METALIKA SKONICZYŁA SIEM NA KILLEMALLL żeby nie bylo offtopa
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Wokal też ma zajebisty, kropka
. End of offtop!
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Kończąc te farsę, chciałem z innej beczki zapytać, czy ktoś kiedyś słyszał jakąkolwiek linie basu na "...And Justice For All" ?? Bo tak na prawdę go tam nie ma. Dziwie się, że nikt nie zawrócił na to uwagi.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Jak nie słyszysz tam linii basu to znaczy, że nie jesteś cool i nie jesteś member of great 'tallica family, a to właśnie ci zakochani w IM nie słyszą tam basu, bo prawdziwi metalowcy słyszą i kropka!!!
Na "...And Justice For All" od 25 lat nikt nie potrafi znaleźć partii basu. Włącznie z Jasonem.
Ralf, widzę, że nie przepuścisz okazji, żeby dodać jakiś złośliwy komentarz na temat tego zespołu
Tym razem kulą w płot, bo akurat nikt nie wmawia, że ten bass jest tam słyszalny. Włącznie z zespołem, o ile mi wiadomo.
Swoją drogą, strasznie nie lubię brzmienia tej płyty. Odnośnie pytania, to spotkałem się gdzieś na Youtube ze zremasterowanymi kawałkami z tej płyty z mocno wyciągniętym basem.
Swoją drogą, strasznie nie lubię brzmienia tej płyty. Odnośnie pytania, to spotkałem się gdzieś na Youtube ze zremasterowanymi kawałkami z tej płyty z mocno wyciągniętym basem.
- Saimon1995
- -#Moderator

Brzmienie może najwyższych lotów nie jest, ale zawartość muzyczna owszemDejavu pisze:Ralf, widzę, że nie przepuścisz okazji, żeby dodać jakiś złośliwy komentarz na temat tego zespołuTym razem kulą w płot, bo akurat nikt nie wmawia, że ten bass jest tam słyszalny. Włącznie z zespołem, o ile mi wiadomo.
A koncert na Antarktydzie chyba jest już niemal pewny. Nie dawno pojawił się plakat sponsora, na którym widać, że ów koncert się odbędzie
A tu się trudno nie zgodzićFaithNoMore pisze: Brzmienie może najwyższych lotów nie jest, ale zawartość muzyczna owszem.
Sam James mówił,że w czasie miksów wyciszyli bas do minimum - olbrzymia szkoda. Ciekawie brzmią wersje do znalezienia na YT, gdzie fani "remasterują" AJFĘ dodając bas 
RALF - Ty to jesteś wodzirej
Ja tam nie słysze basu, czyli jestem grejt IM famili :< ? Not want
RALF - Ty to jesteś wodzirej
A tak z ciekawości, to wyjaśniali czemu ten bas wyciszyli?
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Rodzaj "kocenia" młodego... niestety cały pobyt Jasona w Mecie nie był za fajny
-
Deleted User 5147
Oj, tak jego pobyt nie był za fajny...w ilu on utworach był współkompozytorem? chyba tylko 3 czy 4...
Blackened, My Friend Of Misery, Where The Wil Things Are.... ledwo tyle...
Przynajmniej inicjuję dyskusję, bo inaczej to na naszym forum dyskutowalibyśmy już tylko o zasadach banowania użytkowników... A że ja akurat cenię sobie w zasadzie tylko 4 pierwsze albumy Mety + kilka późniejszych kompozycji - to inna broszka. Aha - spójrzcie na ich ostatnie set listy, chyba podzielaja ten punkt widzenia...?Dejavu pisze:dodać jakiś złośliwy komentarz na temat tego zespołu
-
Deleted User 5147
I jeszcze nie pozwolili mu wydać jakiegoś swojego projektu muzycznego o ile mnie pamięć nie myli.Kuki91 pisze:Blackened, My Friend Of Misery, Where The Wil Things Are.... ledwo tyle...
Ja z Mety lubię w zasadzie tylko, RTL, Justice, StAnger i poszczególne utwory z innych płyt.
Dla mnie z kolei St Anger jest zupełnie niesłuchalny, już nawet pomijam brzmienie które jest fatalne, ale po prostu ten materiał się nie broni moim zdaniem, jest słaby. Chociaż jeśli było im potrzebne nagranie czegoś takiego, to dobrze że nagrali.
