Maiden England European Tour 2013

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Maiden England European Tour 2013

Post autor: Puszek123 »

ależ to bylo !! dla mnie berlin to najlepszy koncert w moim zyciu hamburg tagże powalil ale publika juz nie tak zywiołowa i zespol i przynajmie bruce nie byl juz taki żywiolowy jak w berlinie. wypad świetny aha no i pierwszy raz bylem w saunie :mryellow:
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Jak ktos namierzyl fajne foty z Berlina/Hamburga niech podzieli sie linkami, ewentualnie jak ktos cyknal fajne fotg i moglby sie podzielic niech pisze pw
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

wojteq pisze:Cześć, ja dziś wrzucę później jakąś dłuższą relację i wypowiedź. Na razie jednak chciałbym pozdrowić wszystkich Kolegów z Sanktuarium, którzy jechali z Wrocka do Berlina (i potem Hamburga) - czyli chyba ten wyjazd Ironspartana jak się nie mylę. Po koncercie mój bus stał chyba koło Waszego. Rozmawiałem nawet z Koleżanką i Kolegą (przepraszam, że nie dosłyszałem/zapamiętałem Waszych imion, czasem mam problem z tym :oops: ) bo przypadkiem koło nas stanęli na chwilę i usłyszałem w ich rozmowie ksywę "Budziol". Z resztą, Kolega chwalił się złapaną kostką Dave'a.
Kostkę złapał kolega Deleted User 804 a koleżanka to ja ;-)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

mila pisze:Kostkę złapał kolega Deleted User 804 a koleżanka to ja ;-)
A, no to miło było poznać !! ;-)
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

A kto był na barierce w okukarach koło Deleted User 804a?
W Paryżu tez był
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Chyba chodzi o Adriana, nie wiem czy jest tu na forum....
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Budziol pisze:Jak ktos namierzyl fajne foty z Berlina/Hamburga niech podzieli sie linkami, ewentualnie jak ktos cyknal fajne fotg i moglby sie podzielic niech pisze pw
No ja mam wiecej fot niz to co na FB wrzucam, ale raczej przed koncem trasy si enie bede przez to przegrzebywal... :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

http://itsonlymusicbutlive.com/2013/06/ ... ousel-4763

Ale ten edek w kaloszach to jest porażka na całej linii :lol: Normalnie ulica sezamkowa... Ten chodzący z trasy The Final Frontier wyglądał świetnie, ten natomiast mógłby spokojnie stanąć między Kulfonem a Moniką ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No, oni chyba nawet dla jajec go zrobili. Obyło by się bez niego...
Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomad1985 »

Ogólnie ten Eddie chodzony to teraz jest na zasadzie, jest bo musi być, o ile w latach 80 i 90 Eddie był faktycznie jakimś novum na koncertach, to teraz już na nikim nie robi wrażenia, poza jakimiś dzieciakami, dla nich są 3 powody by iśc na koncert IM, Bruce, Fear of the Dark i zobaczyć Eddiego. Chętnie bym te 2 ostatnie im zabrał ;)
Ironi to nie KISS którzy po prostu są mistrzami w takich spektaklach, show i mają do tego zwyczajnie "ręke" .
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ale ten z final frontier miał jeszcze jakiś urok, taka maszkara z B klasowego horroru typu "Potwór z czarnej Laguny" i to było fajne. A to teraz...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ed z FF byl ok, ale faktycznie w ostatniej dekadzie bylo biednie z tymi chodzacymi. SBIT nie licze bo to kopia z lat 80tych.
W tym roku przynajmniej sa 2 z tylu sceny i sa bardzo ok.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

No właśnie, scenografia w praktyce prezentuje się całkiem fajnie. Te dwa edki z tyłu są super ! Ten chodzący mi nie przeszkadza ale do cyborga z SiT to mu daleko ;-) W praktyce powiedziałbym, że ta trasa to takie wypośrodkowanie między pirotechniką SBiT a genialnym oświetleniem z FF :D
Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomad1985 »

Mi się podobała bardzo scenografia trasy Dance of Death, może dlatego, że pierwszy koncert, może dlatego, że lubię takie średniowieczne motywy, każda następna nie robiła na mnie wrażenia
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Jack »

Ja krótko - Osobiście uważam koncerty w Berlinie i Hamburgu za chyba najlepsze na jakich byłem. Mimo licznych wtop zespołu w Berlinie Koncert był jak by bardziej ,,prawdziwy'' w sensie udowadnia to że to zwykli ludzie a nie jak legendy głoszą ,,nieśmiertelni bogowie'' ;p

Bez jaj - koncert rewelacyjny - zespół sie dobrze bawił mimo braku zgrania - Zajebisty koncert

HAMBURG - Może byłem zbyt podniecony żeby dostrzec jakieś wtopy ale koncert idealny !! - świetna energia w koło sami kumple. ! O wielkości występy Świadczy teżfakt że ochroniarze z fosy Nucili śpiewali i całkiem dobrze sie chyba bawili w tej swojej pracy ;)

Wielkie dzięki ! za wypad ! IRONSPARTAN i całej ekipie z Busa :pijak: Do zo w Słowacji za kilka dni
Załączniki
1009886_10151487850743157_68846701_n.jpg
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wolałbym aby IM nigdy nie był zespołem typu KISS, gdzie chodzi już tylko o hollywoodzki cyrk i konfetti + kasa... bo muzycy - polituj się Boże...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Ralf a kiedy byłeś na koncercie KISS ostatnio żeby takie herezje wypisywać?? :P
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W 2008 - uważam, że mocno ustępowali zawsze muzycznie swoim równolatkom pokroju Led Zeppelin czy Deep Purple - nawet Aerosmith i bynajmniej nie tylko o koncerty tu chodzi ale całościowo o twórczość. Na moje ucho to strasznie płytkie i efekciarskie zawsze było... Niemniej - masz prawo do własnego zdania, tak jak i ja...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

to powiem Ci , ze zarówno w 2010 jak 2013 KISS na żywo daje radę - ok Stanley już może nie wyciąga wszystkiego, ale Gene swoje partie robi doskonale. No i muzycznie są świetni. Fakt gatunek trochę inny niż Maiden, ale czy Bruce wszystko śpiewa idealnie hm ?? a faktem jest ze jakby zrobili super Eddiego na wzór Kissowego pająka chociażby to byłaby Moc.. jakiś właśnie mechaniczny eddie z pirotechniką z jego czachy, ewentualnie sami wyskakujący z Eddiego :D do tego telebimy -- na pewno by na tym mogli zyskać :D tylko im się nie chce, no ale mają do tego prawo :) ZArówno muza Kiss jak i Maiden broni się sama i nie potrzebuje fajerwerków, ale show z oprawą jest zawsze lepiej zapamiętane :D
ODPOWIEDZ