The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Empire Of The Clouds - opinie

Post autor: brezdi »

Już myślałem, że słyszałeś ;)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Poszukiwacz pisze:heh na BNW z tego co mi się wydaje jest "...The Book of the Death" ;)
Który koncert oglądałeś?
Chile, En Vivo ;) Masz rację, że tak tam jest, ale nie wiem dlaczego mi się tak skojarzyło :D
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

jest "The Book of the Death" ;)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Nie, jest "...book of the DEAD".
Iron_Black
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: If Eternity Should Fail - opinie

Post autor: Iron_Black »

z tego co słyszalem na dniach powinien być dostępny leak if Eternity Should Fail - dość specyficzny kawałek - w sumie dość dziwny jak na iron maiden. zaczyna się jak mieszanka final frontier z Disconnected od fates warning - taka trochę progresja :) potem odrazu wchodzi sekcja gitary i zaczyna się ciężki riff - najbardziej zbliżone klimatem do stylu x factora. refren w stylu speed of light - malo melodyjny jak na ironow. riffy tez takie jakby bardziej hardrockowe niz w starym iron maiden z lat 80. taka mieszkanka final frontier z amodal tylko bardziej klimatyczna i bardziej poplatana - i z lepszym brzmieniem.
słyszałem go niestey tyko raz wiec duzo niestety nie zapamiętałem - trwa okolo 8 minut.

na minus wokal bruca - mialem wrazenie (podobnie jak w sol), ze jak wchodzi na wysokie partie to zaczyna sie meczyc. w tym przypadku podobnie.
to samo "echo" na wokalu.
na plus - wrocily 3 gitary ! bardzo lubie jak jedna gitara gra riff a dwie kolejne "thin lizzują"

prosze nie pytac gdzie slyszalem - i tak nie moge powiedziec :) ale to nie jest fake
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

prosze nie pytac gdzie slyszalem - i tak nie moge powiedziec :) ale to nie jest fake
a w tej bajce były smoki?
Iron_Black
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Iron_Black »

rogogony węgierskie.

spodziewałem się takiej nie odp dlatego zastanawiałem się czy to w ogolę pisać. ale lata mi koło nosa czy ktoś wierzy czy nie. podejrzewam ze kilka osób z forum już również słyszało ten kawałek.
Awatar użytkownika
Howkins
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Howkins »

Nie mówię że nie nie mówię że tak... Jeśli miałby się niedługo pojawić było by bardzo fajnie bo wałkowałem bym dwa kawałki zamiast jednego. Coś tam się pojawić może biorąc pod uwagę że czasami gry czy filmy pojawiają się w internecie tydzień przed premierą to cisza związana z materiałem z nowego albumu jest dość ciekawa. Zawsze znajdzie się ktoś kto coś tam ujawni. Po za tym ktoś już wspominał na forum że coś gdzieś było ale zostało usunięte. No nic pozostaje nam tylko czekać.
Fight for you planet !!
Awatar użytkownika
mistrzu
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: mistrzu »

...a mi się dzisiaj śniło, że słuchałem już The book of souls. W apple music wyciekły 4 kawałki haha. Serio, taki sen miałem :D. Niestety zdążyłem posłuchać tylko jednego utworu zanim się obudziłem. Brzmiało trochę jak TFF part 2. co nie do końca mnie cieszy... chociaż to było raczej coś w stylu "dzikich wiatrów" a to akurat jedyny kawałek z poprzedniej płyty który mi się bardzo podobał :D także coś czuje, że album będzie wywierał mieszane uczucia i sam będzie pomieszany ;)
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

https://www.youtube.com/watch?v=NxeVXxjPvzw - pewnie fake, ale rzuciło mi sie w oczy :P
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Iron_Black pisze:z tego co słyszalem na dniach powinien być dostępny leak if Eternity Should Fail - dość specyficzny kawałek - w sumie dość dziwny jak na iron maiden. zaczyna się jak mieszanka final frontier z Disconnected od fates warning - taka trochę progresja :) potem odrazu wchodzi sekcja gitary i zaczyna się ciężki riff - najbardziej zbliżone klimatem do stylu x factora. refren w stylu speed of light - malo melodyjny jak na ironow. riffy tez takie jakby bardziej hardrockowe niz w starym iron maiden z lat 80. taka mieszkanka final frontier z amodal tylko bardziej klimatyczna i bardziej poplatana - i z lepszym brzmieniem.
słyszałem go niestey tyko raz wiec duzo niestety nie zapamiętałem - trwa okolo 8 minut.

na minus wokal bruca - mialem wrazenie (podobnie jak w sol), ze jak wchodzi na wysokie partie to zaczyna sie meczyc. w tym przypadku podobnie.
to samo "echo" na wokalu.
na plus - wrocily 3 gitary ! bardzo lubie jak jedna gitara gra riff a dwie kolejne "thin lizzują"

Mikojaski pisze:https://www.youtube.com/watch?v=NxeVXxjPvzw - pewnie fake, ale rzuciło mi sie w oczy :P
Niech Iron Black sie wypowie czy to rzeczywiscie jest teaser tego utworu. :wink:
Awatar użytkownika
mistrzu
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: mistrzu »

głos taki jakby od bruce'a, ciekawe czy ironi robią są jakiś marketing "szeptany" :) bo ta otoczka wygląda wiarygodnie, hmm.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Ja tam czekam na wypowiedź Madrila po wizycie w Paryżu. To będzie najważniejsza garść informacji.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Sorki, nie wiem w którym temacie o to pytać, a uznaję, że recenzje płyty i muzyczne czasopisma można traktować jako zapowiedzi BoS. A przechodząc do meritum: czy ktoś dostał już tego zamawianego Metal Hammera lub chociaż jakiś mail potwierdzający wysyłkę (czyli inny niż ten potwierdzający zamówienie) ?? U mnie od dnia zamówienia nadal cisza :)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Podobno jednak fake.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

zaskoczyłoby mnie takie wejście w 1 utworze...
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Ciekawe... podoba mi się ten fragment :D
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Jeśli fake, to ZNAKOMICIE zrobiony- spójrzcie na Eddiego. Poza tym, pewnie sobie wmawiam, ale wydaje mi się, że w tym krzyku słyszę Bruce'a. ;) Dla mnie znakomity fragment.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Zajebisty klimacik, szkoda jesli fake
ODPOWIEDZ