Płaskie, pałermetalowe brzmienie psuje cały efekt - całe szczęście, że IM tak nie brzmi... Chociaż produkcja ostatnich płyt również pozostawiała sporo do życzenia, ale to chyba raczej przez brak masteringu...
Nowy album w 2015
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Nowy album w 2015
No proszę, kto by pomyślał ile jeden kawałek cover-bandu
może wywołać emocji.
Płaskie, pałermetalowe brzmienie psuje cały efekt - całe szczęście, że IM tak nie brzmi... Chociaż produkcja ostatnich płyt również pozostawiała sporo do życzenia, ale to chyba raczej przez brak masteringu...
Dokładnie. Pozostaje mieć nadzieję, że tym razem panowie wszystko dopieli na ostatni guzik - w końcu tym razem to może być już na prawdę ich ostatni album. Jeśli tak, niech będzie najlepszym z możliwych, jakie mogli na ten moment zrobić.
TFF bardzo dobrze i ciekawie brzmi.
Brzmi naturalnie. Dzisiaj brzmienie jest często tak podkręcane w studio, że aż uszy bolą. Wystarczy sobie posłuchać "DM" Mety - przecież to jest nie do wytrzymania.
Ale na pewno większość, która usłyszała podrzucony kawałek, przez ułamek sekundy pomyślała - Wow, ale bym chciał by Maiden wypuściło coś w takim stylu
.
Szczerze oczekuję aby nowy kawałek był z energią, kopytem. Może nie do końca taki jak kawałek powyżej, ale po obejrzeniu En Vivo coś szybszego natychmiastowo pobudziło moje oczekiwania
Szczerze oczekuję aby nowy kawałek był z energią, kopytem. Może nie do końca taki jak kawałek powyżej, ale po obejrzeniu En Vivo coś szybszego natychmiastowo pobudziło moje oczekiwania
Jeśli wierzyć doniesieniom, iż z końcem lutego już coś powinniśmy wiedzieć, przekonamy się jaki album przygotowali.
Może wypuszczą jakiegoś singla na zachętę 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
To prawda. Ogólnie rzecz biorąc większość współczesnych produkcji brzmi źle (i na tym tle TFF wypada bardzo dobrze) - większość jest spłaszczona, skompresowana, za głośna, bez przestrzeni, większość brzmi po prostu sucho. Gdyby to studyjne podkręcanie o którym pisałeś służyło poprawie ogólnego brzmienia, to nie mam nic przeciwko, ale niestety najczęściej jest odwrotnie.RALF pisze:Brzmi naturalnie. Dzisiaj brzmienie jest często tak podkręcane w studio, że aż uszy bolą. Wystarczy sobie posłuchać "DM" Mety - przecież to jest nie do wytrzymania.
Wystarczy iskra by głód wynikający ze skąpych wiadomości od IM choć w części zaspokoić.WICKER MAN pisze:No proszę, kto by pomyślał ile jeden kawałek cover-bandumoże wywołać emocji.
![]()
-
Deleted User 4783
jak dla mnie to bardziej brzmią jak Bruce na albumach solowych niż IM.
Co do brzmienia to imo TFF brzmi strasznie słabo ale AMOLAD, mimo że bez masteringu, brzmi bardzo dobrze. Co do DOD to wiem, że były narzekania ale tam jest niesamowita energia. Ja nie mam nic przeciwko niedopracowaniu czy nawet błędom technicznym muzyków ale pod jednym warunkiem - podczas słuchania albumu ma mi się cieszyć morda i mam mieć chęć każdego dnia tego słuchać. W przypadku DOD tak jest, w przypadku AMOLAD i szczególnie TFF już nie.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Szczerze mówiąc prawie się nabrałem: płaskie brzmienie mi nie przeszkadzało, bo kawałek oznaczony był jako demo, jedynie głos Bruce'a wydawał mi się jakiś zbyt młody i to wzbudziło mój sceptycyzmWICKER MAN pisze:No proszę, kto by pomyślał ile jeden kawałek cover-bandumoże wywołać emocji.
![]()
Z czystej ciekawosci tak.
Zle nie jest po prostu mega wtorne, w polowie patentow slychac zrzynke i zapozyczenia, ale slucha sie ok. Choc z zespolow plagiatow jeszcze bardziej swego czasu podszedl mi MACHINE MEN.
Zle nie jest po prostu mega wtorne, w polowie patentow slychac zrzynke i zapozyczenia, ale slucha sie ok. Choc z zespolow plagiatow jeszcze bardziej swego czasu podszedl mi MACHINE MEN.
Jest jak jest - bo z obozu Maiden nie mamy żadnych konkretów i póki ich nie dostaniemy, tak będzie.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Najlepszy znany mi cover w wykonaniu Iron Maiden:
www.youtube.com/watch?v=xbEbCS7IVXU
Takiego stylu oczekuję na nowym albumie. Jest szansa?
Moim zdaniem - NIE!
-
Deleted User 1499
Doctor Doctor zjada je na śniadanieZakkahletz pisze:Najlepszy znany mi cover w wykonaniu Iron Maiden:
Nie chciałbym takiego stylu , wole to robią teraz .
Dobrze im wyszedł ten numer, ale wolałbym, żeby taki styl zostawili na covery 
Tak, zbyt rockandrollowy