Księga Skarg i Wniosków

Regulamin, kwestie techniczne i organizacyjne związane z forum, info o Fan Klubie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Re: Księga Skarg i wniosków

Post autor: DARTH »

Czy istnieje możliwość aby administrator zezwolił w panelu głównym użytkownikom wybierać do wyświetlania inny styl forum (w tym przypadku sub black) bo widzę że jest chyba zainstalowany! Nienawidzę sub silver i już nim rzygam :/ A tak to każdy mógłby sobie wybrać jaki by chciał! Niech domyślny będzie silver a ten black jako indywidualna opcja ;) Plisss ... :pijak:
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Nic to nie da... bo chociaż sub black jest "zainstalowany" to któryś z moich poprzedników radośnie podmienił pliki i sub black to tak naprawdę sub silver ze zmienioną nazwą :mryellow:

Ale to w wolnej chwili zainstaluje go(i może jakieś inne) na nowo ;)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Wnioskuję o zamknięcie dla nieupoważnionych TYLKO Maiden Zone, pozostała część niech pozostanie ogólnodostępna. Dzięki temu forum będzie bezpieczniejsze, a jednocześnie będzie mogło przyciągać nowych użytkowników. Takie podziały nie są wcale rzadkością, np. na forach zespołów, widocznie się sprawdzają i pewnie nie są trudne do zorganizowania.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Jaki to ma cel? Kto to jest nieupoważniony i dlaczego chcesz mu zamknąć maiden zone a nie dajmy na to running free ?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ten mój wniosek to reakcja na wczorajsze wydarzenia (atak trolla/trolli) i wynikające z tego postulaty zmian w dostępie do forum, które można przeczytać w wątku o koszulkach.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Dobra, już się zaznajomiłem ze sprawą. To zmienia postać rzeczy.
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

a może kiedyś pomyślicie nad layoutem pasującym do strony głównej portalu ? :) tylko to trzeba ludzia ktory sie zna na grafice (troche ja) i ludzia ktory umie kodować PHP+MySQL (nie ja!) :) to troche kosztuje ale juz w porónaniu z projektem koszulek grosze :)
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

VeeKing, wykonanie stylu można zlecić i to wcale nie kosztuje dużo ale tez można zainstalować gotowe i je tylko dostosować! Robiłem coś takiego na swoim forum i kto ma tylko blade pojęcie i czas to zrobi to bez problemu ;) Pisałem tu już powyżej żeby chociaż wrzucić jakiegoś gotowca dla odmiany bo ten sub silver jest dramatyczny :) Ja wiem ze forum tworzą ludzie i atmosfera a nie wygląd ale przydała by się zmiana ... Ja jestem za jakąś ciemną kolorystyką ... jak na razie ważniejsze jest uporanie się z trolami i ograniczenie dostępności forum dla niezarejestrowanych a w [przypadku takich akcji jak koszulki itd. można by tworzyć już wśród zainteresowanych (tych z listy) grupę czasowo do załatwienia sprawy na tip top aby niezainteresowani nie mogli odstawiać takich jaj jak wczoraj mój sobowtór :facepalm:
Awatar użytkownika
Mercenary155
-#Invader
-#Invader

Post autor: Mercenary155 »

O taktaktak jakis ciemny layout byl by super :)
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Zakkahletz pisze:Dzięki temu forum będzie bezpieczniejsze, a jednocześnie będzie mogło przyciągać nowych użytkowników.
Nie rozumiem jak zamknięcie wzmocni bezpieczeństwo, jak ktoś będzie się nudził i będzie chciał siać zamieszanie i tak musi stworzyć nowy profil do tej zabawy. A mając profil i tak wszystko widzi. Pomijając fakt, że ktoś może mieć profil od dawna wiec zablokowanie dostępu nic nie zmieni ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Piwowarus pisze:
Zakkahletz pisze:Dzięki temu forum będzie bezpieczniejsze, a jednocześnie będzie mogło przyciągać nowych użytkowników.
Nie rozumiem jak zamknięcie wzmocni bezpieczeństwo, jak ktoś będzie się nudził i będzie chciał siać zamieszanie i tak musi stworzyć nowy profil do tej zabawy. A mając profil i tak wszystko widzi. Pomijając fakt, że ktoś może mieć profil od dawna wiec zablokowanie dostępu nic nie zmieni ;)
poza tym jakby pozwolić niezarejestrowanym czytać tylko działy Running Free to by nikt tutaj się nie rejestrował :B

