Turbo - Polska 2026

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Turbo - Polska 2015

Post autor: Zakkahletz »

krusejder pisze:pojawiają się w secie nowe numery :)))
Zum Beispiel? :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Nadchodzi nowa płyta !!! Turbole zagrali w Głogowie numer pod roboczym tytułem Kredytobiorca, który powinien trafić na PIĄTY ZMYSŁ jako "Myśl i walcz"

A tak w ogóle, to polecam wizyty na profilu grupy na FB https://www.facebook.com/Turbo.Band.official gdzie jest sporo materiałów ze studia :))))
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Faktycznie, miło się ogląda te materiały :) Starałem się wsłuchać w te fragmenty nowego materiału które tam leciały i jeden podoba mi się bardzo, kilka w miarę, a ten balladowy motyw z wokalem - niezbyt. Ale ogólnie brzmi to ciekawie, o ile można wynieść jakiekolwiek wnioski z tak krótkich fragmentów. Trochę szkoda, że wg zapowiedzi nie będzie kontynuacji kierunku obranego na Strażniku, a bardzo na to liczyłem. To był świetny album.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dejavu pisze:Trochę szkoda, że wg zapowiedzi nie będzie kontynuacji kierunku obranego na Strażniku, a bardzo na to liczyłem. To był świetny album.
Akurat w wywiadzie we wrześniowym Teraz Rocku Wojtek Hoffmann oznajmił, że nowy album będzie czymś pomiędzy "Strażnikiem" a "Kawalerią". :)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Zakkahletz pisze:Akurat w wywiadzie we wrześniowym Teraz Rocku Wojtek Hoffmann oznajmił, że nowy album będzie czymś pomiędzy "Strażnikiem" a "Kawalerią". :)
O, to cieszę się że będzie coś z klimatu "Strażnika". Chociaż ciężko mi sobie wyobrazić połączenie tych dwóch płyt. Tak czy inaczej - trzymam kciuki.
Korpal
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Korpal »

Dejavu pisze:
Zakkahletz pisze:Akurat w wywiadzie we wrześniowym Teraz Rocku Wojtek Hoffmann oznajmił, że nowy album będzie czymś pomiędzy "Strażnikiem" a "Kawalerią". :)
O, to cieszę się że będzie coś z klimatu "Strażnika". Chociaż ciężko mi sobie wyobrazić połączenie tych dwóch płyt. Tak czy inaczej - trzymam kciuki.
A ja się ciesze że będziesz coś w stylu "Kawalerii" - mojego ulubionego polskiego albumu
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Co będzie to zobaczymy, takie gadanie, że "coś pomiędzy" Strażnikiem a Kawalerią to takie ględzenie heh. O ile pamiętam, to Strażnik też miał być w stylu Kawalerii, a jakoś tego nie słychać ;)

Jak ten nowy numer się sprawuje na żywo?
Korpal
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Korpal »

Był ktoś na koncercie jakimś? Jak było? Jaka setlista? 40 km od Szczecina mieszkam, a szkoda się nie wybrać
kabanos
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kabanos »

Byłem w Jarocinie, koncert świetny, chociaż na nowy utwór się nie załapałem. Ale za to poszły całe Dorosłe Dzieci i Ostatni Wojownik.

Jarocin 30.08:
Na Progu Życia
Już Nie z Tobą
Kometa Halleya
Wybieraj Sam
Strażnik Światła
Słowa Pełne Słów
Dorosłe Dzieci (album)
Noc Już Woła
Sztuczne Oddychanie
Kawaleria II
-----
Ostatni Wojownik (w setliście nie było, ale daliśmy radę :P )
Jaki Był Ten Dzień
Mały

Dzień później w Głogowie:
Na progu życia
Już nie z tobą
Kometa Halleya
Wybieraj sam
Słowa pełne słów
Myśl i Walcz (Kredytobiorca) - nowy utwór
Wybacz wszystkim wrogom
Szalony Ikar
Przegadane dni
W sobie
Ktoś zamienił
Pozorne życie
Mówili kiedys
Dorosłe dzieci
Noc już woła
Kawaleria Szatana cz. II
Żołnierz fortuny
Smoke on the water (Bogusz na wokalu :D)
Ach, nie bądź taki śmiały

Zdecydowanie polecam się wybrać ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja też polecam :)

Ciekawostka: bylem na kilkunastu koncertach Turbo, czasem dzień po dniu i nigdy nie powtórzył mi się jeszcze set ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

krusejder pisze:Ciekawostka: bylem na kilkunastu koncertach Turbo, czasem dzień po dniu i nigdy nie powtórzył mi się jeszcze set ;)
Hoffmann = spontan. :)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Jesli czas pozwoli wybiorę się na ich koncert w Sosnowcu.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Ostatnio na facebookowym profilu Turbo pojawiły się materiały z nagrywania gitar. Całkiem ciekawe, polecam zobaczyć. Nagrania mają się już ku końcowi, bo taki oto wpis zamieścili:
To juz koncówka nagrywania wioseł (przesterów i pół drive'ów). Dzisiaj Struś wbija wokale, a w przyszłym tyg. Bogusz bas, czyste wiosła i solówki.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

podbijam wątek wklejając Fabrykę keksów z koncertu łódzkiego: http://www.youtube.com/watch?v=q_vaD4z96Qo
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

A ja ponownie podbijam przypominając o filmach ze studia które Turbo wrzuca na swój profil na facebooku - są nowe, tym razem bas i wokale. W tle można posłuchać trochę nowej muzyki która powoli kończy się nagrywać i cóż tu dużo mówić - jest dobrze!
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

Okładka, tracklista i odsłuch nowego numeru z nowej płyty: http://www.cantaramusic.pl/news.php?pag ... ls&id=3421
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

solówka znakomita :)))
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Na coś takiego czekałem. Dobry kawałek, na największy plus refren, już mi utkwił w głowie. Dość dobre solo, chociaż jakieś takie chaotyczne, ale ma świetne fragmenty.
Wie ktoś jak długa to będzie płyta? Bo byłbym mocno zawiedziony gdyby nie było chociaż jednego czy dwóch dłuższych utworów.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jeśli dobrze pamiętam, to "długi" ma być ostatni numer Może Tylko Płynie Czas. Co pozatem, zobaczy się za miesiąc ...
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Utwór niezły, przyjemnie się słucha :) Ale ta okładka jest fatalna...
Night Mistress Fan Club Łódź
ODPOWIEDZ