Czy Maiden to twój muzyczny numer 1?

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Czy Maiden to twój muzyczny numer 1?

Tak, jest jedynym nr1
213
60%
Jest jednym z nr1
87
24%
Nie (podaj jaki zespół to twój nr1)
56
16%

Liczba głosów: 356

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: Czy Maiden to twój muzyczny numer 1?

Post autor: Michał »

W moim wypadku jest jednym z nr. 1 :)
Drugi nr. 1 to blur :).
Aczkolwiek gdybym miał wybierać koncert jednego z nich, to chyba wybrałbym Iron Maiden ;-)
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Iron Maiden wraz z Running Wild, Judas Priest i Accept to moja czołówka.
Awatar użytkownika
Daniel Wu.
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Daniel Wu. »

Sorry Panowie i Panie, ale IM to mój zaledwie numer 2. Jedynką na zawsze będzie Led Zeppelin :)
Awatar użytkownika
Rattlehead
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rattlehead »

IM nigdy nie był moim zespołem nr jeden ale niebezpiecznie się do tej pozycji zbliżył zanim poznałem na przykład Judas Priest. Numerem jeden była dla mnie Metallica i kiedy zaczęła mnie nudzić IM bardzo dużo zyskało aczkolwiek nigdy nie byłem fanem tej kapeli czego nie mogę powiedzieć o JP.

Miałem nawet taki okres kiedy IM było prawie równe JP ale jednak to nie było do końca to co JP ;-)

Teraz już wyrosłem z Ironów czy Judasów i już tak fanatycznie tego nie słucham jak kiedyś. Stare płyty mi się już osłuchały i nie wracam do nich za często ale sentyment pozostaje baaaaaaaaardzo duży, zarówno do IM jak do JP.

Obecnie wolę Led Zeppelin, Sabbathów czy nawet Megadeth na starych płytach.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Michał pisze:W moim wypadku jest jednym z nr. 1 :)
Drugi nr. 1 to blur :).
A ja na równi Iron Maiden mam i Wilki. Trochę mniej Judas Priest i Roxette.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

LukaSieka - Wilki Gawlińskiego? A to interesujące :) obok Iron Maiden właśnie Wilki :) Taka mała dygresja ode mnie: niegdyś myślałem, że Wilki to będzie mój zespół nr 1 w kategorii "Polska". To po pierwszym albumie, po drugim byłem lekko rozczarowany, ale jednak "Hiszpan" zrobił swoje :) Potem Gawliński wypowiadał się w wywiadach o ile dobrze pamiętam, że w przyszłości Wilki będą grać dynamicznie i ostro (coś w tym stylu). Nastawiłem się na to, a potem... jaka klapa. Kolejne płyty ledwo liznąłem, to już nie było to. A szkoda. Wilki miały wyprzedzić Irę, Róże Europy i coś tam jeszcze.
Mimo wszystko niech żyje "Eroll", "Amiranda", "Glorya", "Nic zamieszkują demony", "Hiszpan", "Kiedy nie ma już nic" - ciężej już być nie mogło ;-)
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
ir0nka94
-#Invader
-#Invader

Post autor: ir0nka94 »

Witam forumowiczów, jest to bodajże mój pierwszy post na tym forum. Wcześniej tylko ograniczałam się do biernej aktywności czyli czytaniu, ale pora to zmienić :) Iron Maiden dla mnie osobiście był, jest i będzie numerem jeden. A to dlatego, że po prostu wychowałam się na tym zespole, ich muzyka mnie ukształtowała. Pamiętam pierwszą płytę jaką tata mi puścił. Tak, to był album fear of the dark. Miałam może z 7-8 lat. To była miłość od pierwszego wejrzenia. Wtedy zaczęła się moja wspaniała przygoda z Ironami, wchłanianie jednej płyty za drugą. Do dziś mi towarzyszą. Dzięki ich twórczości, tekstom piosenek jestem jaka jestem. Ponadto te oczekiwanie na koncert kilka miesięcy, emocje i przeżycie towarzyszące temu wydarzeniu. To jest coś wspaniałego. Wspomnienia, które nigdy mi nikt nie odbierze. Zdecydowanie to coś więcej niż tylko muzyka. Oczywiście, nie ograniczam się tylko do Ironów. Judas Priest, Saxon, Accept, Black Sabbath, Queen i wiele, wiele innych kapel cenię, ale to do Ironów mam największą słabość i tak już pozostanie.
edekcorp
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: edekcorp »

Pytanie retoryczne. Jasna sprawa. Słucham innych klimatów (np. Kraftwerk i Pink Floyd), ale Ironsi numer jeden i tak zostanie :)
peryt
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: peryt »

Absolutnie i kategorycznie :) Na zawsze!
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Biorąc pod uwagę całą muzykę rockową, ze słuchania której właściwie już się powoli wycofuję, Iron Maiden to dla mnie jednak zespół nr 1. Słucham ich już 30 lat i chociaż były przerwy w fascynacji, to jednak zawsze śledziłem i nabywałem nowe płyty studyjne. Nie mam tylko ostatniej...
Od lat 90-tych inny rodzaj muzyki mną zawładnął, który z natury rzeczy jest lepszy i ciekawszy od rocka, ale do Iron Maiden zawsze będę odczuwał sentyment i - co tu dużo mówić - sympatię.
Słuchałem najbardziej ekstremalnych podgatunków metalu, ale wyprzedaję płyty (jeszcze mam dosyć dużo). Trudno mi wyobrazić sobie sprzedaż płyt Ironów.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

no to po co sprzedajesz ? :)
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Płyt Maiden nie sprzedaję i nie chcę sprzedać - to miałem na myśli. Sprzedaję natomiast inne płyty metalowe, bo metal jako taki przestał mnie już interesować.
ODPOWIEDZ