Motorhead

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Re: Motorhead

Post autor: Pablo1919 »

Jak dla mnie to Lemmy nie wygląda źle na tym zdjęciu. Foty sprzed paru miesięcy to dopiero był dramat. Wydaje się, że minimalnie przytył od tego czasu. Zamiast narzekać bierzcie przykład. Lemmy, sukinsyn który wszystko przeżył nie poddaje się i napieprza dalej z całych sił jakie mu tylko pozostały, w przeciwieństwie do pozerskich gwiazdeczek jak Metallica, która z nagrywania nowego albumu od kilku lat dmucha taki balon, że już nie wiem czy śmiać się czy płakać czytając newsy tej telenoweli, z której nie wynika nic. Lemmy bez pier*olenia łapie swojego Rickenbacker i nagrywa kolejny album. Mam dozgonny szacunek dla tego człowieka. Jest totalnym uosobieniem tego czym Rock'n'Roll w istocie jest.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Oj- to prawda!
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Tu widać rock'n'roll aż do śmierci.
Lemmy pewnie kiedyś umrze na koncercie.
A jak nie na koncercie, to podczas nagrywania.
A jak nie podczas nagrywania, to podczas prób.
A jak nie podczas prób, to w trakcie komponowania.
A jak nie w trakcie komponowania, to podczas... dobra, wystarczy tego czarnego humoru...
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Święta racja - Kilmister to od zawsze była pewna marka. Takich jak on na palcach jednej ręki zliczy... Żeby tylko zdążył ten album nagrać, bo aftershock był zajebisty :twisted:
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Oby dociągnął do warszawskiego koncertu w czerwcu i żył później jeszcze ze sto lat :)
Tak się zastanawiam czy czasem przy jego stanie zdrowia nie skrócą koncertu do minimum.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Żeby godzinny set przygotowali to będzie dobrze. Myślę, że dużo wiary się zawiedzie, bo każdy pewno liczy na jakieś dwie godziny.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Może nie grać i nie śpiewać, stanie na scenie i wiara oszaleje...
Awatar użytkownika
TeoDoor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: TeoDoor »

Jak ja się cieszę, że widziałem ich w Stodole w 2006
Awatar użytkownika
LukaSieka

TeoDoor pisze:Jak ja się cieszę, że widziałem ich w Stodole w 2006
Tamten gig był perfekcyjny! 20 kawałków, bez pierd*lenia, zbędnego pitolenia. Jak dla mnie był kosmos!
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No, nie było po czym zbierać...!!!

MOTORHEAD FOR LIFE !
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Kilmister ostatnio zasłabł przed pierwszym koncertem trasy w Brazylii ale był to jednorazowy incydent na szczęści. Niedługo koncert u nas. Set bardzo skromny żeby nie powiedzieć oklepany :( Ale co. Pojedzie się na Torwar i zobaczy wujka Lemmyego w akcji :)
Awatar użytkownika
LukaSieka

Kawałki grają bardzo, że tak powiem do przewidzenia. Setlista jest bardzo zbliżona do tej granej na ostatniej trasie niestety. Także jeżeli ktoś przy okazji ostatnich europejskich występów był na Motorhead, może być teraz lekko rozczarowany dosyć małymi zmianami. Na szczęście jest dużo utworów z mojego ulubionego "Overkill" :). Zastrzeżenia mam jedynie do wykonania "Damage Case", które jest grane o połowę wolnej dzisiaj na koncertach niż wcześniej :| Na pewno wszystkie te "niedociągnięcia" są spowodowanie niczym innym jak stanem zdrowia Lemmy'ego. Na szczęście podobno ostatnio się poprawiło i Lemmy więcej gada i łazi po scenie...
Koncert na warszawskim Torwarze będzie już którymś tam z kolei i na najlepszy gig ze wszystkich jakie widziałem dotychczas już nie liczę. Koncerty dzisiaj wyglądają jak wyglądają. Ja wcześniej widziałem już co najmniej 3 konkretne sztuki Motorhead i to mi wystarczy. Szkoda tylko, że nie było mi nigdy dane zobaczyć ich z Wurzuelem. O Philty Animalu Taylorze i Fast Eddie Clarku nie wspominając :D.
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

http://heavyrock.eu/blog/motorhead-nowy ... -sierpniu/

No to mamy datę premiery nowego albumu Motorów :D
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Lemmy nagra jeszcze z 5 płyt, zanim Metallica nagra ten jeden album o którym lamentują już od kilku lat, a i tak nie będzie nawet w 10% tak dobry jak cokolwiek Motorhead :D
Tytuły piosenek jak zawsze kozackie, więc szykuje się mocny materiał. Ciekawi mnie jak wypadnie cover Stones'ów, ale wszak myśli "jeśli Lemmy nagra twoją piosenkę, to nie będzie ona już więcej twoja" nie ma się czego obawiać.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

:pijak: :pijak: :pijak:

Nic tylko świętować :D I pomyśleć, że Lemmy'emu stuknie w tym roku 70 lat. Oby tak jeszcze co najmniej kolejne 70!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pablo1919 pisze:Lemmy nagra jeszcze z 5 płyt, zanim Metallica nagra ten jeden album o którym lamentują już od kilku lat, a i tak nie będzie nawet w 10% tak dobry jak cokolwiek Motorhead :D
Tytuły piosenek jak zawsze kozackie, więc szykuje się mocny materiał. Ciekawi mnie jak wypadnie cover Stones'ów, ale wszak myśli "jeśli Lemmy nagra twoją piosenkę, to nie będzie ona już więcej twoja" nie ma się czego obawiać.
+1
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Pablo1919 pisze:Lemmy nagra jeszcze z 5 płyt, zanim Metallica nagra ten jeden album o którym lamentują już od kilku lat, a i tak nie będzie nawet w 10% tak dobry jak cokolwiek Motorhead :D
cos w tym jest
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Lemmy to jednak Lemmy. I nikt nie ma nic do gadania :D
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... SZWvb-0ebc
Nowy(?) Motór. Nawet fajne, poziom aftershockowy.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Już sączę browara za zdrowie Lemma machając łbem do nowego kawałka :twisted:
ODPOWIEDZ