Setlista Maiden England World Tour 2014

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: Setlista Maiden England World Tour 2014

Post autor: Michał »

Fajnie, że Revelations, Sanctuary średnio, szkoda, że wypada ATSS ale brak Running free? Czemu?! Jednak najbardziej zaboli mnie brak Hallowed. Chyba najbardziej chce ją usłyszeć.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Ja na więcej zmian nie liczyłem, ale oprócz Revelations myślę, że są to zmiany na gorsze. Sanctuary nie jest porywającym kawałkiem, Running Free na zakończenie koncertu dużo lepsze.

Narzekanie narzekaniem, ale na koncercie i tak będzie dobrze :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Jako akcje koncertową proponuje duży transparent z napisem w stylu: This setlist suck!
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Emilio pisze:Jako akcje koncertową proponuje duży transparent z napisem w stylu: This setlist suck!
Dobre!
I Edek rozrywający kartkę z setlistą.
Awatar użytkownika
Gobos
-#Invader
-#Invader

Post autor: Gobos »

Jeśli tylko takie zmiany w secie to trochę lipnie :cry: , dziś wszystko się okaże
you are number ... 89 Gobos on tour 2016:Wrocław...
Brooce
-#Invader
-#Invader

Post autor: Brooce »

"Setlist sucks" jest może mało delikatne i niesie negatywne przesłanie, ale coś w stylu "we want infinite dreams" byłoby genialne :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

To by była kpina... :roll:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Są ślimokami jak tak zrobią i chyba sprzedam swój bilet normalnie bo 300 zł za to samo prawie co w Łodzi. Kpina w żywe oczy. Idioci.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Emilio pisze:Poczekam do pierwszego koncertu, ale jeśli to bedzie prawda to wybiorę się na ten koncert TYLKO dlatego, ze jestem z Poznania, gdybym musiał dojechać choćby 100 km to bym się nie pofatygował.
No ja mam dokładnie te samą sytuacje. Gdybym nie był z Poznania to bym raczej spasował :sad: Szkoda...
barsiarz pisze:Tak jak pisałem - 3 zmiany to jest maks. Niewykorzystana szansa i tyle. Nie ma wiele tych koncertów w tym roku i można się było postarać, żeby trasa była wyjątkowa ale wyszło jak zawsze. Smutne to ale już wszyscy chyba przywykliśmy.

@Budziol - tak dla ścisłości - "po linii najmniejszego oporu" - nie inaczej ;-)
Tak właśnie, po najmniejszej linii oporu niestety :sad: Żałuje bardzo, bo kiedy się trafiła na prawdę szansa zeby zobaczyć te utwory z czasów Seventh Son takie jak własnie Infinite Dreams, Iron Maiden gra wikękosc tych utworów, które i tak są grane przy okazji normalnych regularnych tras :sad:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

To jest właśnie największą kichą Maiden. Po cholerę robić trasy historyczne skoro 3/4 materiału jest grane w zasadzie non stop? A jeśli potwierdzi się, że faktycznie będą tylko te trzy zmiany, o których wspominano wyżej, to oznaczać to już będzie żenadę kompletną, bo wyjdzie na to, że wywalili największy obok Siódmego Syna rarytas...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

widman pisze:Idioci.
Bez względu na to, jaka będzie setlista (tego jeszcze nie wiemy przecież) to wyzywanie od idiotów zespołu na którego forum piszesz jest słabe. Bo jak to - skoro to idioci to kim jest ktoś kto pisze na forum poświęconym tym "idiotom" :lol:?

Szkoda że wszystko wskazuje na brak Children of the Damned, liczyłem że wskoczy do setu.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Dejavu pisze:
widman pisze:Idioci.
Bez względu na to, jaka będzie setlista (tego jeszcze nie wiemy przecież) to wyzywanie od idiotów zespołu na którego forum piszesz jest słabe. Bo jak to - skoro to idioci to kim jest ktoś kto pisze na forum poświęconym tym "idiotom" :lol:?

