Motorhead
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Motorhead
Jak dla mnie to Lemmy nie wygląda źle na tym zdjęciu. Foty sprzed paru miesięcy to dopiero był dramat. Wydaje się, że minimalnie przytył od tego czasu. Zamiast narzekać bierzcie przykład. Lemmy, sukinsyn który wszystko przeżył nie poddaje się i napieprza dalej z całych sił jakie mu tylko pozostały, w przeciwieństwie do pozerskich gwiazdeczek jak Metallica, która z nagrywania nowego albumu od kilku lat dmucha taki balon, że już nie wiem czy śmiać się czy płakać czytając newsy tej telenoweli, z której nie wynika nic. Lemmy bez pier*olenia łapie swojego Rickenbacker i nagrywa kolejny album. Mam dozgonny szacunek dla tego człowieka. Jest totalnym uosobieniem tego czym Rock'n'Roll w istocie jest.
Oj- to prawda!
-
Deleted User 6661
Tu widać rock'n'roll aż do śmierci.
Lemmy pewnie kiedyś umrze na koncercie.
A jak nie na koncercie, to podczas nagrywania.
A jak nie podczas nagrywania, to podczas prób.
A jak nie podczas prób, to w trakcie komponowania.
A jak nie w trakcie komponowania, to podczas... dobra, wystarczy tego czarnego humoru...
Lemmy pewnie kiedyś umrze na koncercie.
A jak nie na koncercie, to podczas nagrywania.
A jak nie podczas nagrywania, to podczas prób.
A jak nie podczas prób, to w trakcie komponowania.
A jak nie w trakcie komponowania, to podczas... dobra, wystarczy tego czarnego humoru...
Święta racja - Kilmister to od zawsze była pewna marka. Takich jak on na palcach jednej ręki zliczy... Żeby tylko zdążył ten album nagrać, bo aftershock był zajebisty 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
- AncientMariner
- -#Clansman

Oby dociągnął do warszawskiego koncertu w czerwcu i żył później jeszcze ze sto lat
Tak się zastanawiam czy czasem przy jego stanie zdrowia nie skrócą koncertu do minimum.
Tak się zastanawiam czy czasem przy jego stanie zdrowia nie skrócą koncertu do minimum.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Żeby godzinny set przygotowali to będzie dobrze. Myślę, że dużo wiary się zawiedzie, bo każdy pewno liczy na jakieś dwie godziny.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Może nie grać i nie śpiewać, stanie na scenie i wiara oszaleje...
Jak ja się cieszę, że widziałem ich w Stodole w 2006
- LukaSieka

Tamten gig był perfekcyjny! 20 kawałków, bez pierd*lenia, zbędnego pitolenia. Jak dla mnie był kosmos!TeoDoor pisze:Jak ja się cieszę, że widziałem ich w Stodole w 2006
No, nie było po czym zbierać...!!!
MOTORHEAD FOR LIFE !
MOTORHEAD FOR LIFE !
- AncientMariner
- -#Clansman

Kilmister ostatnio zasłabł przed pierwszym koncertem trasy w Brazylii ale był to jednorazowy incydent na szczęści. Niedługo koncert u nas. Set bardzo skromny żeby nie powiedzieć oklepany
Ale co. Pojedzie się na Torwar i zobaczy wujka Lemmyego w akcji 
- LukaSieka

Kawałki grają bardzo, że tak powiem do przewidzenia. Setlista jest bardzo zbliżona do tej granej na ostatniej trasie niestety. Także jeżeli ktoś przy okazji ostatnich europejskich występów był na Motorhead, może być teraz lekko rozczarowany dosyć małymi zmianami. Na szczęście jest dużo utworów z mojego ulubionego "Overkill"
. Zastrzeżenia mam jedynie do wykonania "Damage Case", które jest grane o połowę wolnej dzisiaj na koncertach niż wcześniej
Na pewno wszystkie te "niedociągnięcia" są spowodowanie niczym innym jak stanem zdrowia Lemmy'ego. Na szczęście podobno ostatnio się poprawiło i Lemmy więcej gada i łazi po scenie...
Koncert na warszawskim Torwarze będzie już którymś tam z kolei i na najlepszy gig ze wszystkich jakie widziałem dotychczas już nie liczę. Koncerty dzisiaj wyglądają jak wyglądają. Ja wcześniej widziałem już co najmniej 3 konkretne sztuki Motorhead i to mi wystarczy. Szkoda tylko, że nie było mi nigdy dane zobaczyć ich z Wurzuelem. O Philty Animalu Taylorze i Fast Eddie Clarku nie wspominając
.
Koncert na warszawskim Torwarze będzie już którymś tam z kolei i na najlepszy gig ze wszystkich jakie widziałem dotychczas już nie liczę. Koncerty dzisiaj wyglądają jak wyglądają. Ja wcześniej widziałem już co najmniej 3 konkretne sztuki Motorhead i to mi wystarczy. Szkoda tylko, że nie było mi nigdy dane zobaczyć ich z Wurzuelem. O Philty Animalu Taylorze i Fast Eddie Clarku nie wspominając
-
Deleted User 5147
http://heavyrock.eu/blog/motorhead-nowy ... -sierpniu/
No to mamy datę premiery nowego albumu Motorów
No to mamy datę premiery nowego albumu Motorów
Lemmy nagra jeszcze z 5 płyt, zanim Metallica nagra ten jeden album o którym lamentują już od kilku lat, a i tak nie będzie nawet w 10% tak dobry jak cokolwiek Motorhead 
Tytuły piosenek jak zawsze kozackie, więc szykuje się mocny materiał. Ciekawi mnie jak wypadnie cover Stones'ów, ale wszak myśli "jeśli Lemmy nagra twoją piosenkę, to nie będzie ona już więcej twoja" nie ma się czego obawiać.
Tytuły piosenek jak zawsze kozackie, więc szykuje się mocny materiał. Ciekawi mnie jak wypadnie cover Stones'ów, ale wszak myśli "jeśli Lemmy nagra twoją piosenkę, to nie będzie ona już więcej twoja" nie ma się czego obawiać.
Nic tylko świętować
+1Pablo1919 pisze:Lemmy nagra jeszcze z 5 płyt, zanim Metallica nagra ten jeden album o którym lamentują już od kilku lat, a i tak nie będzie nawet w 10% tak dobry jak cokolwiek Motorhead
cos w tym jestPablo1919 pisze:Lemmy nagra jeszcze z 5 płyt, zanim Metallica nagra ten jeden album o którym lamentują już od kilku lat, a i tak nie będzie nawet w 10% tak dobry jak cokolwiek Motorhead
Lemmy to jednak Lemmy. I nikt nie ma nic do gadania 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
The Burczax
- -#Moonchild

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... SZWvb-0ebc
Nowy(?) Motór. Nawet fajne, poziom aftershockowy.
Nowy(?) Motór. Nawet fajne, poziom aftershockowy.
Już sączę browara za zdrowie Lemma machając łbem do nowego kawałka