No Prayer to świetna płyta
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: No Prayer to świetna płyta
no pewnie, pierwsze lepsze video z youtube ci to powie
https://www.youtube.com/watch?v=7faZfUKlbsk
https://www.youtube.com/watch?v=7faZfUKlbsk
Albo mnie coś z słuchem, albo ja tam słyszę jeszcze czyiś głos. W wersji live RAR '03 ten wątpliwie nazwijmy chórek ewidentnie słychać inaczej gdy śpiewa sam Bruce http://www.youtube.com/watch?v=7bTfZaj1 ... be&t=6m06s
W studiu mógł nagrać do tego chórku kilka ścieżek wokalu i temu tak to brzmi zapewne 
Dokładnie. Mimo wszystko, niezależnie jak zrobiony, to jeden z fajniejszych momentów płyty.Dejavu pisze:W studiu mógł nagrać do tego chórku kilka ścieżek wokalu i temu tak to brzmi zapewne
A być może... Bardzo fajnie to wyszło, aż dziw, że dopiero teraz to odkryłem 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Zawsze jakoś mnie wkurzał ten kawałek - niby słaby i nie przepadam za nim, a fraza tytułowa nie chce wyjść z dyńki, jak już się do człowieka przyplącze.Slaug pisze:Nigdy mi ta płyta specjalnie nie podchodziła. Zacząłem ją ostatnio trochę katować. Zdania specjalnie nie zmieniłem, ale w tym patatajowym Bring your daughter jest zajebisty chórek- "aaaa"- kto to tam śpiewa? Szkoda, że wcześniej, ani później nie pojawiło się już takie coś w żadnym kawałku zamiast solowego śpiewania przez Bruca "ooooo"
Ja mam tak z Can I play with madness z wiadomej płyty. Nie znoszę tego kawałka ale wiadoma fraza... Jak final Europe, wgryza się w mózgZakkahletz pisze:Zawsze jakoś mnie wkurzał ten kawałek - niby słaby i nie przepadam za nim, a fraza tytułowa nie chce wyjść z dyńki, jak już się do człowieka przyplącze.Slaug pisze:Nigdy mi ta płyta specjalnie nie podchodziła. Zacząłem ją ostatnio trochę katować. Zdania specjalnie nie zmieniłem, ale w tym patatajowym Bring your daughter jest zajebisty chórek- "aaaa"- kto to tam śpiewa? Szkoda, że wcześniej, ani później nie pojawiło się już takie coś w żadnym kawałku zamiast solowego śpiewania przez Bruca "ooooo"
Właśnie mijają 24 lata od jej premiery!
Wiedzieliście że istnieje teledysk do Holy Smoke? 
http://www.youtube.com/watch?v=3dzSEenqc3w
Jest mega tandetny, ale z humorem - i za takie podejście kocham Maidenów! To tylko moje wrażenie, czy jest opcja że tym samym kpią sobie z mega profesjonalnych klipów innych zespołów?
http://www.youtube.com/watch?v=3dzSEenqc3w
Jest mega tandetny, ale z humorem - i za takie podejście kocham Maidenów! To tylko moje wrażenie, czy jest opcja że tym samym kpią sobie z mega profesjonalnych klipów innych zespołów?
-
Deleted User 1499
Ty poważnie ?Brooce pisze:Wiedzieliście że istnieje teledysk do Holy Smoke?![]()
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

sekcjazwlok pisze:Ty poważnie ?Brooce pisze:Wiedzieliście że istnieje teledysk do Holy Smoke?![]()
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Owszem
Maidenów z youtube'a raczej nie słucham (wszak ze specjalnie ciekawych klipów nie słyną), raz wszedłem i... takie zaskoczenie! A myślałem że na TNOTB się skończyło...
Zwłaszcza że utwór mi w ogóle do teledysków nie pasuje.
-
Deleted User 1499
No to troszke klipów cię ominęło
Bo robią je do dziś.
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Dwa genialne utwory : kompozycja tytułowa i Run Silent Run Deep. Reszta dużo słabsza, choć Assassin wokalnie czy Fates Warning gitarowo mogą zachwycić. Najgorsze na albumie są te przebojasy pod USA ; Hooksy, Bringi, Smołki i megakloc, który się zwie Mother Russia. Te utwory zaniżają poziom tej całkiem fajnej płyty i mogłoby ich nie być. Tailgunner i Public Enema No.1 mogłyby spokojnie być singlami. Byłoby bardziej heavy.
Mi na,, No Prayer for the Dying" najbardziej podoba barwa wokalu Bruca tj ma taki zadziorny Heavy metalowy ton również na Fear of the dark jest taki dwie płyty wymiatają!!!
-
Deleted User 2259
Serio bardziej Ci leży jego głos tam niż na albumach z lat 82-88 ?
-
Deleted User 1499
Coś w tym jest , lata 90-te to dość spora metamorfoza dla wokalu Bruca , która mi też bardziej podchodzi niż 82-88.
Mam tak samo: uwielbiam wokal Bronka z "No Prayer" i "Fear". Głównie świetnie jego wokal brzmi właśnie na "No Prayer", znakomicie współgra z surowym brzmieniem płyty. W ogóle jak dla mnie ta płyta to powrót do korzeni, do dwóch pierwszych płyt. Mocno, szybko i do przodu, tak jak lubięPampa pisze:Mi na,, No Prayer for the Dying" najbardziej podoba barwa wokalu Bruca tj ma taki zadziorny Heavy metalowy ton również na Fear of the dark jest taki dwie płyty wymiatają!!!
U mnie to samo, najlepszy czas wokaliz Bronka.erosinho pisze:Mam tak samo: uwielbiam wokal Bronka z "No Prayer" i "Fear". Głównie świetnie jego wokal brzmi właśnie na "No Prayer", znakomicie współgra z surowym brzmieniem płyty. W ogóle jak dla mnie ta płyta to powrót do korzeni, do dwóch pierwszych płyt. Mocno, szybko i do przodu, tak jak lubięPampa pisze:Mi na,, No Prayer for the Dying" najbardziej podoba barwa wokalu Bruca tj ma taki zadziorny Heavy metalowy ton również na Fear of the dark jest taki dwie płyty wymiatają!!!