Zawstydziłeś mnie ponieważ kojarzysz więcej trójmiejskich kapel niż ja mimo, że wychował em się nad morzem, szacunkowychCoś mi się obiło o uszy, że wyszła jakaś reedycja z utworami live i demem. Ale to chyba już jakiś czas temu? Nie wiem czy nie w tamtym roku czy nawet dalej. Ja mam swoje "The Lost Of Mercy" póki co na kasecie oryginalne i przegrywke na cd.I vice versa. Wiesz jestem z Gdańska i to czasy mojego liceum, znało się te wszystkie lokalne kapele. Wiesz, że niedawno wyszła reedycja na CD? Ja swój egzemplarz już zamówiłem.
A skoro jesteś z Gdańska to może kojarzysz też poza dwoma oczywistymi zespołami na B jeszcze jakieś inne kapele. Ja sam mam jeszcze kilka zespołów na kasetach i cd, min. dość znany Mess Age, Dark Legion, Anathemized, Mastiphal, Dead By Dawn, Repulsor, Aspergillus Flavus i coś takiego jak Prohibitus Arte, ale oni chyba byli z Gdyni?. To samo taka grupa Empire i kaseta pod tytułem "Eternaly Dreaming". A, i stara kapela thrashowa Hektor przecież, ale oni też Gdynia byli. Korespondowałem też kiedyś z jednym Mariuszem z takiej black metalowej kapeli Holocaust, ale pewnie już dawno ten twór nie istnieje. Z tych teraźniejszych to widziałem na żywo niedawno Ogotay, Detonacja i Medebor.
Kojarzę jeszcze Northland, choć wolałby nie ( pewnie kojarzysz, pogański, jednoosobowy, BM " Z lasów, borów Czarnoboch się wyłonił" / "Co kruk to krok" takie kwiatki w tekstach ). Poznałem gościa osobiście, jeśli dobrze pamiętam miał ksywkę Tuptuś.
Z większością chłopaków z Mess Age wychowaliśmy się na jednej dzielnicy, od Rafała dostałem chyba kastę Bolt Thrower, ciągle prowadziliśmy dysputy co jest lepsze DM czy BM ( strony konfliktu wiadome). Zresztą oni zarazili, mnie do Ghost ( basista, nie pamiętam imienia miał na CD, moc
Z Maćkiem z Medebora Trzymaliśmy się bo trafiliśmy razem do jednego liceum.....
Okej dość wspomnień, bo Cię zanudzę. Pozdrawiam!