Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Byl tam juz i RAMMSTEIN, BEHEMOTH, PRODIGY :-D
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Rammstein-10 lat temu o wiele bardziej popularny i komercyjny zespół niż Iron Maiden
Behemoth-chodzi tylko i wyłącznie o Nergala, który popularność zawdzięcza Dodzie i skandalom
Prodigy-inna para kaloszy, "ambitna" techniawka, w Europie od 20 lat takie granie jest na topie
Dobrym towarzystwem dla Iron Maiden raczej powinno być Budgie, Ufo, Saxon czy Helloween.
Behemoth-chodzi tylko i wyłącznie o Nergala, który popularność zawdzięcza Dodzie i skandalom
Prodigy-inna para kaloszy, "ambitna" techniawka, w Europie od 20 lat takie granie jest na topie
Dobrym towarzystwem dla Iron Maiden raczej powinno być Budgie, Ufo, Saxon czy Helloween.
W takim programie to niemozliwe :-D
Ale Metallica byla i to chyba nie z ballada jesli sie nie myle :-)
taa... na świecie ktoś słyszał o DodzieRidingOntheWind pisze:Behemoth-chodzi tylko i wyłącznie o Nergala, który popularność zawdzięcza Dodzie i skandalom
www.MetalSide.pl
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Chodziło mi oczywiście o Polskę
. Na świecie popularność Nergala pewnie wiele nie różni się od popularności innych muzyków tej kapeli.
-
Deleted User 2259
Nomad, przecież w idolu już 10 lat temu było śpiewane Iron Maiden nie raz.
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

13 lat temu, Krzysztof Zalewski. Spotkało to się wtedy z ogromną sensacją, na Sanktuarium bardzo dużo o tym pisano, głosy forumowiczów bardzo pomogły mu w wygranej.
-
Deleted User 2259
Otóż to widzisz jak ten czas leci, wiem, że na pewno było Tears i coś jeszcze występował w koszulce Piece of Mind na jednym z występów, spoko ziomek.
Nie wiem czy nie było też Wasting Love
Nie wiem czy nie było też Wasting Love
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Po latach odżegnywał się od heavy-metalu, a o samym Iron Maiden mówił dość chłodno. Jego sprawa.
W każdym razie 10 lat temu Iron Maiden w TV to było coś dziwnego, teraz to coś normalnego. Mimo wszystko tęsknie za tamtymi czasami.
W każdym razie 10 lat temu Iron Maiden w TV to było coś dziwnego, teraz to coś normalnego. Mimo wszystko tęsknie za tamtymi czasami.
A gdzie to IM normalnie jest w tv? Pytam, bo ja tv nie oglądam (nie mam nawet telewizora) i może coś się zmieniło od kilku lat...RidingOntheWind pisze:W każdym razie 10 lat temu Iron Maiden w TV to było coś dziwnego, teraz to coś normalnego. Mimo wszystko tęsknie za tamtymi czasami.
Z tego co piszecie to będzie jakiś jeden kawałek w jakimś programie rozrywkowym. Podobnie jak 10 lat temu.
www.MetalSide.pl
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Twoja Twarz Brzmi Znajomo Polsat godz.22 sobota
Różnicę jednak dostrzegam, 2 razy Iron Maiden pojawiło się w ostatnich latach w Voice of Poland. Sporo mówiło się o lotniczych fascynacjach Brusa. Telewizji oglądam zdecydowanie mniej niż kiedyś, a więcej natrafiam na Iron Maiden niż dawniej. Może to tylko moje odczucie.
Różnicę jednak dostrzegam, 2 razy Iron Maiden pojawiło się w ostatnich latach w Voice of Poland. Sporo mówiło się o lotniczych fascynacjach Brusa. Telewizji oglądam zdecydowanie mniej niż kiedyś, a więcej natrafiam na Iron Maiden niż dawniej. Może to tylko moje odczucie.
- Saimon1995
- -#Moderator

