XX/XX/2015 - AC/DC - Polska, ??

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

dudi1212
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: XX/XX/2015 - AC/DC - Polska, ??

Post autor: dudi1212 »

Jeśli to ceny oficjalne to kogoś pogięło.

http://www.ticketbande.de/konzert-ticke ... c-tickets/
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

To zależy, ile tych koncertów ma być... Jak tylko jeden czy dwa, to możliwe.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

WICKER MAN pisze:na obecnej trasie Redeemer Of Souls większość obiektów nie jest wypełniona nawet w połowie - 3-4.000 osób to przeciętna publiczność na tej trasie...
Tak, to prawda a i są takie miejsca, gdzie graja dla 2000. Smutne.. Mnie tylko martwi, że zarówno IM jak i JP maja tego samego nagłośnieniowca, M. Walkera, który kompletnie nie radzi sobie w przypadku IM. To się może dla nich źle skończyć :sad:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Bez Malcolma to nie to samo, a już ich widziałem w 2010 roku i takiego ciśnienia nie mam. Ale jeśli zagrają to nie wykluczam, ze jednak się skuszę ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

WICKER MAN pisze:
dudi1212 pisze:Dlatego, że urząd dzielnicy otrzymywał liczne skargi, że dudni, buczy i huczy.

Z tego powodu koncertów już na Bemowie nie organizują, bo mieszkańcy bardzo na to narzekali. Nawet urząd chciał to trochę uspokoić rozdając drogą losowania mieszkańcom dzielnicy ileś tam darmowych wejściówek - AC/DC 2010 i Sonisphere 2010.
A teraz protestują za to mieszkańcy Saskiej Kępy... :roll: No sorry, ale te 2 większe imprezy w roku można chyba jakoś przeżyć... Zwłaszcza, że samo lotnisko położone jest bądź co bądź na obrzeżach miasta.
Stadion Narodowy wydał zarządzenie, że od 2015 roku wszystkie koncerty mają się tam kończyć do 23.30. Bezwzględnie. Poza tym: będzie tam przeprowadzony audyt dotyczący nagłośnienia, po którym to audycie zostanie stworzona "instrukcja obsługi" dla nagłośnieniowców, jaka może być maksymalna głośność koncertów.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

dudi1212 pisze:Jeśli to ceny oficjalne to kogoś pogięło.

http://www.ticketbande.de/konzert-ticke ... c-tickets/
wzięli przykład od naszych biznesmenów. Ceny wreszcie porównywalne
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

ta strona niemiecka to jakiś fake. Pamiętam, że istnieje już od lat i wielokrotnie dawali bilety w tych cenach, które nie miały później odzwierciedlenia oficjalnie.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Cóż, ani razu ich nie widziałem, więc pewnie się wybiorę nawet, gdy zagrają bez Malcolma i Phila....takie moje szczęście :/ bo na Judasów już bilet chyba w ręku miałem, jak ogłosili odejście KK. Dziwi mnie to, że narzekanie mieszkańców Bemowa = źle, ale narzekanie ludzi mieszkających w okolicy Narodowego = nikt nie widzi problemu.... :shock:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

dudi1212 pisze:Dlatego, że urząd dzielnicy otrzymywał liczne skargi, że dudni, buczy i huczy.

Z tego powodu koncertów już na Bemowie nie organizują, bo mieszkańcy bardzo na to narzekali. Nawet urząd chciał to trochę uspokoić rozdając drogą losowania mieszkańcom dzielnicy ileś tam darmowych wejściówek - AC/DC 2010 i Sonisphere 2010.
Narzekania mieszkańców to tylko jeden z powodów, wcale nie najważniejszy. Ekipa rządząca Bemowem się zmieniła, a z nową Live Nation nie dogadywali się już tak dobrze jak z tamtą, np. o warunkach udostępnienia terenu. Mechanizm był taki, szczegółów nie znam.

