XX/XX/2015 - AC/DC - Polska, ??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: XX/XX/2015 - AC/DC - Polska, ??
To zależy, ile tych koncertów ma być... Jak tylko jeden czy dwa, to możliwe.
Tak, to prawda a i są takie miejsca, gdzie graja dla 2000. Smutne.. Mnie tylko martwi, że zarówno IM jak i JP maja tego samego nagłośnieniowca, M. Walkera, który kompletnie nie radzi sobie w przypadku IM. To się może dla nich źle skończyćWICKER MAN pisze:na obecnej trasie Redeemer Of Souls większość obiektów nie jest wypełniona nawet w połowie - 3-4.000 osób to przeciętna publiczność na tej trasie...
Bez Malcolma to nie to samo, a już ich widziałem w 2010 roku i takiego ciśnienia nie mam. Ale jeśli zagrają to nie wykluczam, ze jednak się skuszę 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Stadion Narodowy wydał zarządzenie, że od 2015 roku wszystkie koncerty mają się tam kończyć do 23.30. Bezwzględnie. Poza tym: będzie tam przeprowadzony audyt dotyczący nagłośnienia, po którym to audycie zostanie stworzona "instrukcja obsługi" dla nagłośnieniowców, jaka może być maksymalna głośność koncertów.WICKER MAN pisze:A teraz protestują za to mieszkańcy Saskiej Kępy...dudi1212 pisze:Dlatego, że urząd dzielnicy otrzymywał liczne skargi, że dudni, buczy i huczy.
Z tego powodu koncertów już na Bemowie nie organizują, bo mieszkańcy bardzo na to narzekali. Nawet urząd chciał to trochę uspokoić rozdając drogą losowania mieszkańcom dzielnicy ileś tam darmowych wejściówek - AC/DC 2010 i Sonisphere 2010.No sorry, ale te 2 większe imprezy w roku można chyba jakoś przeżyć... Zwłaszcza, że samo lotnisko położone jest bądź co bądź na obrzeżach miasta.
wzięli przykład od naszych biznesmenów. Ceny wreszcie porównywalnedudi1212 pisze:Jeśli to ceny oficjalne to kogoś pogięło.
http://www.ticketbande.de/konzert-ticke ... c-tickets/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

ta strona niemiecka to jakiś fake. Pamiętam, że istnieje już od lat i wielokrotnie dawali bilety w tych cenach, które nie miały później odzwierciedlenia oficjalnie.
Cóż, ani razu ich nie widziałem, więc pewnie się wybiorę nawet, gdy zagrają bez Malcolma i Phila....takie moje szczęście :/ bo na Judasów już bilet chyba w ręku miałem, jak ogłosili odejście KK. Dziwi mnie to, że narzekanie mieszkańców Bemowa = źle, ale narzekanie ludzi mieszkających w okolicy Narodowego = nikt nie widzi problemu.... 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Narzekania mieszkańców to tylko jeden z powodów, wcale nie najważniejszy. Ekipa rządząca Bemowem się zmieniła, a z nową Live Nation nie dogadywali się już tak dobrze jak z tamtą, np. o warunkach udostępnienia terenu. Mechanizm był taki, szczegółów nie znam.dudi1212 pisze:Dlatego, że urząd dzielnicy otrzymywał liczne skargi, że dudni, buczy i huczy.
Z tego powodu koncertów już na Bemowie nie organizują, bo mieszkańcy bardzo na to narzekali. Nawet urząd chciał to trochę uspokoić rozdając drogą losowania mieszkańcom dzielnicy ileś tam darmowych wejściówek - AC/DC 2010 i Sonisphere 2010.
Bardzo dobra decyzja, lepiej od 2015 r. niż wcale (chodzi mi o audyt i wskazówki dla sound techów, 23:30 też wygląda sensownie).GrzegorzCantara pisze:Stadion Narodowy wydał zarządzenie, że od 2015 roku wszystkie koncerty mają się tam kończyć do 23.30. Bezwzględnie. Poza tym: będzie tam przeprowadzony audyt dotyczący nagłośnienia, po którym to audycie zostanie stworzona "instrukcja obsługi" dla nagłośnieniowców, jaka może być maksymalna głośność koncertów.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Cóż, może poza Warsaw Orange Festival raczej wszystkie imprezy na Narodowym kończyły się ok. 23-ciej...GrzegorzCantara pisze:Stadion Narodowy wydał zarządzenie, że od 2015 roku wszystkie koncerty mają się tam kończyć do 23.30. Bezwzględnie. Poza tym: będzie tam przeprowadzony audyt dotyczący nagłośnienia, po którym to audycie zostanie stworzona "instrukcja obsługi" dla nagłośnieniowców, jaka może być maksymalna głośność koncertów.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

