Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Efekty 3D nie przeszkadzały. Wkurza mnie jak zwykle to, że w okularach jest ciemno. Zauważyłem, że u nas były tylko trzy seansy w ten weekend, więc wczoraj był ostatni ever. Szkoda. Na pewno poszedłbym jeszcze raz, a BluR jak wyjdzie kupię od razu.
PS. Fanem Metallicy jestem średnim i do tego uważam, że są daleko w tyle za Maidenami pod każdym względem, ale ten film jest mega, więc szacun.
PS. Fanem Metallicy jestem średnim i do tego uważam, że są daleko w tyle za Maidenami pod każdym względem, ale ten film jest mega, więc szacun.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

W tym tygodniu ma być z obozu Mety jakieś duże ogłoszenie - główkuję, co to by mogło być...
Pewnie trasa z całą to estradą i efektami po arenach USA i EU w przyszłym roku...
- Saimon1995
- -#Moderator

Zapewne trasa koncertowa. Chociaż niektórzy spiskują, że film był tylko taką zasłoną dymną i ogłoszą wydanie nowej płytyZakkahletz pisze:W tym tygodniu ma być z obozu Mety jakieś duże ogłoszenie - główkuję, co to by mogło być...
Nieee, teraz muszą zarobić na film (32 mln USD - koszt produkcji) film zapewne był po to, co by trasę pociągnąć. W przyszłym roku trasa halowa Metallica Through The Never 2014 i premiera DVD. Płyta na jesień 2015, o ile jeszcze czegoś nie wymyślą (np. LuLu 2
)
Przynajmniej mi tak się wydaje...
EDIT: a konkretnie JUTRO SIĘ DOWIEMY
http://www.metalhammer.co.uk/news/metal ... -frontier/
Przynajmniej mi tak się wydaje...
EDIT: a konkretnie JUTRO SIĘ DOWIEMY
http://www.metalhammer.co.uk/news/metal ... -frontier/
A ja dam sobie rękę uciąć, że na pewno nie chodzi o płytę (studyjną)
.
Strzelam, że może chodzić o trasę, tylko po co byłoby takie sztuczne robienie atmosfery pod to wydarzenie? Ja wiem, trasa, fajna sprawa, ale to trochę przesada. Chyba, że chodzi o coś innego. Jeśli coś innego, to co? Był film, to może teraz sztuka teatralna? Była płyta z Lou Reedem, to może teraz z hm... Maleńczukiem
? A już mówiąc tak serio i bez ironii, to sam jestem ciekaw co to za nowy, duży news, ale ten który by mnie interesował - czyli nowa płyta - moim zdaniem na bank nie zostanie ogłoszony.
Remi, Barsiarz - dzięki za odpowiedź. W takim razie przejdę się na film.
Strzelam, że może chodzić o trasę, tylko po co byłoby takie sztuczne robienie atmosfery pod to wydarzenie? Ja wiem, trasa, fajna sprawa, ale to trochę przesada. Chyba, że chodzi o coś innego. Jeśli coś innego, to co? Był film, to może teraz sztuka teatralna? Była płyta z Lou Reedem, to może teraz z hm... Maleńczukiem
Remi, Barsiarz - dzięki za odpowiedź. W takim razie przejdę się na film.
Ostatnio zmieniony pn paź 07, 2013 7:08 pm przez Dejavu, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ucinaj, bo już jutro będziesz żałował a NIE ODROŚNIE!!!!
czyli parafrazując cytat z filmu Chłopaki nie płaczą "Dawno temu, ja też nie wierzyłem, że Metallica ogłosi wydanie nowej płyty. Dałbym sobie za to rękę uciąć. I już bym ****a nie miał ręki"RALF pisze:Nie ucinaj, bo już jutro będziesz żałował a NIE ODROŚNIE!!!!
- Saimon1995
- -#Moderator

