Big Survivor

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: Big Survivor

Post autor: Saimon1995 »

Nomadosław pisze:Nie wiem czemu ale jak patrzę na tych wszystkich muzyków alternatywnych to mam jedno skojarzenie-mazgaj. Zawsze taki gość jest chudziutki, ma grzywkę, okularki, ubrany jest w jakiś sweter, jest wrażliwy i delikatny i śpiewa o tym jak bardzo jest zagubiony bo do szaleństwa doprowadza go jakaś "girl" (te słowo pada chyba w co drugim utworze alternarnatywnym/indie czy czort wie jak .nazwać ten nurt) .Za to kobiety w tego typu muzyce, wygolone na łyso, agresywne, krzykliwe i przeklinające w do drugim zdaniu.
To dla mnie właśnie jest esencja tandety.
Za Nightwish też nie przepadam

wolę Nightwing

http://www.youtube.com/watch?v=X_MIpn3oTQw
Wolę tych mazgajów niż napakowanych twardzieli z metalowych zespołów lat 80. (i nie tylko).

Blur - pedalskie dźwięki? Dajcie spokój. Nie każdy musi słuchać męskiego metalu.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Nomadosław pisze:Nie wiem czemu ale jak patrzę na tych wszystkich muzyków alternatywnych to mam jedno skojarzenie-mazgaj. Zawsze taki gość jest chudziutki, ma grzywkę, okularki, ubrany jest w jakiś sweter, jest wrażliwy i delikatny i śpiewa o tym jak bardzo jest zagubiony bo do szaleństwa doprowadza go jakaś "girl" (te słowo pada chyba w co drugim utworze alternarnatywnym/indie czy czort wie jak .nazwać ten nurt) .Za to kobiety w tego typu muzyce, wygolone na łyso, agresywne, krzykliwe i przeklinające w do drugim zdaniu.
To dla mnie właśnie jest esencja tandety.
miszczu zapomniałeś jeszcze dodać jaki to Accept super bo jest męski i gra najleprzo muzykę świata czyli heavy metal :mrgreen:
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

krusejder pisze: p.s. Nightwish vs Blur ... Piękny, zmysłowy głos Tarii vs jakieś pedalskie dźwięki pełne dysonansów melodycznych ....
Obrazek
Awatar użytkownika
Maximus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Maximus »

voivod' pisze:najwyraźniej żyjemy w innych rzeczywistościach. Nie chciałbym żyć w Twojej. Przykro mi.
Ja natomiast codziennie dziękuję Opatrzności za to, że nie żyję w Twojej alternative reality. I nie jest mi przykro.

Swoją drogą dość kuriozalne jest wyśmiewanie przez niektórych klasycznego heavy metalu na forum fanowskim najbardziej znanych przedstawicieli klasycznego heavy metalu :D Cóż, nie pierwszy i nie ostatni paradoks w tym społeczeństwie. Czasami wydaje się, jakby to było forum QotSA albo innego RHCP... Z tym że generalnie nie przeszkadza mi to, a wręcz czyni czytanie niektórych wypowiedzi jeszcze bardziej... hmmm... interesującym poznawczo :mryellow: Parafrazując znane powiedzenie: słuchaj i pozwól słuchać innym. Czego chcą, oczywiście.
A opis image'u "muzyka alternatywnego" dokonany przez Nomadosława całkiem zabawny :)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Mój głos na BLACK ALBUM.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ale z was banda muzycznych szalikowców :lol: Pasjonująca debata w stylu: "Mój hejwimiental jest najlepszy! Nie bo radiohead! Nie bo naoliwieni goście z manowar to muza dla prawdziwych facetów! Nie bo oni są pedalscy! A nieprawda bo Blur jest bardziej pedalskie! Wcale że nie a takie ajron mejden to kicz i tandeta bo Wojewódzki tak powiedział!"

