Mało coverów słyszałeś. ;) The Zoo zdecydowanie lepsze, i tak jak napisali powyżej, oby nie dążyli do takiego stylu. :)Zakkahletz pisze:Najlepszy znany mi cover w wykonaniu Iron Maiden:
www.youtube.com/watch?v=xbEbCS7IVXU
Takiego stylu oczekuję na nowym albumie. Jest szansa? :B
Nowy album w 2015
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album w 2015
o ile pamiętam to the zoo to był cover bronka, a nie ironów? cover i tak zajebisty ;p
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Tak jest, to prawda.
nowy, nieosiągalny poziom zżerania Ironowego ogona. Ale fakt, można się nabrać. I jest to, o dziwo, dobre
nie spodziewam się po nowym albumie niczego co by mnie w fotel wgniotło... niestety
już nie mam tu najwięcej postów

Starego psa nowych sztuczek nie nauczysz. Nowe Iron Maiden pójdzie dalej drogą AMOLAD i TFF...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
I bardzo, bardzo, bardzo dobrze.Emilio pisze:Nowe Iron Maiden pójdzie dalej drogą AMOLAD i TFF...
-
Deleted User 4783
dobrze, czy nie, to sprawa dyskusyjna
od początku TFF mnie zaskakiwał i raczej w dobrym tego słowa znaczeniu, ale na nowym albumie chciałbym powrotu do mniej rozbudowanych, a bardziej heavymetalowych kawałków. Taki powrót do czasów BNW czy DoD. Bo jeśli weźmiemy pod uwagę, że może to być ich ostatni album (oby nie), to niech zakończą dyskografię czymś naprawdę na miarę swoich największych dokonań.
Póki co, nic nie wiemy o nowym albumie, nawet nie mozemy być pewni kiedy ten album wyjdzie, bo mozemy na ten CD sobie poczekać jeszcze pół roku. I niech mi nikt nie pieprzy, że to co tutaj wypisuję to "zaśmiecanie forum", bowiem nikt - jak do tej pory nie może z całą pewnością stwierdzić, że coś wie o tej płycie.
-
Deleted User 6661
Wiemy, że nic nie wiemy. To już jest coś!
Z Twojego postu i tak bije optymizm: "bo mozemy na ten CD sobie poczekać jeszcze pół roku" - ja bym przyjął takie postawienie sprawy w ciemno. Mogę czekać cierpliwie pół roku, gdybym miał pewność, że np. pod koniec sierpnia płyta się ukaże.
Z Twojego postu i tak bije optymizm: "bo mozemy na ten CD sobie poczekać jeszcze pół roku" - ja bym przyjął takie postawienie sprawy w ciemno. Mogę czekać cierpliwie pół roku, gdybym miał pewność, że np. pod koniec sierpnia płyta się ukaże.
Nic dodać, nic ująć 
To dobrze oddaje obecną sytuację
-
Deleted User 4783
żeby tylko nie wpadli na genialny pomysł jak w 2003 roku z trasą the best of
, a potem dopiero z promującą nowy album 
-
Deleted User 2259
Dlaczego ? przynajmniej ruszą 4 zady i coś się zacznie dziać,a może znowu się Bring trafi w secie 
A ja sądzę, że trasa po USA wypadnie przed premierą albumu i powtórzy się schemat z 2010 r. -czyli Best of + 1
-
Deleted User 1499
Taki schemat chyba jest już od BNW.
W sumie fajna by była powtórka jak z DOD. Najpierw mini best of ,a potem albumówka.
W sumie fajna by była powtórka jak z DOD. Najpierw mini best of ,a potem albumówka.
-
Deleted User 4783
po prostu wg mnie najlepiej jakby się wreszcie wzięli za siebie i ruszyli z nowymi kawałkami w trasę, a nie odgrzewanie kotletów 
Tylko, że w takiej Ameryce Północnej ludzie oczekują serwowania owych kotletów 
A mi sie śniło ze bedą placki ziemniaczane 
-
Deleted User 1499
Odgrzewane kotlety to się imo sprawdzają najlepiej na festach , tam przyłazi masa ludzi którzy znają Maiden tylko z Best of.
Dlatego mówię że najlepiej by było żeby zrobili mini trase na lato i objechali festy w Stanach i Europie , a potem na Jesień halówka albumówką. Każdy by był zadowolony , i oni bo więcej koncertów to i więcej siana , i 2 grupy fanów.
Dlatego mówię że najlepiej by było żeby zrobili mini trase na lato i objechali festy w Stanach i Europie , a potem na Jesień halówka albumówką. Każdy by był zadowolony , i oni bo więcej koncertów to i więcej siana , i 2 grupy fanów.
Najnowsze plotki z forów IM i MAIDENFANS mówią, jakoby trasę mieli zacząć w sierpniu do połowy października zagrać koncerty w Ameryce Północnej (około 30), na przełomie października i listopada dać kilkanaście koncertów w Ameryce Południowej i Środkowej a potem nawet wrócić na halowe koncerty w UK. Czyli byłoby ponad 50 koncertów w tym roku.
W 2016 trasa po Azji i Oceanii a od maja długa trasa po Starym Kontynencie (ponad 30 sztuk). W sumie cała eskapada zamknęłaby sie w około stu koncertach. Standard dla Iron Maiden. Mówi się również, iż nowy album ukaże się raczej na przełomie sierpnia i września. To tyle co udało mi się wydusić od moich znajomych z FC.
I jeszcze jedno - kolejny numer FC Magazine #100 ma zawierać "bombastyczne newsy". Pierwotnie miał się ukazać jeszcze w lutym, na ten moment nie potrafiono mi udzielić odpowiedzi na pytanie kiedy rzecz będzie miała premierę. Moi znajomi twierdzili również, iż tym razem zespół "cholernie pracował nad albumem, płyta jest już gotowa i powinna zadowolić fanów".
Tyle sie dowiedziałem - wszystko przekazuję. Zobaczymy, jak rzeczy się potocza ostatecznie, natomiast według mnie - powyższy scenariusz wydaje się realistyczny.
W 2016 trasa po Azji i Oceanii a od maja długa trasa po Starym Kontynencie (ponad 30 sztuk). W sumie cała eskapada zamknęłaby sie w około stu koncertach. Standard dla Iron Maiden. Mówi się również, iż nowy album ukaże się raczej na przełomie sierpnia i września. To tyle co udało mi się wydusić od moich znajomych z FC.
I jeszcze jedno - kolejny numer FC Magazine #100 ma zawierać "bombastyczne newsy". Pierwotnie miał się ukazać jeszcze w lutym, na ten moment nie potrafiono mi udzielić odpowiedzi na pytanie kiedy rzecz będzie miała premierę. Moi znajomi twierdzili również, iż tym razem zespół "cholernie pracował nad albumem, płyta jest już gotowa i powinna zadowolić fanów".
Tyle sie dowiedziałem - wszystko przekazuję. Zobaczymy, jak rzeczy się potocza ostatecznie, natomiast według mnie - powyższy scenariusz wydaje się realistyczny.