Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Re: Wywiady i newsy

Post autor: dostoevsky »

Budziol pisze:Kwestia chwil juz sa foty CD, ksiazeczki
Tak jest:
http://www.ironmaiden666.com.br/2015/08 ... fotos.html

Czyli ta okrągła grafika z okładki brytyjskiego MH trafiła na krążki, tak jak niektórzy przypuszczali. Świetnie to wygląda.
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

W takim razie kwestia pewnie godzin, aż będzie leak.
Masakra, ale mam ciśnienie na ten album... :jee:
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

wojteq pisze:
sekcjazwlok pisze:Serio :-D taki oldschool ?
No :) Wolę w ten sposób, na spokojnie, na kanapie i przeglądając książeczkę załączoną do płyty, śledzić słowa itd. ;) Pewnie potem w praktyce już będę używać Spotify, jak się album pojawi.
Pisząc oldschool miałem na myśli discmana , w dobie dzisiejszych fajansiarskich mp3 itd zapomniałem o jego istnieniu. Ja generalnie robię to samo tyle że płyta kręci się w wieży , choć na słuchawkach jest chyba najlepsza magia.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Jest dla mnie szalenie wręcz zastanawiające, że album leży sobie w jakimś sklepie na półce na tydzień przed premierą... Chociaż jeszcze bardziej zastanawia mnie, że albumu nie ma jeszcze w sieci skoro jest już dostępny... Może to foto to fake?
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

No bez jaj
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

To raczej foto z magazynu nie sklepowej polki
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ponoć ta fota ze sklepu przedstawiała płyty, które nie były dostępne w sprzedaży. Natomiast zdjęcia krążka i okładki już wybitnie świadczą o tym, że ktoś odpakował i odsłuchał całą płytę. W tym momencie, gdy płyta trafiła już do sklepów i poza magazyny, leak jest już tylko kwestią godzin... Obstawiam, że w ciągu doby płyta wycieknie. Krążek Five Finger Death Punch, który również ma premierę 4 września, wyciekł jakieś 2 dni temu. 8)

Jeszcze jedna ciekawostka - zdjęcia CD to wydanie z USA o czym świadczy nazwa wytwórni na krążku - BMG, a nie Warner.
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Z tego co pamietam Final Frontier wyciekl 10.08 premiera byla 13.08 .
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

WICKER MAN pisze:Jeszcze jedna ciekawostka - zdjęcia CD to wydanie z USA o czym świadczy nazwa wytwórni na krążku - BMG, a nie Warner.
O właśnie, też to chciałem napisać. Wygląda na to, że płyta wycieknie wcześniej niż z Wickerem zakładaliśmy.

Też lubię siadać z książeczką i śledzić tekst podczas słuchania, ale raczej do 4 września nie wytrzymam. Zresztą, podejrzewam, że nawet za tydzień, kiedy album dojdzie do mnie pocztą, wciąż będę go intensywnie słuchał zanim wyrobię sobie zdanie na jego temat. :)

W tej chwili za oceanem dopiero zaczyna się dzień, więc może już po południu/wieczorem doczekamy się leaku. :)
Frost No pisze:Z tego co pamietam Final Frontier wyciekl 10.08 premiera byla 13.08 .
Nie, to było w poniedziałek 9 sierpnia, wieczorem.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dokładnie - a premiera była w poniedziałek 16 sierpnia. Wiem, że w drodze do Budapesztu na Sziget, czyli 13 sierpnia, miałem już album całkiem rozpracowany.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

WICKER MAN pisze:Dokładnie - a premiera była w poniedziałek 16 sierpnia.
Światowa (w tym u nas). W niektórych krajach była już 13 w piątek, także 4 dni przed wyciekł. Teraz mamy tylko 7, także rzeczywiście lada chwila może być leak.

Ja tam czekam do przyszłego piątku, dzisiaj wychodzi Bad Magic to i tak nie będzie czasu, aby słuchać przez ten tydzień Book of Souls :P
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

W Japonii Frontier miał premierę, zdaje się, ok. 11 sierpnia... Nie wiem jak jest w tym momencie, jeśli jest jedna ujednolicona premiera dla całego świata to album rzeczywiście może ujrzeć światło dzienne na kilka dni przed nią... Natomiast fakt, że wyciekły już inne wydawnictwa, jak Black Magic czy nowy FFDP, oraz obecność krążka TBOS w jakichś sklepach i w prywatnych rękach ;) świadczy o tym, że prawdopodobnie płyta wycieknie lada moment - a więc na tydzień przed oficjalną premierą. To dobry wynik, i całkiem standardowy jak na dzisiejsze czasy.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Ekscytacja sięga zanitu - warto zatem w tym momencie przytoczyć tekst roku 2010:
W Anglii już wiedzą jak wygląda nowe wideo, mieli premierę o 15, u nas strefa czasowa +1 i zawsze trzeba czekać godzinkę dłużej :neutral:
:mrgreen:
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Ktoś tak naprawdę błysnął intelektem, czy sobie robicie jaja? :lol: Aż mi się przypomniało https://www.youtube.com/watch?v=WCp4EPqw5NA
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

WICKER MAN pisze:W Japonii Frontier miał premierę, zdaje się, ok. 11 sierpnia...
Rzeczywiście w japońską środę, ale dopiero 18 :wink: (chyba że internety się mylą).

Teraz rzeczywiście wychodzi na to, że jest jedna data dla całego świata, bo chyba rzeczywiście wyszli z założenia, że i tak wycieknie to nie ma sensu się bawić w jakieś różnice międzykrajowe. Pytanie tylko kiedy leak nastąpi. 7 dni przed to całkiem niezły wynik, a jest szansa na jeszcze mniej :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Szczerze - nie wyobrażam sobie, żeby album nie wyciekł w przeciągu doby jeśli jest już w "prywatnych" rękach i opuścił magazyny. :twisted: Jeśli uda im się powstrzymać leak do poniedziałku to będzie cud. :cool:
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

PanPrezes pisze:Ktoś tak naprawdę błysnął intelektem, czy sobie robicie jaja?
To autentyk sprzed premiery teledysku TFF, ale nie wskazuję autora. ;)

Fakt faktem, w Ameryce już wiedzą jak brzmi nowy album, a my musimy troszkę poczekać. :| :P :twisted:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

dostoevsky pisze:Czyli ta okrągła grafika z okładki brytyjskiego MH trafiła na krążki, tak jak niektórzy przypuszczali. Świetnie to wygląda.
To ja ;) generalnie kapitalnie to wygląda :)

ps.
jeszcze tydzień :mrgreen:
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist