Nie słuchaj na oficjalnej tylko odpal na youtube w najwyższej jakości i daj moc na kolumnach - poczujesz różnicę, a wiadomo, że to nie płytaHospes pisze:Ciekawy fragment, charakterystyczne brzmienie. Jeśli to wycinek któregoś nagrania z nowego albumu, to już jestem bardzo optymistycznie nastawiony. Ale spokojnie :-) Odniosłem też wrażenie, że ta perkusja jakaś trochę taka schowana, delikatna, takie pych pych pych, a natomiast gitary też dość lekko brzmiące. Ale to może z emocji :-) W każdym razie ogólnie nieźle. A i tak mało, by wydać ocenę.
Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
- dostoevsky
- -#Assassin

Ha! Jeszcze bardziej się jaram. Mimo youtubowej kompresji da się wyczuć, że za albumem stoi bardzo dobra produkcja, a wszystkie instrumenty słychać bardzo klarownie.
Zapewniam Cię, że gdyby było to zagrane na Fenderze czy Ibanezie, to nie usłyszałbyś różnicy. Natomiast solo ewidentnie wyszło spod ręki Adriana - żaden inny gitarzysta metalowy nie potrafi u mnie wywołać takich ciarek na plecach.
Widmoo pisze:Podobne solo jakbym już gdzieś słyszał w innym kawałku. Hmm.. Czuć rękę Adriana w tym fragmencie. Gitara bardzo brzmi na Jacksona.
Zapewniam Cię, że gdyby było to zagrane na Fenderze czy Ibanezie, to nie usłyszałbyś różnicy. Natomiast solo ewidentnie wyszło spod ręki Adriana - żaden inny gitarzysta metalowy nie potrafi u mnie wywołać takich ciarek na plecach.
Ja na przekór wszystkim walę w If Eternity Should Fail - ten fragment brzmi na prawdę ambitnie i teraz słowo, którego nie ma: "rozrośnięcie"jArO pisze:To środkowa część, koniec solówki i harmonia wszystkich gitarzystów...to standard Iron MaidenWedług mnie to Speed of Light, "krótszy", szybszy utwór na płycie, prawdopodobnie singiel
dostoevsky masz rację, ale jak usłyszałem solo to od razu mam prze oczami fragment Flight 666 i Adriana grającego solo na Jacksonie. Tylko jeszcze nie umiem dojść do tego w której piosence było coś podobnego
Posłuchajcie końcówki solo z Different World jest tam jakieś podobieństwo.
Harmonia może być słowami refrenu lub samą melodią refrenu przeniesioną na gitary, tak mi to jakoś pasuje
Harmonia może być słowami refrenu lub samą melodią refrenu przeniesioną na gitary, tak mi to jakoś pasuje
To ride the storm to an empire of the clouds...
Mi bardzo przypomina solo z Wildest Dreams z DOD 
-
Deleted User 2259
Ja przesłuchałem tylko raz i nie zamierzam więcej, co by nie psuć smaka przed premierą, potem miałbym dosyć tego 30 sekundowego fragmentu gdybym słuchał z płyty, dobrze, że Bruce'a nie było słychać, oni wiedzą jak podnieść ciekawość, dla mnie brzmiało jak coś z BNW(może Ghost ?), ale jak już pisałem nie odpalam drugi raz.
Też nie odpalam drugi raz, po jednym przesłuchaniu widać (a właściwie słychać), że rewolucji (przynajmniej w części) nie będzie. Może to być i dobrze i źle, zobaczymy po premierze, za prawie równy miesiąc 
Dla mnie to dobrze, że rewolucji nie będzie, byleby trzymali fason.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Będzie rewolucja. Ja wyczuwam w kilku kawałkach smyczki, dużo zewnętrznych sampli dźwiękowych (jak te wspomniane syreny) i fragmenty orkiestrowo teatralne. Czuję, że będzie mrocznie 
http://ironmaiden-bg.com/en/interviews- ... -album.php
Trochę nie na temat - ale interesujące, przyznacie?!
Trochę nie na temat - ale interesujące, przyznacie?!
Aha... dobrze wiedziećhipcio_stg pisze:Będzie rewolucja. Ja wyczuwam..
www.MetalSide.pl
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Sam fakt, że Dickinson ma grać na forteklapie nie jest dla Was rewolucją? Przez 40 lat nie używali forteklapy i ma być. Dla mnie to właśnie rewolucja.
Może na.koncercie na ten.kawałek będą mu wnosić fortepianino 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Byłoby innowacyjnie
Duży biały fortepian i gołębie ::P
Mi się wydaje, że jednak nie poświęcą prawie 20 minut setu tylko na 1 utwór. Nie sądzę też że chcieliby go skrócić np do 10 
Gumbyy lubi nam zaniżyć nastrój. Dla mnie rewolucyjny jest powrót na scenę B. Dickinsona po tym co przeżył, to wspaniałe, każdy fan IM się z tego cieszy, a nie - fani, no cóż, niech dadzą sobie spokój i zajmą się czymś innym:)
Tak serio, nie sądzę, aby ten utwór akurat wykonywali "live".
Tak serio, nie sądzę, aby ten utwór akurat wykonywali "live".
Wiesz... dla mnie rewolucja to byłby powrót Paula Di'Anno na przykład. A nie użycie pianina w jednym kawałku (albo i jego fragmencie). A powrót do zdrowia Dickinsona jak najbardziej cieszy, no ale co to ma wspólnego z rewolucją w kontekście nowej płyty? Tym bardziej, iż została ona nagrana zanim wyszła na jaw choroba Bronka?
www.MetalSide.pl
Ale przecież ten nowotwór (jak się okazało) wcale nie był błahostką... Bruce mógł już nie wrócić.
Mogło tak być... ale na szczęście Bruce wrócił do zdrowia. Co wciąż dla mnie nie jest "rewolucją". Przecież w porównaniu z np. listopadem ubiegłego roku nic się nie zmieniło w obozie IM.RALF pisze:Ale przecież ten nowotwór (jak się okazało) wcale nie był błahostką... Bruce mógł już nie wrócić.
www.MetalSide.pl
[quote="gumbyy"]Wiesz... dla mnie rewolucja to byłby powrót Paula Di'Anno na przykład. A nie użycie pianina w jednym kawałku (albo i jego fragmencie).
No właśnie - rewolucja to zdecydowanie za dużo powiedziane, a tak jak napisałeś - użycie pianina to tylko urozmaicenie materiału.
No właśnie - rewolucja to zdecydowanie za dużo powiedziane, a tak jak napisałeś - użycie pianina to tylko urozmaicenie materiału.