Nowy album w 2015

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Nowy album w 2015

Post autor: RALF »

Może przez moment, to długotrwałe milczenie IM może do takich wniosków skłaniać. Dlaczego na liczniku użytkowników forym ubyło 6 osób?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

A skad TUTAJ to pytanie?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przy okazji...
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Dawno mnie nie było na forum, mam jedno konkretne pytanie. Czy w sprawie albumu padła jakakolwiek wypowiedź członka zespołu czy kogoś z otoczenia ich ekipy?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Tutaj zawsze widzimy szklankę do połowy pełną. Jeśli nie powiedzieli, że nie wydadzą, to znaczy, że wydadzą! Optymizm ma być :idea:
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

vyrus pisze:Dawno mnie nie było na forum, mam jedno konkretne pytanie. Czy w sprawie albumu padła jakakolwiek wypowiedź członka zespołu czy kogoś z otoczenia ich ekipy?
Z tego co mi wiadomo - nie. Shirley pisał że pracował (pracuje?) nad jakimś nowym albumem, do tego Maiden byli w Paryżu przez pewien czas i to może sugerować pracę nad nową płytą, ale wprost nic nie zostało przez nikogo powiedziane z tego co wiem.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Prawda jest taka, że to fani myślą iż pobyt IM w Paryżu oznacza nagrywanie albumu. A mogło być dokładnie inaczej. Może jest tak, że na ten moment mają tylko napisane i ograne kawałki a w zamyśle dopiero rejestrację. To nie jest nieprawdopodobne(...)
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

To po kiego byłby tam Shirley?
RALF proszę...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Może ustawiali brzmienie, postanowili rejestrować piloty utworów, przedprdukcja, jest wiele opcji...
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Bruce na fotce bez Troopera ?? To jakieś stare foto :B
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:Prawda jest taka, że to fani myślą iż pobyt IM w Paryżu oznacza nagrywanie albumu. A mogło być dokładnie inaczej. Może jest tak, że na ten moment mają tylko napisane i ograne kawałki a w zamyśle dopiero rejestrację. To nie jest nieprawdopodobne(...)
Po co w ogóle zaśmiecać forum takimi bzdurnymi przypuszczeniami? :roll: Wielokrotnie było już mówione, że zespół od września do grudnia pracował w Paryżu nad nowym albumem razem z Kevinem Shirley'em - a doskonale wiemy, że IM nie mają w zwyczaju spędzać 4 miesiące na pre-produkcji i pisaniu kawałków... Album jest już zmiksowany - w grę wchodzi jeszcze ewentualny mastering. Co nie oznacza, że Panowie wypuszczą go za 2 miesiące - jest jeszcze wiele innych rzeczy do przygotowania np. grafika, press tour itp. Myślę, że w ciągu miesiąca-dwóch dostaniemy oficjalne potwierdzenie nowego longplay'a wraz z datami amerykańskiej trasy i zapowiedzią premiery - która wg mnie odbędzie się gdzieś między majem a lipcem...
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

No i to jest konkret. Jeszcze jedna rzecz mnie interesuje Wicker. Były jakies przecieki na temat stylu tego albumu? Kontynuacja poprzednich dwóch czy zrywają z tym definitywnie?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

http://www.ironmaidenbrasil.com.br/

W czerwcu Bruce ma wykłady w Sao Paulo.

Stawiam na premierę płyty w okolicach początku czerwca i start amerykańskiej trasy w lipcu. Ciekawe, że w rozpisce trasy "Redeemer of Souls" Priest jest luka w lipcu - niemal cały miesiąc.

Teoretycznie właśnie wówczas będzie dostępny akustyk M. Walker. Marzeniem byłoby aby na miejsce tego pana IM zatrudnili kogoś bardziej kompetentnego a moze nawet zakopali toporek wojenny z legendarnym Dougiem Hallem.

Odnośnie moich "insynuacji" zaśmiecających forum - gdyby to od mojej woli zależało, chciałbym aby wydali aż trzy albumy po pięcioletniej przerwie ale to już SF ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Z konkretow swiateczna kartka, ale jej interpretacja dowolna ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

+1 ;-)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

vyrus pisze:No i to jest konkret. Jeszcze jedna rzecz mnie interesuje Wicker. Były jakies przecieki na temat stylu tego albumu? Kontynuacja poprzednich dwóch czy zrywają z tym definitywnie?
Jedynie Adrian kilka lat temu wspomniał, że chciałby, aby na nowej płycie znalazło się więcej krótszych, bardziej rockowych kawałków. Natomiast osobiście obstawiałbym na kontynuację brzmienia z ostatnich czterech LP, z naciskiem na BNW, który obecnie jest już wśród fanów uznawany za płytę wręcz kultową, a zespół zdaje sobie z tego sprawę...
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Kontynuacja 4 poprzednich LP będzie najlepszym wyjściem bo po krótkich rockerach zwłaszcza z 3 LP widać że pany już nie mają smykałki i pomimo tego że są to całkiem niezłe kawałki to w takim stylu całej płyty bym z pewnością nie chciał , to co nagrywają obecnie pasuje im najbardziej , i przede wszystkich pasuje to mi także jako następce FF widzę jego kontynuację.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ja już od dawna postuluję żeby zrobili coś jak Bruce solo, szybko i nisko, szczególnie wokal niski. Ale Steve pewnie na to nie pójdzie. Swoją drogą, szkoda, że Bruce nic nie nagrał od ToS.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja liczę na płytę bliższą BNW i Maiden z lat 1983 - 1986.
ODPOWIEDZ