Maiden England European Tour 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden England European Tour 2013
ależ to bylo !! dla mnie berlin to najlepszy koncert w moim zyciu hamburg tagże powalil ale publika juz nie tak zywiołowa i zespol i przynajmie bruce nie byl juz taki żywiolowy jak w berlinie. wypad świetny aha no i pierwszy raz bylem w saunie 
IRON MAIDEN
Jak ktos namierzyl fajne foty z Berlina/Hamburga niech podzieli sie linkami, ewentualnie jak ktos cyknal fajne fotg i moglby sie podzielic niech pisze pw
Kostkę złapał kolega Deleted User 804 a koleżanka to jawojteq pisze:Cześć, ja dziś wrzucę później jakąś dłuższą relację i wypowiedź. Na razie jednak chciałbym pozdrowić wszystkich Kolegów z Sanktuarium, którzy jechali z Wrocka do Berlina (i potem Hamburga) - czyli chyba ten wyjazd Ironspartana jak się nie mylę. Po koncercie mój bus stał chyba koło Waszego. Rozmawiałem nawet z Koleżanką i Kolegą (przepraszam, że nie dosłyszałem/zapamiętałem Waszych imion, czasem mam problem z tym) bo przypadkiem koło nas stanęli na chwilę i usłyszałem w ich rozmowie ksywę "Budziol". Z resztą, Kolega chwalił się złapaną kostką Dave'a.
A, no to miło było poznać !!mila pisze:Kostkę złapał kolega Deleted User 804 a koleżanka to ja
A kto był na barierce w okukarach koło Deleted User 804a?
W Paryżu tez był
W Paryżu tez był
Chyba chodzi o Adriana, nie wiem czy jest tu na forum....
No ja mam wiecej fot niz to co na FB wrzucam, ale raczej przed koncem trasy si enie bede przez to przegrzebywal...Budziol pisze:Jak ktos namierzyl fajne foty z Berlina/Hamburga niech podzieli sie linkami, ewentualnie jak ktos cyknal fajne fotg i moglby sie podzielic niech pisze pw
http://itsonlymusicbutlive.com/2013/06/ ... ousel-4763
Ale ten edek w kaloszach to jest porażka na całej linii
Normalnie ulica sezamkowa... Ten chodzący z trasy The Final Frontier wyglądał świetnie, ten natomiast mógłby spokojnie stanąć między Kulfonem a Moniką 
Ale ten edek w kaloszach to jest porażka na całej linii
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
No, oni chyba nawet dla jajec go zrobili. Obyło by się bez niego...
Ogólnie ten Eddie chodzony to teraz jest na zasadzie, jest bo musi być, o ile w latach 80 i 90 Eddie był faktycznie jakimś novum na koncertach, to teraz już na nikim nie robi wrażenia, poza jakimiś dzieciakami, dla nich są 3 powody by iśc na koncert IM, Bruce, Fear of the Dark i zobaczyć Eddiego. Chętnie bym te 2 ostatnie im zabrał 
Ironi to nie KISS którzy po prostu są mistrzami w takich spektaklach, show i mają do tego zwyczajnie "ręke" .
Ironi to nie KISS którzy po prostu są mistrzami w takich spektaklach, show i mają do tego zwyczajnie "ręke" .
Ale ten z final frontier miał jeszcze jakiś urok, taka maszkara z B klasowego horroru typu "Potwór z czarnej Laguny" i to było fajne. A to teraz...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ed z FF byl ok, ale faktycznie w ostatniej dekadzie bylo biednie z tymi chodzacymi. SBIT nie licze bo to kopia z lat 80tych.
W tym roku przynajmniej sa 2 z tylu sceny i sa bardzo ok.
W tym roku przynajmniej sa 2 z tylu sceny i sa bardzo ok.
No właśnie, scenografia w praktyce prezentuje się całkiem fajnie. Te dwa edki z tyłu są super ! Ten chodzący mi nie przeszkadza ale do cyborga z SiT to mu daleko
W praktyce powiedziałbym, że ta trasa to takie wypośrodkowanie między pirotechniką SBiT a genialnym oświetleniem z FF 
Mi się podobała bardzo scenografia trasy Dance of Death, może dlatego, że pierwszy koncert, może dlatego, że lubię takie średniowieczne motywy, każda następna nie robiła na mnie wrażenia
Ja krótko - Osobiście uważam koncerty w Berlinie i Hamburgu za chyba najlepsze na jakich byłem. Mimo licznych wtop zespołu w Berlinie Koncert był jak by bardziej ,,prawdziwy'' w sensie udowadnia to że to zwykli ludzie a nie jak legendy głoszą ,,nieśmiertelni bogowie'' ;p
Bez jaj - koncert rewelacyjny - zespół sie dobrze bawił mimo braku zgrania - Zajebisty koncert
HAMBURG - Może byłem zbyt podniecony żeby dostrzec jakieś wtopy ale koncert idealny !! - świetna energia w koło sami kumple. ! O wielkości występy Świadczy teżfakt że ochroniarze z fosy Nucili śpiewali i całkiem dobrze sie chyba bawili w tej swojej pracy
Wielkie dzięki ! za wypad ! IRONSPARTAN i całej ekipie z Busa
Do zo w Słowacji za kilka dni
Bez jaj - koncert rewelacyjny - zespół sie dobrze bawił mimo braku zgrania - Zajebisty koncert
HAMBURG - Może byłem zbyt podniecony żeby dostrzec jakieś wtopy ale koncert idealny !! - świetna energia w koło sami kumple. ! O wielkości występy Świadczy teżfakt że ochroniarze z fosy Nucili śpiewali i całkiem dobrze sie chyba bawili w tej swojej pracy
Wielkie dzięki ! za wypad ! IRONSPARTAN i całej ekipie z Busa
Wolałbym aby IM nigdy nie był zespołem typu KISS, gdzie chodzi już tylko o hollywoodzki cyrk i konfetti + kasa... bo muzycy - polituj się Boże...
-
Deleted User 4876
Ralf a kiedy byłeś na koncercie KISS ostatnio żeby takie herezje wypisywać?? 
W 2008 - uważam, że mocno ustępowali zawsze muzycznie swoim równolatkom pokroju Led Zeppelin czy Deep Purple - nawet Aerosmith i bynajmniej nie tylko o koncerty tu chodzi ale całościowo o twórczość. Na moje ucho to strasznie płytkie i efekciarskie zawsze było... Niemniej - masz prawo do własnego zdania, tak jak i ja...
-
Deleted User 4876
to powiem Ci , ze zarówno w 2010 jak 2013 KISS na żywo daje radę - ok Stanley już może nie wyciąga wszystkiego, ale Gene swoje partie robi doskonale. No i muzycznie są świetni. Fakt gatunek trochę inny niż Maiden, ale czy Bruce wszystko śpiewa idealnie hm ?? a faktem jest ze jakby zrobili super Eddiego na wzór Kissowego pająka chociażby to byłaby Moc.. jakiś właśnie mechaniczny eddie z pirotechniką z jego czachy, ewentualnie sami wyskakujący z Eddiego
do tego telebimy -- na pewno by na tym mogli zyskać
tylko im się nie chce, no ale mają do tego prawo
ZArówno muza Kiss jak i Maiden broni się sama i nie potrzebuje fajerwerków, ale show z oprawą jest zawsze lepiej zapamiętane