Zum Beispiel?krusejder pisze:pojawiają się w secie nowe numery))
Turbo - Polska 2026
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: Turbo - Polska 2015
Nadchodzi nowa płyta !!! Turbole zagrali w Głogowie numer pod roboczym tytułem Kredytobiorca, który powinien trafić na PIĄTY ZMYSŁ jako "Myśl i walcz"
A tak w ogóle, to polecam wizyty na profilu grupy na FB https://www.facebook.com/Turbo.Band.official gdzie jest sporo materiałów ze studia
)))
A tak w ogóle, to polecam wizyty na profilu grupy na FB https://www.facebook.com/Turbo.Band.official gdzie jest sporo materiałów ze studia
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Faktycznie, miło się ogląda te materiały
Starałem się wsłuchać w te fragmenty nowego materiału które tam leciały i jeden podoba mi się bardzo, kilka w miarę, a ten balladowy motyw z wokalem - niezbyt. Ale ogólnie brzmi to ciekawie, o ile można wynieść jakiekolwiek wnioski z tak krótkich fragmentów. Trochę szkoda, że wg zapowiedzi nie będzie kontynuacji kierunku obranego na Strażniku, a bardzo na to liczyłem. To był świetny album.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Akurat w wywiadzie we wrześniowym Teraz Rocku Wojtek Hoffmann oznajmił, że nowy album będzie czymś pomiędzy "Strażnikiem" a "Kawalerią".Dejavu pisze:Trochę szkoda, że wg zapowiedzi nie będzie kontynuacji kierunku obranego na Strażniku, a bardzo na to liczyłem. To był świetny album.
O, to cieszę się że będzie coś z klimatu "Strażnika". Chociaż ciężko mi sobie wyobrazić połączenie tych dwóch płyt. Tak czy inaczej - trzymam kciuki.Zakkahletz pisze:Akurat w wywiadzie we wrześniowym Teraz Rocku Wojtek Hoffmann oznajmił, że nowy album będzie czymś pomiędzy "Strażnikiem" a "Kawalerią".
A ja się ciesze że będziesz coś w stylu "Kawalerii" - mojego ulubionego polskiego albumuDejavu pisze:O, to cieszę się że będzie coś z klimatu "Strażnika". Chociaż ciężko mi sobie wyobrazić połączenie tych dwóch płyt. Tak czy inaczej - trzymam kciuki.Zakkahletz pisze:Akurat w wywiadzie we wrześniowym Teraz Rocku Wojtek Hoffmann oznajmił, że nowy album będzie czymś pomiędzy "Strażnikiem" a "Kawalerią".
Co będzie to zobaczymy, takie gadanie, że "coś pomiędzy" Strażnikiem a Kawalerią to takie ględzenie heh. O ile pamiętam, to Strażnik też miał być w stylu Kawalerii, a jakoś tego nie słychać
Jak ten nowy numer się sprawuje na żywo?
Jak ten nowy numer się sprawuje na żywo?
Był ktoś na koncercie jakimś? Jak było? Jaka setlista? 40 km od Szczecina mieszkam, a szkoda się nie wybrać
Byłem w Jarocinie, koncert świetny, chociaż na nowy utwór się nie załapałem. Ale za to poszły całe Dorosłe Dzieci i Ostatni Wojownik.