Enter Sandman był.Budziol pisze:W takim programie to niemozliwe :-D
A dla mnie to naturalne, że w takim programie pojawia się Behemoth, Maiden czy Rammstein.
Dla typowych "Januszy i Grażyn" oglądających takie programy to ten sam margines muzyczny, więc kiedy na 8 występów, gdzieś pomiędzy Krzysztofem Krawczykiem, Dodą czy Marylą Rodowicz pojawi się ktoś z tej kategorii muzycznej dla zrobienia dużego, niecodziennego i dziwnego show to jest to wręcz pożądane dla urozmaicenia programu. Nic zaskakującego.
-
Deleted User 2259
Tak jak kolega wyżej pisze, tylko czekam aż DT zrobią, tylko nie wiem czy tam muzyka live jest, bo instrumentaliści nie wyrobią z trudniejszymi partiami.
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Po romansie z Dodą większość osób w Polsce kojarzy Nergala, wie jak wygląda i mówiąc krótko ten wizerunek sceniczny nie jest im obcy. Lindemann z Rammstein i jego wizerunek sceniczny w Polsce są bardzo rozpowszechnione. W Must Be the Music występowała grupa Oberschlesien, która Rammsteinem się inspirowała i ciągle ich o to pytano. Bruce Dickinson i jego wizerunek medialny jest praktycznie nieznany. Kojarzą go głównie ludzie interesujący się rockiem, przede wszystkim fani heavy-metalu. Zaznaczam Bruce Dickinson. Popularność Iron Maiden i kojarzenie tej nazwy jest oczywiście dużo większa.Mr. M pisze:A dla mnie to naturalne, że w takim programie pojawia się Behemoth, Maiden czy Rammstein.Dla typowych "Januszy i Grażyn" oglądających takie programy to ten sam margines muzyczny, więc kiedy na 8 występów, gdzieś pomiędzy Krzysztofem Krawczykiem, Dodą czy Marylą Rodowicz pojawi się ktoś z tej kategorii muzycznej dla zrobienia dużego, niecodziennego i dziwnego show to jest to wręcz pożądane dla urozmaicenia programu. Nic zaskakującego.
- Saimon1995
- -#Moderator

-
Deleted User 2259
Czy ja wiem kilku moich znajomych widziało te programy z samolotami gdzie wystepował Bruce mam to gdzies na kasetach, nie pamietam nazwy oni bardziej kojarzyli Bruce Dickinson, ze jakis znany wokalista byc moze z Maiden niz samo Iron Maiden
Taka ciekawostka - znalezione w komentarzach pod jednym z artykułów poświęconych IM
https://companycheck.co.uk/company/OC33 ... l-accounts
Może ktoś z Was jest w stanie powiedzieć coś więcej o zawartości tych danych ?
https://companycheck.co.uk/company/OC33 ... l-accounts
Może ktoś z Was jest w stanie powiedzieć coś więcej o zawartości tych danych ?
O ile nie żartujesz - odpowiadam, ;P - Wątek był już omawiany w osobnym dziale jak również tutaj, więc jak trzeba przenieścieInvader pisze:Wspominaliście o pierwszych miejscach najnowszego albumu jeśli chodzi też o digital, ma ktoś rozpiskę gdzie zajęli 1 miejsce (jako nośnik fizyczny) i 1 jako digital, te niektóre egzotyczne państwa to pewnie digital, ale bardzo jestem ciekawy jak to wyglądało
W przypadku Maiden zdecydowana większość sprzedaży to nośniki fizyczne. Fani w ogólnym pojęciu rocka częściej kupują czy kolekcjonują płyty/winyle, niż dla przykładu - fani popu czy innych Biberów. Ci ostatni za to "napędzają sprzedaż" odsłuchami (streaming), który także wliczany jest do ogólnej sprzedaży płyt (a tym samym notowań na listach przebojów) w Polsce 2500 odsłuchów = 1 album; 10 pobrań, nawet tego samego numeru (hitu) z płyty = 1 album.
Na przykładzie UK w pierwszym tygodniu notowania TBOS widać że streaming wyniósł 1% względem sprzedaży fizycznej, a pobrania ~15%
CD-48,022; Digital-7,490 Vinyl-4,262 Streaming-475.
W Kandzie Maiden stracili #1 na rzecz The Weeknd przez streaming, choć fizycznie sprzedali więcej płyt.
Zdawać się by mogło, że w tych także egzotycznych krajach, sprzedaż fizyczna byłaby również większa niż pobrania (chyba że jest problem z ich dostępnością jak u nas
Cytując za oficjalną: New album The Book Of Souls debuted at #1 in 24 territories: Argentina, Austria, Belgium, Brazil, Croatia, Czech Rep, Finland,Germany, Greece, Hungary, Israel, Italy, Japan, Mexico, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Serbia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland and the UK. PLUS #1 in a further 19 territories where physical/retail charts are no longer published, only Digital ones: Bolivia, Bulgaria, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, India, Lithuania, Luxembourg, Nepal, Nicaragua, Panama, Papua New Guinea, Paraguay, Peru, Romania, Slovakia. The album also debuted at #2 in Australia, Canada, Denmark, France, Ireland and New Zealand, #3 in Turkey and #4 in the USA and South Africa
Ralf jeszcze kilka danych dorzucił.
-
Deleted User 2259