Ja tam równie dobrze bawiłem się na pikniku country jak na metalmanii czy koncertach radiohead.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

To najlepiej załóż se koszulke lady gagi
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Wole Lily Allen.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

Maximus pisze:wyśmiewanie przez niektórych klasycznego heavy metalu
Nightwish, Dimmu Borgir, albo Avenged Sevenfold to klasyczny heavy metal?
Awatar użytkownika
Maximus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Maximus »

:facepalm:
@Pawcio, nie każdy post tutaj skierowany jest konkretnie do Ciebie i nie każdy odnosi się do Twoich wypowiedzi. Z tym że akurat cała niepotrzebna dyskusja wynikła stąd, że nie potrafiłeś powstrzymać się od swoich zbędnych uwag na temat wyników demokratycznego głosowania. Tymczasem mimo młodego wieku powinieneś już kumać, iż są tu również tacy, którzy słuchają Dimmu Borgir, Nightwish albo Avenged Sevenfold (i oczywiście The Black Satanas :D ) i dla których np. bohaterowie Twojego awatara mogą być dostarczycielem dość złośliwych skojarzeń. Wyluzuj i pogódź się z rzeczywistością. Narzucanie komuś swojego światopoglądu i własnego gustu nie prowadzi do niczego poza przepychanką.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

W roku 2003 głosowało 17 userów(Rekord niepobity 21) i 101 albumów (rekord pobity :dance: )

Najlepsza 10 rocznika 2003
:
10.9.8:Linkin Park-Meteora 20 pkt,Metallica – St. Anger 20 pkt,Masterplan - Masterplan 20 pkt.
7:Deftones - Deftones 21 pkt.
6:Deep Purple - Bananas 22 pkt.
5,4:Dream Theater-Train Of Thought 24 pkt,King Diamond-The Puupet Master 24 pkt.

Pierwsza trójka

3.Helloween - Rabbit Don't Come Easy 28 pkt.
2.The Darkness – Permission to Land 29 pkt.
1.Iron Maiden-DOD 67 pkt.(Rekord 156 niepobity)
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Invader pisze: 1.Iron Maiden-DOD 67 pkt.(Rekord 156 niepobity)
Ja naprawdę wszystko rozumiem, że są gusta i guściki itp., ale to już jest... dziwne lekko :P
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Jestem wyluzowany i pogodzony z rzeczywistością. Od tego jest forum, żeby dyskutowac, wyrażac swoje opinie i komentowac, co też zrobiłem. Chyba, że mamy tu się wszyscy nawzajem głaskac, i chwalic. O gustach jak najbardziej powinno się dyskutowac. Dziwi mnie też że podobno na tym forum wyśmiewany jest gdzieś klasyczny heavy metal, bo ja się z czymś takim nie spotkałem.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

I będziesz komentował za każdym razem kiedy jakiś zespół którego nie lubisz znajdzie się wysoko w rankingu?
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Nightwish mnie wyjątkowo zaskoczył, więc wyraziłem opinię, potem ktoś tam skomentował coś na temat Metalliki, swoje nt. Nightwish dołożył Voivod i dyskusja ruszyła.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Moja 10 rocznika 2004;

1.Ayreon-The Human Equation 10 pkt.Obrazek(Cały album)

2.Obrazek Marillion-Marbles 9 pkt.(Ocean Cloud,Angelina,Neverland)

3.Obrazek Megadeth-System Has Failed 8 pkt.(Blackmail the Universe,Die Dead Enough,The Scorpion,Tears in a Vial,Something That I'm Not)

4.Obrazek Neal Morse-One 7 pkt.(The Creation,Author of Confusion,Cradle to the Grave,Reunion)

5.Obrazek Kevin Moore-Graveyard Mountain Home 6 pkt.(Cały album)

6.Obrazek Jordan Rudess-Rhytm Of Time 5 pkt.(Screaming Head,Beyond Tomorrow,Ra,Tear Before the Rain)

7.Obrazek Derek Sherinian-Mythology 4 pkt.(Day of the Dead,God of War,One Way or the Other)

8.Obrazek Joe Satriani-Is There Love In Space? 3 pkt.(If I Could Fly,I Like the Rain,Searching)

9.Obrazek The Flower Kings-Adam & Eve 2 pkt.(Love Supreme,A Vampire's View,Adam & Eve,Driver's Seat)

10.Obrazek The Jelly Jam-The Jelly Jam 2 1 pkt.(Empty,Allison,Angel Or Devil,War Is...)
Awatar użytkownika
Nicko McBrain
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Nicko McBrain »

2004:
1. Iced Earth - The Glorius Burden
2. Cradle Of Filth - Nymphetamine
3. Amon Amarth - Fate Of Norns
4. Nightwish - Once
5. Scorpions - Unbreakable