Jarocin 30.08:
Na Progu Życia
Już Nie z Tobą
Kometa Halleya
Wybieraj Sam
Strażnik Światła
Słowa Pełne Słów
Dorosłe Dzieci (album)
Noc Już Woła
Sztuczne Oddychanie
Kawaleria II
-----
Ostatni Wojownik (w setliście nie było, ale daliśmy radę
)
Jaki Był Ten Dzień
Mały
Dzień później w Głogowie:
Na progu życia
Już nie z tobą
Kometa Halleya
Wybieraj sam
Słowa pełne słów
Myśl i Walcz (Kredytobiorca) - nowy utwór
Wybacz wszystkim wrogom
Szalony Ikar
Przegadane dni
W sobie
Ktoś zamienił
Pozorne życie
Mówili kiedys
Dorosłe dzieci
Noc już woła
Kawaleria Szatana cz. II
Żołnierz fortuny
Smoke on the water (Bogusz na wokalu
)
Ach, nie bądź taki śmiały
Zdecydowanie polecam się wybrać
Jarocin 30.08:
Na Progu Życia
Już Nie z Tobą
Kometa Halleya
Wybieraj Sam
Strażnik Światła
Słowa Pełne Słów
Dorosłe Dzieci (album)
Noc Już Woła
Sztuczne Oddychanie
Kawaleria II
-----
Ostatni Wojownik (w setliście nie było, ale daliśmy radę
Jaki Był Ten Dzień
Mały
Dzień później w Głogowie:
Na progu życia
Już nie z tobą
Kometa Halleya
Wybieraj sam
Słowa pełne słów
Myśl i Walcz (Kredytobiorca) - nowy utwór
Wybacz wszystkim wrogom
Szalony Ikar
Przegadane dni
W sobie
Ktoś zamienił
Pozorne życie
Mówili kiedys
Dorosłe dzieci
Noc już woła
Kawaleria Szatana cz. II
Żołnierz fortuny
Smoke on the water (Bogusz na wokalu
Ach, nie bądź taki śmiały
Zdecydowanie polecam się wybrać
Ja też polecam
Ciekawostka: bylem na kilkunastu koncertach Turbo, czasem dzień po dniu i nigdy nie powtórzył mi się jeszcze set
Ciekawostka: bylem na kilkunastu koncertach Turbo, czasem dzień po dniu i nigdy nie powtórzył mi się jeszcze set
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Hoffmann = spontan.krusejder pisze:Ciekawostka: bylem na kilkunastu koncertach Turbo, czasem dzień po dniu i nigdy nie powtórzył mi się jeszcze set
Jesli czas pozwoli wybiorę się na ich koncert w Sosnowcu.
Ostatnio na facebookowym profilu Turbo pojawiły się materiały z nagrywania gitar. Całkiem ciekawe, polecam zobaczyć. Nagrania mają się już ku końcowi, bo taki oto wpis zamieścili:
To juz koncówka nagrywania wioseł (przesterów i pół drive'ów). Dzisiaj Struś wbija wokale, a w przyszłym tyg. Bogusz bas, czyste wiosła i solówki.
podbijam wątek wklejając Fabrykę keksów z koncertu łódzkiego: http://www.youtube.com/watch?v=q_vaD4z96Qo
A ja ponownie podbijam przypominając o filmach ze studia które Turbo wrzuca na swój profil na facebooku - są nowe, tym razem bas i wokale. W tle można posłuchać trochę nowej muzyki która powoli kończy się nagrywać i cóż tu dużo mówić - jest dobrze!
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Okładka, tracklista i odsłuch nowego numeru z nowej płyty: http://www.cantaramusic.pl/news.php?pag ... ls&id=3421
solówka znakomita
))
Na coś takiego czekałem. Dobry kawałek, na największy plus refren, już mi utkwił w głowie. Dość dobre solo, chociaż jakieś takie chaotyczne, ale ma świetne fragmenty.
Wie ktoś jak długa to będzie płyta? Bo byłbym mocno zawiedziony gdyby nie było chociaż jednego czy dwóch dłuższych utworów.
Wie ktoś jak długa to będzie płyta? Bo byłbym mocno zawiedziony gdyby nie było chociaż jednego czy dwóch dłuższych utworów.
Jeśli dobrze pamiętam, to "długi" ma być ostatni numer Może Tylko Płynie Czas. Co pozatem, zobaczy się za miesiąc ...
Utwór niezły, przyjemnie się słucha
Ale ta okładka jest fatalna...
Night Mistress Fan Club Łódź