Szkoda że wszystko wskazuje na brak Children of the Damned, liczyłem że wskoczy do setu.
No bo są idiotami jak już tam wyżej pisali i ja już to wiem od dawna - nabijają tylko kiebzę sobie tymi trasami, nic pomyślunku i szacunku do starych fanów. Najlepszą trasą była ta w 2005 roku gdzie grali same stare rzeczy i to była prawdziwa Trasa Wspominkowa a nie to co teraz. W Łodzi OK, ale teraz robią niby 'best of' i tak naprawdę żeby wrzucić Remember Tomorrow czy chociażby Children of The Damned, albo chociażby Flight of Icarus, coś zmienić dodać in plus, a nie, ci w kółko to samo. Jeszcze Janick się śmieje w rozmowie z Forumowiczem, że nic i tak nie zmienią.
HAJS SIĘ MUSI ZGADZAĆ. Żenada. Żenada. Głęboko się zastanawiam czy pojechać. Zero entuzjazmu już teraz mam. Naprawdę. Jestem fanem nie fanatykiem. Nie będę dawać się robić w ch... Od święta mogliby się bardziej wykazać. Kurde 1000 razy to pisałem na tym forum i piszę jeszcze raz... Dobrze, że to Poznań, mam 100km bo do Chorzowa czy Gdańska bym nawet tyłka nie ruszał. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Są idiotami bo nie wrzucili kilku numerów których byś chciał? Ciekawe definiowanie idiotyzmu :lol: . Ja też będę mocno zawiedziony jeśli tak będzie wyglądała setlista, ale żeby wyzywać od idiotów?
widman pisze: HAJS SIĘ MUSI ZGADZAĆ. Żenada. Żenada. Głęboko się zastanawiam czy pojechać. Zero entuzjazmu już teraz mam. Naprawdę. Jestem fanem nie fanatykiem. Nie będę dawać się robić w ch... Od święta mogliby się bardziej wykazać. Kurde 1000 razy to pisałem na tym forum i piszę jeszcze raz... Dobrze, że to Poznań, mam 100km bo do Chorzowa czy Gdańska bym nawet tyłka nie ruszał. Pozdrawiam.
To nie jedź, Twoja sprawa, ale teksty o "robieniu w ch..." to jakaś żenada, kto Cię robi w ch...? Ktoś Ci obiecał że będą świetne zmiany w secie? Nie, sam kupowałeś bilet i to czy pojedziesz czy nie to Twoja sprawa, ale wyjeżdżanie z "robieniem w ch..." to gruba przesada.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

widze ze to ostra dyskusja sie wywiazala ;) panowie od lat juz temat setlist totalnie maja w czterech literach i mysle ze nic w tej kwestii sie juz nie zmieni dlatego przed kazda trasa nie licze na wiele,lepiej sie milo zaskoczyc niz ciagle byc rozczarowanym bo w kolko graja Run to the hills czy Fear of the dark ;)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Zobaczymy jak wyjdzie w praniu,od tego zależy czy pojadę na koncert,jeśli zostanie SSOASS i The Prisoner to chyba się wybiorę.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Myślęi, że dla kogoś (w tym mnie) kto zaczął przygodę z Maiden dopiero od, niestety, trasy Final Frontier, wybór Sanctuary, Revelations i Wratchild (jeśli w ogóle się to potwierdzi) specjalnie nie ziębi. Przede wszystkim z tego powodu, że tych dówch pierwszych nigdy nie miałem okazji posłuchać na żywo. ID na pewno lepiej by się wkomponowało w całość setu, niż Sanctuary.

Idiotów, leniów (tego odmówić im nie można :lol: ) i dusigroszy w ich kierunku odstawiłbym na bok. Będe miał pewność setu tylko wtedy, gdy go zagrają oficjalnie na koncercie. Tak więc jeszcze pare godzin i wszystko bedzie jasne.

Tak czy inaczej i tak pojade, drodzy Sanktuarijni Malkontenci. :pijak:
Awatar użytkownika
Papuh
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papuh »

Co niektorym przyda sie maśc na bol dupy!
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Ja raczej rezygnuje i sprzedaje swój bilet na GC :sad: Za bardzo to dla mnie naciągane. Trzeci rok w trasie, a tu ? Zero zmian. A jeżeli już to :sad: :sad: A zamiana "Sanctuary" na "Running Free" dla mnie tragedia :facepalm: Ja na prawdę nie wiem co Harris widzi w tym "Sanctuary". Od taki sobie numer, niekiedy odnoszę wrażenie ze był napisany zupełnie "na kolanie". Każdy inny z ery "Di'anno'wskiej" niszczy go po pierwszych taktach. Pizgli by taki "Prowler" czy "Drifter" na fajrant i byłoby 666 razy lepiej. A tak? Tylko się jeszcze bardziej utwierdzam w tym, że koncertowe Iron Maiden za którym tak szalałem przez te rutyniarskie zagrywki i posunięcia po najmniejszej linii oporu jak to ktoś już wyżej napisał się po prostu wypala.
Przykre to, że heavy metalowy zespól, który rządził i dzielił na tej scenie przez bardzo długie lata kończy jako maszyna pozbawiona co raz bardziej autentyczności, w której nie ma krzty spontaniczności i rock 'n' rollowej duszy :sad: Na prawdę, smutne to dla mnie :sad:
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Oczywiście w moim poprzednim poście nie napisałem, że szkoda mi ID :( Są trochę leniami, jeśli rzeczywiście wrzucą to co omawiamy, bo w tym momencie trąbienie na początku promocji trasy o zmianach w secie wydaje się lekko zabawne. Mimo tego, jak wypowiedziałem się wyżej, dwie z tych zmian mnie cieszą, jedna (Wrathchild) już mniej. Nie zamierzam jednak wieszać psów na zespole, którego muzykę i występy kocham i oczywiście z ogromną radością po raz 7-my przeżyję ich występ. ;-)
Ostatnio zmieniony wt maja 27, 2014 6:12 pm przez wojteq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

Dlaczego wszyscy uważają, że Sanctuary wchodzi zamiast Running Free? Według wielu źródeł set w tym roku ma trwać 120 minut. Znajdzie się więc miejsce dla obydwu tych kawałków tak jak na Maiden England 88'
ODPOWIEDZ