Lars mówi, że to jakaś "nowa granica". Ja też śmiem twierdzić, że nowa płyta w drodze. Choć według szumnych zapowiedzi większość część roku przyszłego mają dłubać w studiu. Więc fajnie byłoby dostać nowy materiał na święta 2014 roku.
Przypuszczam, że powtórzą schemat z roku 2008, kiedy "wyszli" na chwilę ze studia i zagrali krótką trasę po Europie. Lipiec/sierpień. Bo jest jeszcze ten ich festiwal - Orion, który już zapowiedzieli. A ta trasa (o ile takowa będzie) fajnie jakby była z tymi wszystkimi efektami co w filmie. Scena na środku hali i reszta oprawy. Wtedy tylko koncert halowy w Polsce. A znając szczęście - wystąpią na Bemowie
.
Przypuszczam, że powtórzą schemat z roku 2008, kiedy "wyszli" na chwilę ze studia i zagrali krótką trasę po Europie. Lipiec/sierpień. Bo jest jeszcze ten ich festiwal - Orion, który już zapowiedzieli. A ta trasa (o ile takowa będzie) fajnie jakby była z tymi wszystkimi efektami co w filmie. Scena na środku hali i reszta oprawy. Wtedy tylko koncert halowy w Polsce. A znając szczęście - wystąpią na Bemowie
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

I znając zasady ekonomii. Zupełnie by mi to nie przeszkadzało.FaithNoMore pisze:A znając szczęście - wystąpią na Bemowie.
- Saimon1995
- -#Moderator

Jeśli jednak mają zamiar zabrać ze sobą na trasę koncertową tą scenę, to Bemowo niekoniecznie pasujeZakkahletz pisze:I znając zasady ekonomii. Zupełnie by mi to nie przeszkadzało.FaithNoMore pisze:A znając szczęście - wystąpią na Bemowie.
A Narodowy? Ew. inne stadiony Euro?
Przydałby się koncert w Polsce, najchętniej w Łodzi, choć nie wiem czy Atlas Arena nadaje się akustycznie na takie wydarzenie.
Przydałby się koncert w Polsce, najchętniej w Łodzi, choć nie wiem czy Atlas Arena nadaje się akustycznie na takie wydarzenie.
Narodowy podobno ciężko dobrze nagłośnić. Offspring grał w tym roku właśnie na tym stadionie i faktycznie brzmiało nie za dobrze.
Mam nieoficjalne info. Szykują ReLulu z Lou Reedem
A serio mówiąc, teraz muszę się zreflektować trochę, bo jak tak teraz myślę, to faktycznie to info może być związane z nowym, normalnym, studyjnym albumem. Ale myślę, że w nowej płyty nie będzie przed 2015. Jednak gdyby to info było tą "nową granicą" to byłoby to trochę bezsensu biorąc pod uwagę wypowiedzi zespołu o tym, że już od dłuższego czasu zbierają różne pomysły, riffy itp więc niejako pracują nad nowym albumem. Zresztą, zobaczymy jutro 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mój wniosek z Waszych przewidywań i tego, co mi mówi intuicja jest taki, że ogłoszą koncerty w specjalnej oprawie. 
Może tak być, na przykład z okazji tego, że w przyszłym roku będzie trzydziestolecie Ride The Lightning... Chociaż z drugiej strony jakiś czas temu grali w całości ten album.
edit: jeszcze taka myśl mnie naszła, że to może będzie coś związanego z ich festiwalem - Orion.
edit: jeszcze taka myśl mnie naszła, że to może będzie coś związanego z ich festiwalem - Orion.
Np Orion w Europie 
- Saimon1995
- -#Moderator

Jakiś sens to ma...
http://www.overkill.pl/Metallica-zagra- ... ,5125.html
Na oficjalnej jest adnotacja pod TOUR DATES TBA MORE DATES COMING SOON - moim zdaniem na 100% trasa z oprawą z filmu...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Warto poczytać komentarze użytkowników, dobra zabawa.FaithNoMore pisze:Jakiś sens to ma...
Od siebie dodałbym jeszcze opcję, która mogłaby zainteresować IM, a przy na pewno rozległych fascynacjach, ale i kontaktach Bruce'a poza branżą muzyczną na pewno miałaby duże szanse realizacji. Może warto podrzucić taki pomysł zespołowi?
viewtopic.php?p=660814#660814