ja na 100% odpuszczam, widziałem ich w 2010, było świetnie i mi starczy 
Nie wiem... jednak bez Malcolma to już nie jest "to AC/DC"... 
To weź iron maiden bez Harrisa i Murraya, przeciez show robi zawsze dikcy!The Burczax pisze:Dlaczego? Malcolm to mózg zespołu w kompozycjach- wiadomo, ale jeśli chodzi o występy live, to i tak pierwsze skrzypce grają zawsze Brian i Angus.
Normalnie.RALF pisze:Nie wiem... jednak bez Malcolma to już nie jest "to AC/DC"...
Wiadomo, że to już nie to samo co w 2010.
Ale jak miałbym porównywać emocje jakie mi towarzyszyły przy moim jedynym koncercie AC/DC to są równe z Ironami więc milion procent przeżycia.
Dla mnie 4-5 gigów minimum. (Nie wiem skąd kasa, w tym roku też nie miałem a jakoś wyciupałem na Buda, Brno i Poznan
)
Zaczynałem od AC/DC i dla mnie to zawsze będzie kapela nr 1, a ich koncerty miażdżą.
Ale jak miałbym porównywać emocje jakie mi towarzyszyły przy moim jedynym koncercie AC/DC to są równe z Ironami więc milion procent przeżycia.
Dla mnie 4-5 gigów minimum. (Nie wiem skąd kasa, w tym roku też nie miałem a jakoś wyciupałem na Buda, Brno i Poznan
Zaczynałem od AC/DC i dla mnie to zawsze będzie kapela nr 1, a ich koncerty miażdżą.
Przewietrz się, bo głupoty wypisujesz. A później odpal koncertowe utwory z pierwszych płyt Sabbath i porównaj jak Ward grał wtedy a jak gra jego replacement. I by nie było, bo ja sam nie gram na niczym, ale miałem mega zażartą dyskusję z 2 znajomymi perkusistami i mi powiedzieli, że obaj technikę gry mają niemalże identyczną. Oczywiście Tommy gra ciut nowoczesniej.WICKER MAN pisze:techniką gry niezbyt passuje do doom'owego brzmienia Sabbath...
O pierwszy lepszy przykład - https://www.youtube.com/watch?v=jtnC28jAA9k - rzeczywiście ward zachowuje doomowy dystans
-
The Burczax
- -#Moonchild

Eventimowski ticketalert wzbogacił się o kolejny zespół 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

A nawet o 3 zespoły... AC/DC, Foo Fighters i Slayer.The Burczax pisze:Eventimowski ticketalert wzbogacił się o kolejny zespół
No niee... Wszystkie 3 bardzo chcę zaliczyć i jak wszystkie wyjdą w okresie czerwiec/lipiec to jestem poskładanyWICKER MAN pisze:A nawet o 3 zespoły... AC/DC, Foo Fighters i Slayer.The Burczax pisze:Eventimowski ticketalert wzbogacił się o kolejny zespół
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

A na c*** komu znów Frayer ?? Czy naprawdę nie ma bardziej wartościowych i mniej ogranych kapel na tej ziemi ?!