Setlista Maiden England World Tour 2014
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista Maiden England World Tour 2014
Fajnie, że Revelations, Sanctuary średnio, szkoda, że wypada ATSS ale brak Running free? Czemu?! Jednak najbardziej zaboli mnie brak Hallowed. Chyba najbardziej chce ją usłyszeć.
Ja na więcej zmian nie liczyłem, ale oprócz Revelations myślę, że są to zmiany na gorsze. Sanctuary nie jest porywającym kawałkiem, Running Free na zakończenie koncertu dużo lepsze.
Narzekanie narzekaniem, ale na koncercie i tak będzie dobrze
Narzekanie narzekaniem, ale na koncercie i tak będzie dobrze
Jako akcje koncertową proponuje duży transparent z napisem w stylu: This setlist suck!
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Dobre!Emilio pisze:Jako akcje koncertową proponuje duży transparent z napisem w stylu: This setlist suck!
I Edek rozrywający kartkę z setlistą.
Jeśli tylko takie zmiany w secie to trochę lipnie
, dziś wszystko się okaże
you are number ... 89
Gobos on tour 2016:Wrocław...
"Setlist sucks" jest może mało delikatne i niesie negatywne przesłanie, ale coś w stylu "we want infinite dreams" byłoby genialne 
To by była kpina... 
Są ślimokami jak tak zrobią i chyba sprzedam swój bilet normalnie bo 300 zł za to samo prawie co w Łodzi. Kpina w żywe oczy. Idioci.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

No ja mam dokładnie te samą sytuacje. Gdybym nie był z Poznania to bym raczej spasowałEmilio pisze:Poczekam do pierwszego koncertu, ale jeśli to bedzie prawda to wybiorę się na ten koncert TYLKO dlatego, ze jestem z Poznania, gdybym musiał dojechać choćby 100 km to bym się nie pofatygował.
Tak właśnie, po najmniejszej linii oporu niestetybarsiarz pisze:Tak jak pisałem - 3 zmiany to jest maks. Niewykorzystana szansa i tyle. Nie ma wiele tych koncertów w tym roku i można się było postarać, żeby trasa była wyjątkowa ale wyszło jak zawsze. Smutne to ale już wszyscy chyba przywykliśmy.
@Budziol - tak dla ścisłości - "po linii najmniejszego oporu" - nie inaczej
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

To jest właśnie największą kichą Maiden. Po cholerę robić trasy historyczne skoro 3/4 materiału jest grane w zasadzie non stop? A jeśli potwierdzi się, że faktycznie będą tylko te trzy zmiany, o których wspominano wyżej, to oznaczać to już będzie żenadę kompletną, bo wyjdzie na to, że wywalili największy obok Siódmego Syna rarytas...
Bez względu na to, jaka będzie setlista (tego jeszcze nie wiemy przecież) to wyzywanie od idiotów zespołu na którego forum piszesz jest słabe. Bo jak to - skoro to idioci to kim jest ktoś kto pisze na forum poświęconym tym "idiotom"widman pisze:Idioci.
Szkoda że wszystko wskazuje na brak Children of the Damned, liczyłem że wskoczy do setu.
No bo są idiotami jak już tam wyżej pisali i ja już to wiem od dawna - nabijają tylko kiebzę sobie tymi trasami, nic pomyślunku i szacunku do starych fanów. Najlepszą trasą była ta w 2005 roku gdzie grali same stare rzeczy i to była prawdziwa Trasa Wspominkowa a nie to co teraz. W Łodzi OK, ale teraz robią niby 'best of' i tak naprawdę żeby wrzucić Remember Tomorrow czy chociażby Children of The Damned, albo chociażby Flight of Icarus, coś zmienić dodać in plus, a nie, ci w kółko to samo. Jeszcze Janick się śmieje w rozmowie z Forumowiczem, że nic i tak nie zmienią.Dejavu pisze:Bez względu na to, jaka będzie setlista (tego jeszcze nie wiemy przecież) to wyzywanie od idiotów zespołu na którego forum piszesz jest słabe. Bo jak to - skoro to idioci to kim jest ktoś kto pisze na forum poświęconym tym "idiotom"widman pisze:Idioci.?
Szkoda że wszystko wskazuje na brak Children of the Damned, liczyłem że wskoczy do setu.
HAJS SIĘ MUSI ZGADZAĆ. Żenada. Żenada. Głęboko się zastanawiam czy pojechać. Zero entuzjazmu już teraz mam. Naprawdę. Jestem fanem nie fanatykiem. Nie będę dawać się robić w ch... Od święta mogliby się bardziej wykazać. Kurde 1000 razy to pisałem na tym forum i piszę jeszcze raz... Dobrze, że to Poznań, mam 100km bo do Chorzowa czy Gdańska bym nawet tyłka nie ruszał. Pozdrawiam.
Są idiotami bo nie wrzucili kilku numerów których byś chciał? Ciekawe definiowanie idiotyzmu
. Ja też będę mocno zawiedziony jeśli tak będzie wyglądała setlista, ale żeby wyzywać od idiotów?
To nie jedź, Twoja sprawa, ale teksty o "robieniu w ch..." to jakaś żenada, kto Cię robi w ch...? Ktoś Ci obiecał że będą świetne zmiany w secie? Nie, sam kupowałeś bilet i to czy pojedziesz czy nie to Twoja sprawa, ale wyjeżdżanie z "robieniem w ch..." to gruba przesada.widman pisze: HAJS SIĘ MUSI ZGADZAĆ. Żenada. Żenada. Głęboko się zastanawiam czy pojechać. Zero entuzjazmu już teraz mam. Naprawdę. Jestem fanem nie fanatykiem. Nie będę dawać się robić w ch... Od święta mogliby się bardziej wykazać. Kurde 1000 razy to pisałem na tym forum i piszę jeszcze raz... Dobrze, że to Poznań, mam 100km bo do Chorzowa czy Gdańska bym nawet tyłka nie ruszał. Pozdrawiam.
widze ze to ostra dyskusja sie wywiazala
panowie od lat juz temat setlist totalnie maja w czterech literach i mysle ze nic w tej kwestii sie juz nie zmieni dlatego przed kazda trasa nie licze na wiele,lepiej sie milo zaskoczyc niz ciagle byc rozczarowanym bo w kolko graja Run to the hills czy Fear of the dark 
-
Deleted User 2259
Zobaczymy jak wyjdzie w praniu,od tego zależy czy pojadę na koncert,jeśli zostanie SSOASS i The Prisoner to chyba się wybiorę.
Myślęi, że dla kogoś (w tym mnie) kto zaczął przygodę z Maiden dopiero od, niestety, trasy Final Frontier, wybór Sanctuary, Revelations i Wratchild (jeśli w ogóle się to potwierdzi) specjalnie nie ziębi. Przede wszystkim z tego powodu, że tych dówch pierwszych nigdy nie miałem okazji posłuchać na żywo. ID na pewno lepiej by się wkomponowało w całość setu, niż Sanctuary.
Idiotów, leniów (tego odmówić im nie można
) i dusigroszy w ich kierunku odstawiłbym na bok. Będe miał pewność setu tylko wtedy, gdy go zagrają oficjalnie na koncercie. Tak więc jeszcze pare godzin i wszystko bedzie jasne.
Tak czy inaczej i tak pojade, drodzy Sanktuarijni Malkontenci.
Idiotów, leniów (tego odmówić im nie można
Tak czy inaczej i tak pojade, drodzy Sanktuarijni Malkontenci.
Co niektorym przyda sie maśc na bol dupy!
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Ja raczej rezygnuje i sprzedaje swój bilet na GC
Za bardzo to dla mnie naciągane. Trzeci rok w trasie, a tu ? Zero zmian. A jeżeli już to
A zamiana "Sanctuary" na "Running Free" dla mnie tragedia
Ja na prawdę nie wiem co Harris widzi w tym "Sanctuary". Od taki sobie numer, niekiedy odnoszę wrażenie ze był napisany zupełnie "na kolanie". Każdy inny z ery "Di'anno'wskiej" niszczy go po pierwszych taktach. Pizgli by taki "Prowler" czy "Drifter" na fajrant i byłoby 666 razy lepiej. A tak? Tylko się jeszcze bardziej utwierdzam w tym, że koncertowe Iron Maiden za którym tak szalałem przez te rutyniarskie zagrywki i posunięcia po najmniejszej linii oporu jak to ktoś już wyżej napisał się po prostu wypala.
Przykre to, że heavy metalowy zespól, który rządził i dzielił na tej scenie przez bardzo długie lata kończy jako maszyna pozbawiona co raz bardziej autentyczności, w której nie ma krzty spontaniczności i rock 'n' rollowej duszy
Na prawdę, smutne to dla mnie 
Przykre to, że heavy metalowy zespól, który rządził i dzielił na tej scenie przez bardzo długie lata kończy jako maszyna pozbawiona co raz bardziej autentyczności, w której nie ma krzty spontaniczności i rock 'n' rollowej duszy
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Oczywiście w moim poprzednim poście nie napisałem, że szkoda mi ID
Są trochę leniami, jeśli rzeczywiście wrzucą to co omawiamy, bo w tym momencie trąbienie na początku promocji trasy o zmianach w secie wydaje się lekko zabawne. Mimo tego, jak wypowiedziałem się wyżej, dwie z tych zmian mnie cieszą, jedna (Wrathchild) już mniej. Nie zamierzam jednak wieszać psów na zespole, którego muzykę i występy kocham i oczywiście z ogromną radością po raz 7-my przeżyję ich występ. 
Ostatnio zmieniony wt maja 27, 2014 6:12 pm przez wojteq, łącznie zmieniany 1 raz.
Dlaczego wszyscy uważają, że Sanctuary wchodzi zamiast Running Free? Według wielu źródeł set w tym roku ma trwać 120 minut. Znajdzie się więc miejsce dla obydwu tych kawałków tak jak na Maiden England 88'