTN czy bez show i tak kapcie zrywa
Mo i fajnie było by posłuchać utworów rzadko bądź w ogóle nie granych na koncertach. Gdyby koncert trwał np pól nocy :3 to mogli by tam grać wszystko i klasyki i rzadko pojawiający się materiał. A że jest tak jest to z tego wszystkiego wole to czego jeszcze nie słyszeliśmy
Dla mnie ten set jest naprawdę z ręką na sercu jednym z lepszych i jeśli koncert będzie gdzieś blisko na 100% na nim będę 
No, to fakt, mają tak ciekawe utwory że cieżko by ułożyć taki set żeby dogodzić każdemu.
Swoją drogą usłyszeć Alexandra na żywo.. to byłoby coś
Ale cóż, marzenia 
Też w moim odczuciu wydaje mi sie, ze to może być najlepsza z dwóch ostatnich tras ; )
Też w moim odczuciu wydaje mi sie, ze to może być najlepsza z dwóch ostatnich tras ; )
Aleksander to średniej jakości "patataj" zaśpiewany w podniosłym, przesadnie patetycznym tonie, nadawałby sie do B klasowego filmu historycznego (takiego z budżetem "Xeny wojowniczej księżniczki"). Nigdy nie rozumiałem fenomenu tego kawałka. Nie narzekałbym gdyby zagrali go live ale tez nie będę zawiedziony jeśli nigdy go nie wykonają. Na SiT jest za to znacznie lepszy numer który był grany tylko raz w historii, nazywa się "Loneliness of the long distance runner", bardzo dobry kawałek, mogliby do niego wrócić, ale to pewnie nierealne.claudette pisze: Swoją drogą usłyszeć Alexandra na żywo.. to byłoby coś
głupoty gadasz, tekst jest infantylny, ale muzycznie to jest numer wybitny bez dwóch zdań - samo wplecenie motywów bałkańskich do tej całej śmiesznej metalowej estetyki to rzecz bez precedensu, a klasa z jaką to zrobili... bez komentarza
Nie wiem, ja tam wybitności żadnej nie wiedzę.
Jedyne co naprawdę mi sie w tym kawałku podoba to drugie solo Adriana, a poza tym dla mnie to taki wpadający w ucho numer i nic poza tym, dlatego napisałem, że nie rozumiem kultu jakim darzony jest ten numer.
Ale chodzi ci o samą tematykę kawałka czy o jakieś melodie bałkańskie (jak tak to gdzie konkretnie)?PanPrezes pisze:samo wplecenie motywów bałkańskich do tej całej śmiesznej metalowej estetyki to rzecz bez precedensu
Jedyne co naprawdę mi sie w tym kawałku podoba to drugie solo Adriana, a poza tym dla mnie to taki wpadający w ucho numer i nic poza tym, dlatego napisałem, że nie rozumiem kultu jakim darzony jest ten numer.
Pewnie uznacie, że mam obsesje na tym punkcie, ale...
w IM shop pojawiła się koszulka Killers, czyżby miał Wrathchild do europy wejść?