Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Metallica

Post autor: RALF »

Pierwsze dwa albumy remasterowane z dodatkami jako nowy album??? :pijak:
Awatar użytkownika
krieg
-#Invader
-#Invader

Post autor: krieg »

widman pisze:Reedycja dwóch pierwszych albumów?? Kiedy?? haha.. no ale te CD sa chyba dobre co można je kupić, normalne, bez bonusów, 1 wydania Vertigo... Teraz tylko czekać aż pododają sto bonusów i zmienią okładki.
Poszła petycja do fanów o przesyłanie zdjęć, nagrań itp z tamtych lat bo planują wypaśną reedycję ale nie jestem pewien czy dwie pierwsze czy Ride i Master. Posunięcia Mety nie bardzo mnie już interesują. Wolę Megadeth przynajmniej nagrywają płyty ;-)

P.S. Ostatnio zasłuchuję się w Born Again, podobnie jak płyty z Martinem na wokalu, katastrofalnie niedoceniony.

Ralph czekam jak wzorem innych nagrają stare albumy od nowa bo czemu by nie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No ... np. AJFA
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Coś tak mi się zdaje, że możliwy jest gig w Polsce ok. połowy sierpnia...
http://www.deathmagnetic.pl/koncerty/me ... 2015-roku/
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wydaje mi się, że raczej w 2016 wrócą...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Zakkahletz pisze:Coś tak mi się zdaje, że możliwy jest gig w Polsce ok. połowy sierpnia...
http://www.deathmagnetic.pl/koncerty/me ... 2015-roku/
Jeśli już to tylko pod warunkiem, że porwie się na to jakiś inny organizator niż Live Nation - czyli Prestige MJM (PGE Arena), Rochstar (Stadion Miejski we Wrocław) lub takie Go-Ahead (powtóka z Maiden na INEA Stadion?). W końcu od 2008 Meta nie grała poza Warszawą... Ale uważam, że byłby to spory przesyt i raczej poczekają i wrócą do nas z nowym LP...lub trasą Escape From The Studio 2017. ;)
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Przecież Metallica wyrusza w przyszłym roku w historyczną trasę z okazji rocznicy premiery Lords of Summer :D
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

http://www.deathmagnetic.pl/inne/metall ... more-25405

Metallica: bożonarodzeniowe aranżacje największych przebojów zespołu
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Pablo1919 pisze:Przecież Metallica wyrusza w przyszłym roku w historyczną trasę z okazji rocznicy premiery Lords of Summer
Na pewno nie wyda ochnastej składanki The Best Of the Best of the Best z ostatnich albumów, na których basista grał na czerwonej gitarze.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

krieg pisze:Ralph czekam jak wzorem innych nagrają stare albumy od nowa bo czemu by nie.
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

krieg pisze:Ralph czekam jak wzorem innych nagrają stare albumy od nowa bo czemu by nie.
Oby nie, bo gdyby zastąpili partie Cliffa tymi nagranymi przez tego małpe Roberta to by było na prawdę niedobrze :cry: Poza tym, czy ktoś wyobraża sobie "Kill'em All" z nienadążającym Urlichem i tymi teraźniejszymi wokalami Hetfielda :???: :?: Ja na szczęście nie. Co to by było w ogóle? Jakaś kpina, profanacja jakich mało......
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

LukaSieka pisze:nienadążającym Urlichem
No na bank by ładnie w studio wszystko wygładzili, ułożyli, dograli co trzeba w kilku podejściach i na bank wyszedłby obiekt kultu młodych metalsów... :) Że prawdziwe Kill'em All wyszło w 2015 roku! Tamto to podróba! :D
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

LukaSieka pisze:Oby nie, bo gdyby zastąpili partie Cliffa tymi nagranymi przez tego małpe Roberta to by było na prawdę niedobrze :cry: .
bądź genialnym basista - słuchaj uwag o stylu scenicznym który nie pasuje konserwom metalowym :o #misunderstoodrobert
Awatar użytkownika
LukaSieka

Kuki91 pisze:
LukaSieka pisze:Oby nie, bo gdyby zastąpili partie Cliffa tymi nagranymi przez tego małpe Roberta to by było na prawdę niedobrze :cry: .
bądź genialnym basista - słuchaj uwag o stylu scenicznym który nie pasuje konserwom metalowym :o #misunderstoodrobert
Czy genialnym? Ja go wole zdecydowanie za grę w Suicidal Tendencies, bo przecież nie za te pierdoły w Metallice. Z Metallicą, nie nagrał żadnej dobrej płyty (choć to akurat nie po jego stronie stoi wina), z Sucidalami przynajmniej jedną baardzo dobrą, drugą przyzwoitą.

Tak czy siak zastąpienie partii Cliffa byłoby profanacją jakich mało. Jeżeli by tak postąpili, straciłbym do nich już chyba resztki sympatii i szacunku za lata 1981-1989. Z resztą myśle, że nie ja jeden, bo dla tysięcy osób Cliff Burton jest nie tylko ikoną Metallicy, ale jedną z najjaśniejszych ikon heavy metalu. Taki zabieg były tylko i wyłącznie poronionym pomysłem, bo nie wiem jak inaczej można by to nazwać.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Ja sobie tego nie wyobrażam, żeby na studyjniaku Kill'em All anesthesia - pulling teeth grał kto inny ze współczesnym brzmieniem. Na samą myśl aż skręca :sad: :sad: :sad: :sad:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

To to już w ogóle byłaby masakra.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Zdecydowanie gra w ST czy IG pokazuje więcej umiejętności Roba - ale w Metallice tez pokazuje się właśnie na żywo, gdzie od 2004 to on jest motorem napędowym Mety z Hetem - widać, że to on ich wszystkich nakręca. Pamiętaj, że z Metalliką nagrał aż jedną płytę - w którym momencie miał się wykazać? Jasonowi wykazywanie się zajęło 15 lat i dalej się nie udało :mrgreen:

Ogólnie nie wiem czemu tak bardzo was kręci brzmienie KEA, ja zamiast "surowym" nazwałbym je "ch*jowym" - wiadomo, że klasyka, ale odświeżenie mogłoby być ciekawe, a nie jak wy piszecie tutaj "profanacja". Niestety, takie zasoby były, że płytę naleśnikiem nagrywali.

i btw po raz kolejny, w dopełniaczu "Metallicy" to jest morderstwo na języku polskim
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Kuki91 pisze:Ogólnie nie wiem czemu tak bardzo was kręci brzmienie KEA, ja zamiast "surowym" nazwałbym je "ch*jowym"
+1, powiedziałbym nawet, że ta uwaga jest całkiem celna w ocenie wielu innych "surowych" albumów ;)
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

No ale nie wyobrażam sobie, żeby KEA została nagrana ponownie, przecież to byłby jakiś żart.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Kuki91 pisze:Ogólnie nie wiem czemu tak bardzo was kręci brzmienie KEA, ja zamiast "surowym" nazwałbym je "ch*jowym" - wiadomo, że klasyka, ale odświeżenie mogłoby być ciekawe, a nie jak wy piszecie tutaj "profanacja".
Płyta brzmi normalnie - metalowo, tak jak dużo kapel tamtego czasu, dla mnie to jest jak najbardziej normalne. Wole żeby brzmiała (jak Wy to piszecie) "surowo" niż "popowo". Była wygładzona i miałą ładne sterylne brzmienie rodem z jakiegoś Avenged Sevenfold czy innego Linkin Park.
ODPOWIEDZ