PS. Czytanie białych literek na czarnym tle to jest katastrofa dla oczu :P
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Co do sprawy trolla, bo ktoś mówił że wiadomości dostali wszyscy z listy koszulek, ja nic nie dostałem - od razu mówię :razz:

Co do layoutu, to stronę główną można by zmienić ale mnie osobiście mało interesuje bo mało zaglądam i może nawet zostać tak jak jest. A co do forum to aktualnie istniejący silnik jest IMO najlepszy i zawsze stawiam Sanktuarium za wzór dobrego i wygodnego w użytku forum, więc - błagam - nie zmieniajcie za dużo. Co do kolorystyki samej - mnie aktualna pasuje, więc jeśli chcielibyście nową wprowadzać, to chociaż dajcie możliwość wybrania samemu czy się chce sub-silver czy coś nowego....
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Matek pisze:Piwowarus napisał/a:
Zakkahletz napisał/a:
Dzięki temu forum będzie bezpieczniejsze, a jednocześnie będzie mogło przyciągać nowych użytkowników.

poza tym jakby pozwolić niezarejestrowanym czytać tylko działy Running Free to by nikt tutaj się nie rejestrował :B
+1
Oby tylko nie zamykać dla niezarejestrowanych MAIDEN ZONE - nauczony z doświadczenia stwierdzam :B ,że forum może nie stanie się martwe ale na pewno spadnie liczba przeglądających i rejestrujących się userów(spadnie zainteresowanie tym forum) po za tym wygodniej czasami nie logować się tylko spojrzeć coś na szybko
wojteq pisze:ktoś mówił że wiadomości dostali wszyscy z listy koszulek, ja nic nie dostałem - od razu mówię
no nie wszyscy ale nie którzy w tym ja :razz:

Jesli chodzi o kolorystykę to dla mnie teraz jak najbardziej OK.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ja z reguły kiedy widziałem, że forum jest niewidoczne to zmykałem w ciągu kilku sekund. W sumie kojarzę tylko jedno forum całkowicie niewidoczne na które się zarejestrowałem ale było to forum o bardzo specyficznej tematyce. Na to forum dopływ świeżej krwi jest naprawdę niewielki (choć ostatnio jakby coś drgnęło) a po takiej zmianie to już będzie masakra. Poza tym jak pisał słusznie Piwo, nie będzie to miało przełożenia na bezpieczeństwo.

Kolorystyka ok, jakby było czarne tło to moje oczy by zdechły :???:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Fakt, że dziś rzadko korzystam z forów, ale dla mnie sanktuarium jest najbardziej czytelne i najłatwiejsze w obsłudze. Nienawidzę tych nowoczesnych silników :)
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Dokładnie. Ja też sobie cenię jak największą prostotę. Jak wbijam na jakieś nowoczesne forum to czasem mam problem znaleźć jakiś guzik a że jestem troszkę nerwowym człowiekiem to brrrr, nienawidzę tego ;-)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Też jestem za maksymalną otwartością tego forum, a postulowałem częściowe ograniczenie dostępu do niego tylko z uwagi na fakt, że w ogóle takie ruchy są brane pod uwagę (a po wczorajszej akcji są). :)

Obecna kolorystyka mi zupełnie nie przeszkadza, ale chyba warto dać wybór tym, którzy nie są z niej zadowoleni.
Brooce
-#Invader
-#Invader

Post autor: Brooce »

+1 do powyższych postów o kolorystyce, taka jest bardzo wygodna do czytania (zachęcająca do zaglądania - to odnośnie nowych userów), od czarnej bardzo męczą się oczy.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Piwo dla przedmówców.. ta kolorystyka jest przyjazna dla oczu, zachęca do codziennej lektury Waszych wypocin ;-) :pijak:
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

jakbym dostał od ktoregos admina wszystkie grafiki zwiazane z subsilver to bym poprzerabiał :) zeby sie nie rozjezdzało wszystko jakbym od nowa robił :) chodzi o rozmiary grafik :)
ODPOWIEDZ