The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Re: The Book Of Souls

Post autor: jArO »

RALF pisze:No dobrze, ale przyznasz, że na podstawie takiego skrawka o całym albumie trudno cokolwiek powiedzieć.
Oczywiście że trudno, chodziło mi o ogólne zafascynowanie fragmentem a nie ocenę albumu czy coś bo wiadomo że to jak na razie niemożliwe :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dobrze, że coś jest - może dostaniemy jeszcze jakieś próbki, np. jedną na tydzień?
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Myslę że teraz to poczekamy z dwa tygodnie na cokolwiek więcej :D Może wyciekną jakieś 30-to sekundowe sample wszystkich utworów jak było to przed premierą TFF :P :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiesz, ja bym tego nie chciał. Bo trudno cokolwiek na tej podstawie o muzie powiedzieć. Już wolę czekać cierpliwie na album. Będę go miał z EMP 07 września.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Wytrzymasz te 3 dni po premierze? :D
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Dobra, wszystko fajnie, ale to jest fragment KTÓREGO numeru tak w ogóle? :) Czy może patrzę, a nie widzę?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Będę musiał, nie ma bata!!!
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Zakkahletz pisze:Dobra, wszystko fajnie, ale to jest fragment KTÓREGO numeru tak w ogóle? :) Czy może patrzę, a nie widzę?
Większość stawia, że speed of light. Potwierdzenia nie ma.

Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Warner Norway ogłosił przedwcześnie pre-order singla, którym jest SOL, więc prawdopodobnie to właśnie ten numer. Skoro już udostępnili zajawkę, to powinni niedługo rozwiać wątpliwości odnośnie singla.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Może w poniedziałek?
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

RALF pisze:Będę musiał, nie ma bata!!!
RALF znając Ciebie z czytania wielu postów jestem w stanie postawić piwo na zakład-jest bat, że nie wytrzymasz :D To brak nowego albumu Iron Maiden przez 5 lat i głód, którego możesz nie zaspokoić (jak wampir :DD). Ja na pewno lecę do Empiku 4.09 tuż po dostawie-pytanie czy wytrzymam do premiery, jak album wycieknie wcześniej. Bo wycieknie na pewno. Pytanie czy tydzień czy 10 dni wcześniej ;D
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Michał pisze:
Zakkahletz pisze:Dobra, wszystko fajnie, ale to jest fragment KTÓREGO numeru tak w ogóle? :) Czy może patrzę, a nie widzę?
Większość stawia, że speed of light. Potwierdzenia nie ma.
Twardo idę w ciemno, że fragment, który dostaliśmy to nie Speed Of Light i nie fragment singla ;) Wszystko na to wskazuje, ale ja czuje na przekór :D
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

brezdi pisze: Twardo idę w ciemno, że fragment, który dostaliśmy to nie Speed Of Light i nie fragment singla ;) Wszystko na to wskazuje, ale ja czuje na przekór :D
Stawiasz, że specjalnie jakiś fragmencik skomponowany do tego krótkiego promo? :D

Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Michał pisze:
brezdi pisze: Twardo idę w ciemno, że fragment, który dostaliśmy to nie Speed Of Light i nie fragment singla ;) Wszystko na to wskazuje, ale ja czuje na przekór :D
Stawiasz, że specjalnie jakiś fragmencik skomponowany do tego krótkiego promo? :D
Nie, nie - to na pewno fragment albumu ;) Stawiam, że nawet jeśli spełnią się prognozy (bo na to wskazuje wszystko na niebie i ziemi), że na singiel (jeśli w ogóle coś pójdzie) będzie Speed Of Light to ten fragment jest częścią innego utworu.. Mam 2 faworytów - If Eternity Should Fail lub The Red And The Black. Tak czy siak wróżę z fusów i po prostu cieszę się, że wreszcie coś mamy ;) Przecież dla każdego z nas 4.09 to będzie dzień w którym rodzina, kobieta, praca zejdzie na dalszy plan. Będzie zimne piwo, słuchawki i totalny odjazd. A to wszystko "cause we're fucki** blood brothers"!!
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Już się doczekać nie mogę bo to pierwszy album odkąd fanem jestem :dance:

Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Michał pisze:Już się doczekać nie mogę bo to pierwszy album odkąd fanem jestem :dance:
To niedługo ;) Chociaż pewnie i tak dłużej niż większość dzisiejszych zespołów istnieje od powstania do rozpadu :D Nie chcę spamować, ale jedno krótkie pytanie - od kiedy dokładnie jesteś fanem i od jakiego albumu/ utworu się zaczęła ta piękna przygoda?:)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Fanem, że zacząłem się interesować bardziej zespołem i zacząłem czytać (wtedy tylko czytać) to forum to 2012r. Miałem 14 lat.
2013 - pierwszy koncert, 2014 - drugi i czekam na razie na więcej :)

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ja posłucham pewnie dzień przed premierą :8 Ale i tak pewnie w tym okresie będzie już w sieci :P ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

jArO pisze:Myslę że teraz to poczekamy z dwa tygodnie na cokolwiek więcej :D Może wyciekną jakieś 30-to sekundowe sample wszystkich utworów jak było to przed premierą TFF :P :D

A moze dlatego usuneli wywiad z Janem. Bo jesli beda zajawki 30sek, singiel to zupelnie cos innego niz mowil :-D
Deleted User 5800

Post autor: Deleted User 5800 »

Fragment brzmi bardzo dobrze, a nawet (choć to pewnie jakaś autosugestia) czuć w tym klimat prekolumbijskich zabytków :D
ODPOWIEDZ