Co do pobytu Jasona w Metallice, to wypowiadał się, że nie było źle przez cały pobyt tylko głównie przez pierwsze lata. Z tego co opowiadał, to byli dość pomysłowi w dokuczaniu mu
A Jason może nie skomponował wielu utworów, ale miał świetny wokal i tym wzbogacał kawałki na żywo. Zresztą, o wiele bardziej mi pasował do Metalliki niż Rob.
Co do pobytu Jasona w Metallice, to wypowiadał się, że nie było źle przez cały pobyt tylko głównie przez pierwsze lata. Z tego co opowiadał, to byli dość pomysłowi w dokuczaniu mu
-
Deleted User 5147
Jak dal mnie na St Anger jest jakaś taki gniew, nie wiem na ile on jest autentyczny ale sama płyta jest moim zdaniem dzięki niemu lepsza niż Load/ Re-Load.
Dejavu masz rację, Jason z tym swoim mega wokalem pasuje do Metalliki kilka razy bardziej niz Trujillo
Zawsze jak słucham Creeping Death albo Seek.. z jego wokalem to jest to coś niesamowitego. Nie chciałbym usłyszeć tego w wykonaniu Roba 
Dejavu masz rację, Jason z tym swoim mega wokalem pasuje do Metalliki kilka razy bardziej niz Trujillo
Ja sądzę, że St Anger to dość autentyczna płyta - nie da się tego ocenić i można polegać tylko na intuicji, ale wydaje mi się, że to bardzo autentyczne granie - ja tam słyszę dużo złości i biorąc pod uwagę w jakim punkcie się wtedy znajdowali, to brzmi to dla mnie autentycznie. Gorzej, że muzycznie mi się to po prostu zupełnie nie podoba, jeśli chodzi o Load/Re-Load to ja bym wolał, żeby wybrali z obu płyt najlepsze numery i zrobili z tego jeden bardzo dobry album zamiast dwóch z mniejszymi lub większymi przebłyskami ale też totalnymi zapychaczami.
A co do Jasona to oprócz wokalu to jest też mega charyzma i za to go lubię. Do Roba nic nie mam, ale u niego tego nie ma. A co do jego wokalu to jak czasami z Kirkiem wspomagają gdzieś Jamesa, to dla mnie to nie brzmi dobrze
A co do Jasona to oprócz wokalu to jest też mega charyzma i za to go lubię. Do Roba nic nie mam, ale u niego tego nie ma. A co do jego wokalu to jak czasami z Kirkiem wspomagają gdzieś Jamesa, to dla mnie to nie brzmi dobrze
Jak to mawia mój kumpel - psychofan Mety "Rob odtwarza, ale nie kreuje" 
Znawcą Mety nie jestem, ale tu fajnie pocina:
http://www.youtube.com/watch?v=FJqqC7TD1vw
http://www.youtube.com/watch?v=FJqqC7TD1vw
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
- Saimon1995
- -#Moderator

Ale chociaż zmieniają, a nie tak jak Iron MaidenRALF pisze: Aha - spójrzcie na ich ostatnie set listy, chyba podzielaja ten punkt widzenia...?
Już nie przesadzajmy. Nagrał z nimi dopiero jeden album. A czego oczekujecie, że zacznie zmieniać linię basu chociażby z For Whom i przerobimy na dorodny funk, z którego jest najlepiej znany? Po co zmieniać coś, co jest genialne? Tak naprawdę wystarczy posłuchać Cyanide z Death Magnetic - wtedy niekoniecznie można się zgodzić z opinią twojego kumpla.yasiooo pisze: Jak to mawia mój kumpel - psychofan Mety "Rob odtwarza, ale nie kreuje"
Rob to facet na właściwym miejscu. Mnie się tam jego gra bardzo podoba (nawet bardziej niż Jasona, co nie oznacza, że nie darzę Newsteda szacunkiem), w Mecie jeszcze nie pokazał wszystkich możliwości, ale warto posłuchać jego gry w poprzednich zespołach (chociażby Infectious Grooves). Fachowiec jak nic.