Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Pierwsze dwa albumy remasterowane z dodatkami jako nowy album??? 
Poszła petycja do fanów o przesyłanie zdjęć, nagrań itp z tamtych lat bo planują wypaśną reedycję ale nie jestem pewien czy dwie pierwsze czy Ride i Master. Posunięcia Mety nie bardzo mnie już interesują. Wolę Megadeth przynajmniej nagrywają płytywidman pisze:Reedycja dwóch pierwszych albumów?? Kiedy?? haha.. no ale te CD sa chyba dobre co można je kupić, normalne, bez bonusów, 1 wydania Vertigo... Teraz tylko czekać aż pododają sto bonusów i zmienią okładki.
P.S. Ostatnio zasłuchuję się w Born Again, podobnie jak płyty z Martinem na wokalu, katastrofalnie niedoceniony.
Ralph czekam jak wzorem innych nagrają stare albumy od nowa bo czemu by nie.
No ... np. AJFA
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Coś tak mi się zdaje, że możliwy jest gig w Polsce ok. połowy sierpnia...
http://www.deathmagnetic.pl/koncerty/me ... 2015-roku/
Wydaje mi się, że raczej w 2016 wrócą...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jeśli już to tylko pod warunkiem, że porwie się na to jakiś inny organizator niż Live Nation - czyli Prestige MJM (PGE Arena), Rochstar (Stadion Miejski we Wrocław) lub takie Go-Ahead (powtóka z Maiden na INEA Stadion?). W końcu od 2008 Meta nie grała poza Warszawą... Ale uważam, że byłby to spory przesyt i raczej poczekają i wrócą do nas z nowym LP...lub trasą Escape From The Studio 2017.Zakkahletz pisze:Coś tak mi się zdaje, że możliwy jest gig w Polsce ok. połowy sierpnia...
Przecież Metallica wyrusza w przyszłym roku w historyczną trasę z okazji rocznicy premiery Lords of Summer 
-
Deleted User 2259
http://www.deathmagnetic.pl/inne/metall ... more-25405
Metallica: bożonarodzeniowe aranżacje największych przebojów zespołu
Metallica: bożonarodzeniowe aranżacje największych przebojów zespołu
Na pewno nie wyda ochnastej składanki The Best Of the Best of the Best z ostatnich albumów, na których basista grał na czerwonej gitarze.Pablo1919 pisze:Przecież Metallica wyrusza w przyszłym roku w historyczną trasę z okazji rocznicy premiery Lords of Summer
krieg pisze:Ralph czekam jak wzorem innych nagrają stare albumy od nowa bo czemu by nie.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Oby nie, bo gdyby zastąpili partie Cliffa tymi nagranymi przez tego małpe Roberta to by było na prawdę niedobrzekrieg pisze:Ralph czekam jak wzorem innych nagrają stare albumy od nowa bo czemu by nie.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
No na bank by ładnie w studio wszystko wygładzili, ułożyli, dograli co trzeba w kilku podejściach i na bank wyszedłby obiekt kultu młodych metalsów...LukaSieka pisze:nienadążającym Urlichem
bądź genialnym basista - słuchaj uwag o stylu scenicznym który nie pasuje konserwom metalowymLukaSieka pisze:Oby nie, bo gdyby zastąpili partie Cliffa tymi nagranymi przez tego małpe Roberta to by było na prawdę niedobrze.
- LukaSieka

Czy genialnym? Ja go wole zdecydowanie za grę w Suicidal Tendencies, bo przecież nie za te pierdoły w Metallice. Z Metallicą, nie nagrał żadnej dobrej płyty (choć to akurat nie po jego stronie stoi wina), z Sucidalami przynajmniej jedną baardzo dobrą, drugą przyzwoitą.Kuki91 pisze:bądź genialnym basista - słuchaj uwag o stylu scenicznym który nie pasuje konserwom metalowymLukaSieka pisze:Oby nie, bo gdyby zastąpili partie Cliffa tymi nagranymi przez tego małpe Roberta to by było na prawdę niedobrze.
#misunderstoodrobert
Tak czy siak zastąpienie partii Cliffa byłoby profanacją jakich mało. Jeżeli by tak postąpili, straciłbym do nich już chyba resztki sympatii i szacunku za lata 1981-1989. Z resztą myśle, że nie ja jeden, bo dla tysięcy osób Cliff Burton jest nie tylko ikoną Metallicy, ale jedną z najjaśniejszych ikon heavy metalu. Taki zabieg były tylko i wyłącznie poronionym pomysłem, bo nie wiem jak inaczej można by to nazwać.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Ja sobie tego nie wyobrażam, żeby na studyjniaku Kill'em All anesthesia - pulling teeth grał kto inny ze współczesnym brzmieniem. Na samą myśl aż skręca

To to już w ogóle byłaby masakra.
Zdecydowanie gra w ST czy IG pokazuje więcej umiejętności Roba - ale w Metallice tez pokazuje się właśnie na żywo, gdzie od 2004 to on jest motorem napędowym Mety z Hetem - widać, że to on ich wszystkich nakręca. Pamiętaj, że z Metalliką nagrał aż jedną płytę - w którym momencie miał się wykazać? Jasonowi wykazywanie się zajęło 15 lat i dalej się nie udało
Ogólnie nie wiem czemu tak bardzo was kręci brzmienie KEA, ja zamiast "surowym" nazwałbym je "ch*jowym" - wiadomo, że klasyka, ale odświeżenie mogłoby być ciekawe, a nie jak wy piszecie tutaj "profanacja". Niestety, takie zasoby były, że płytę naleśnikiem nagrywali.
i btw po raz kolejny, w dopełniaczu "Metallicy" to jest morderstwo na języku polskim
Ogólnie nie wiem czemu tak bardzo was kręci brzmienie KEA, ja zamiast "surowym" nazwałbym je "ch*jowym" - wiadomo, że klasyka, ale odświeżenie mogłoby być ciekawe, a nie jak wy piszecie tutaj "profanacja". Niestety, takie zasoby były, że płytę naleśnikiem nagrywali.
i btw po raz kolejny, w dopełniaczu "Metallicy" to jest morderstwo na języku polskim
+1, powiedziałbym nawet, że ta uwaga jest całkiem celna w ocenie wielu innych "surowych" albumówKuki91 pisze:Ogólnie nie wiem czemu tak bardzo was kręci brzmienie KEA, ja zamiast "surowym" nazwałbym je "ch*jowym"
No ale nie wyobrażam sobie, żeby KEA została nagrana ponownie, przecież to byłby jakiś żart.
- LukaSieka

Płyta brzmi normalnie - metalowo, tak jak dużo kapel tamtego czasu, dla mnie to jest jak najbardziej normalne. Wole żeby brzmiała (jak Wy to piszecie) "surowo" niż "popowo". Była wygładzona i miałą ładne sterylne brzmienie rodem z jakiegoś Avenged Sevenfold czy innego Linkin Park.Kuki91 pisze:Ogólnie nie wiem czemu tak bardzo was kręci brzmienie KEA, ja zamiast "surowym" nazwałbym je "ch*jowym" - wiadomo, że klasyka, ale odświeżenie mogłoby być ciekawe, a nie jak wy piszecie tutaj "profanacja".