GrzegorzCantara pisze:Stadion Narodowy wydał zarządzenie, że od 2015 roku wszystkie koncerty mają się tam kończyć do 23.30. Bezwzględnie. Poza tym: będzie tam przeprowadzony audyt dotyczący nagłośnienia, po którym to audycie zostanie stworzona "instrukcja obsługi" dla nagłośnieniowców, jaka może być maksymalna głośność koncertów.
Bardzo dobra decyzja, lepiej od 2015 r. niż wcale (chodzi mi o audyt i wskazówki dla sound techów, 23:30 też wygląda sensownie).
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

GrzegorzCantara pisze:Stadion Narodowy wydał zarządzenie, że od 2015 roku wszystkie koncerty mają się tam kończyć do 23.30. Bezwzględnie. Poza tym: będzie tam przeprowadzony audyt dotyczący nagłośnienia, po którym to audycie zostanie stworzona "instrukcja obsługi" dla nagłośnieniowców, jaka może być maksymalna głośność koncertów.
Cóż, może poza Warsaw Orange Festival raczej wszystkie imprezy na Narodowym kończyły się ok. 23-ciej... :roll: A co do audytu to mam nadzieję, że wpłynie on na bardziej optymalne nagłośnienie obiektu, a nie jedynie na wyciszenie koncertów. ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

ja na 100% odpuszczam, widziałem ich w 2010, było świetnie i mi starczy :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie wiem... jednak bez Malcolma to już nie jest "to AC/DC"... :idea:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

The Burczax pisze:Dlaczego? Malcolm to mózg zespołu w kompozycjach- wiadomo, ale jeśli chodzi o występy live, to i tak pierwsze skrzypce grają zawsze Brian i Angus.
To weź iron maiden bez Harrisa i Murraya, przeciez show robi zawsze dikcy!
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

RALF pisze:Nie wiem... jednak bez Malcolma to już nie jest "to AC/DC"... :idea:
Normalnie.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Wiadomo, że to już nie to samo co w 2010.
Ale jak miałbym porównywać emocje jakie mi towarzyszyły przy moim jedynym koncercie AC/DC to są równe z Ironami więc milion procent przeżycia.
Dla mnie 4-5 gigów minimum. (Nie wiem skąd kasa, w tym roku też nie miałem a jakoś wyciupałem na Buda, Brno i Poznan :P)
Zaczynałem od AC/DC i dla mnie to zawsze będzie kapela nr 1, a ich koncerty miażdżą.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

WICKER MAN pisze:techniką gry niezbyt passuje do doom'owego brzmienia Sabbath...
Przewietrz się, bo głupoty wypisujesz. A później odpal koncertowe utwory z pierwszych płyt Sabbath i porównaj jak Ward grał wtedy a jak gra jego replacement. I by nie było, bo ja sam nie gram na niczym, ale miałem mega zażartą dyskusję z 2 znajomymi perkusistami i mi powiedzieli, że obaj technikę gry mają niemalże identyczną. Oczywiście Tommy gra ciut nowoczesniej.

O pierwszy lepszy przykład - https://www.youtube.com/watch?v=jtnC28jAA9k - rzeczywiście ward zachowuje doomowy dystans :mryellow:
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Eventimowski ticketalert wzbogacił się o kolejny zespół :twisted:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

The Burczax pisze:Eventimowski ticketalert wzbogacił się o kolejny zespół :twisted:
A nawet o 3 zespoły... AC/DC, Foo Fighters i Slayer. :twisted:
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

WICKER MAN pisze:
The Burczax pisze:Eventimowski ticketalert wzbogacił się o kolejny zespół :twisted:
A nawet o 3 zespoły... AC/DC, Foo Fighters i Slayer. :twisted:
No niee... Wszystkie 3 bardzo chcę zaliczyć i jak wszystkie wyjdą w okresie czerwiec/lipiec to jestem poskładany :neutral:...
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

A na c*** komu znów Frayer ?? Czy naprawdę nie ma bardziej wartościowych i mniej ogranych kapel na tej ziemi ?!
ODPOWIEDZ