The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Empire Of The Clouds - opinie
Już myślałem, że słyszałeś 
Re: The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Chile, En VivoPoszukiwacz pisze:heh na BNW z tego co mi się wydaje jest "...The Book of the Death"
Który koncert oglądałeś?
-
Deleted User 4783
jest "The Book of the Death" 
Nie, jest "...book of the DEAD".
-
Iron_Black
- -#Wrathchild

Re: If Eternity Should Fail - opinie
z tego co słyszalem na dniach powinien być dostępny leak if Eternity Should Fail - dość specyficzny kawałek - w sumie dość dziwny jak na iron maiden. zaczyna się jak mieszanka final frontier z Disconnected od fates warning - taka trochę progresja
potem odrazu wchodzi sekcja gitary i zaczyna się ciężki riff - najbardziej zbliżone klimatem do stylu x factora. refren w stylu speed of light - malo melodyjny jak na ironow. riffy tez takie jakby bardziej hardrockowe niz w starym iron maiden z lat 80. taka mieszkanka final frontier z amodal tylko bardziej klimatyczna i bardziej poplatana - i z lepszym brzmieniem.
słyszałem go niestey tyko raz wiec duzo niestety nie zapamiętałem - trwa okolo 8 minut.
na minus wokal bruca - mialem wrazenie (podobnie jak w sol), ze jak wchodzi na wysokie partie to zaczyna sie meczyc. w tym przypadku podobnie.
to samo "echo" na wokalu.
na plus - wrocily 3 gitary ! bardzo lubie jak jedna gitara gra riff a dwie kolejne "thin lizzują"
prosze nie pytac gdzie slyszalem - i tak nie moge powiedziec
ale to nie jest fake
słyszałem go niestey tyko raz wiec duzo niestety nie zapamiętałem - trwa okolo 8 minut.
na minus wokal bruca - mialem wrazenie (podobnie jak w sol), ze jak wchodzi na wysokie partie to zaczyna sie meczyc. w tym przypadku podobnie.
na plus - wrocily 3 gitary ! bardzo lubie jak jedna gitara gra riff a dwie kolejne "thin lizzują"
prosze nie pytac gdzie slyszalem - i tak nie moge powiedziec
a w tej bajce były smoki?prosze nie pytac gdzie slyszalem - i tak nie moge powiedziecale to nie jest fake
-
Iron_Black
- -#Wrathchild

rogogony węgierskie.
spodziewałem się takiej nie odp dlatego zastanawiałem się czy to w ogolę pisać. ale lata mi koło nosa czy ktoś wierzy czy nie. podejrzewam ze kilka osób z forum już również słyszało ten kawałek.
spodziewałem się takiej nie odp dlatego zastanawiałem się czy to w ogolę pisać. ale lata mi koło nosa czy ktoś wierzy czy nie. podejrzewam ze kilka osób z forum już również słyszało ten kawałek.
Nie mówię że nie nie mówię że tak... Jeśli miałby się niedługo pojawić było by bardzo fajnie bo wałkowałem bym dwa kawałki zamiast jednego. Coś tam się pojawić może biorąc pod uwagę że czasami gry czy filmy pojawiają się w internecie tydzień przed premierą to cisza związana z materiałem z nowego albumu jest dość ciekawa. Zawsze znajdzie się ktoś kto coś tam ujawni. Po za tym ktoś już wspominał na forum że coś gdzieś było ale zostało usunięte. No nic pozostaje nam tylko czekać.
Fight for you planet !!
...a mi się dzisiaj śniło, że słuchałem już The book of souls. W apple music wyciekły 4 kawałki haha. Serio, taki sen miałem
. Niestety zdążyłem posłuchać tylko jednego utworu zanim się obudziłem. Brzmiało trochę jak TFF part 2. co nie do końca mnie cieszy... chociaż to było raczej coś w stylu "dzikich wiatrów" a to akurat jedyny kawałek z poprzedniej płyty który mi się bardzo podobał
także coś czuje, że album będzie wywierał mieszane uczucia i sam będzie pomieszany 
https://www.youtube.com/watch?v=NxeVXxjPvzw - pewnie fake, ale rzuciło mi sie w oczy 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
- dostoevsky
- -#Assassin

Iron_Black pisze:z tego co słyszalem na dniach powinien być dostępny leak if Eternity Should Fail - dość specyficzny kawałek - w sumie dość dziwny jak na iron maiden. zaczyna się jak mieszanka final frontier z Disconnected od fates warning - taka trochę progresjapotem odrazu wchodzi sekcja gitary i zaczyna się ciężki riff - najbardziej zbliżone klimatem do stylu x factora. refren w stylu speed of light - malo melodyjny jak na ironow. riffy tez takie jakby bardziej hardrockowe niz w starym iron maiden z lat 80. taka mieszkanka final frontier z amodal tylko bardziej klimatyczna i bardziej poplatana - i z lepszym brzmieniem.
prosze nie pytac gdzie slyszalem - i tak nie moge powiedziecale to nie jest fake
Niech Iron Black sie wypowie czy to rzeczywiscie jest teaser tego utworu.Mikojaski pisze:https://www.youtube.com/watch?v=NxeVXxjPvzw - pewnie fake, ale rzuciło mi sie w oczy
głos taki jakby od bruce'a, ciekawe czy ironi robią są jakiś marketing "szeptany"
bo ta otoczka wygląda wiarygodnie, hmm.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ja tam czekam na wypowiedź Madrila po wizycie w Paryżu. To będzie najważniejsza garść informacji.
Sorki, nie wiem w którym temacie o to pytać, a uznaję, że recenzje płyty i muzyczne czasopisma można traktować jako zapowiedzi BoS. A przechodząc do meritum: czy ktoś dostał już tego zamawianego Metal Hammera lub chociaż jakiś mail potwierdzający wysyłkę (czyli inny niż ten potwierdzający zamówienie) ?? U mnie od dnia zamówienia nadal cisza 
- dostoevsky
- -#Assassin

Podobno jednak fake.
-
Deleted User 4783
zaskoczyłoby mnie takie wejście w 1 utworze...
Ciekawe... podoba mi się ten fragment 
Jeśli fake, to ZNAKOMICIE zrobiony- spójrzcie na Eddiego. Poza tym, pewnie sobie wmawiam, ale wydaje mi się, że w tym krzyku słyszę Bruce'a.
Dla mnie znakomity fragment.
Zajebisty klimacik, szkoda jesli fake