03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RidingOntheWind
-#Trooper
-#Trooper

Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Post autor: RidingOntheWind »

Lepiej byłoby to zrobić na rynku miejskim.

Można zrobić akcję by ludzie na trybunach przy Red and the Black zaczęli grać w karty.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Papa pisze:I podejrzewam, że właśnie to może być przyczyną - podczas ostatniej trasy odwiedzili nas zaskakująco wiele razy. Możliwe, że obawiają się, że przedobrzą i drugi koncert nie wypali frekwencyjnie przez zwyczajne przejedzeniem się zespołem u nas. A tak to zagrają stadion raz a dobrze, który spokojnie zastąpi im drugi występ pod względem $$$. :wink:
Jakoś z Niemcami nie mają tego problemu i nie boją się przedobrzyć. ;) Polacy przez lata udowadniali, że mają zajoba na punkcie IM i często kupują bilety na więcej koncertów niż 1.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Super wiadomości! Czekam na potwierdzenie, oraz sprzedaż biletów. Jeżeli ktoś wygra FTTB i nie będzie wiedział kogo ze sobą zabrać oferuję swoją osobę za odpowiednią ilość trooperów/innych fantów :pijak: ;)

Co do ilości koncertów to wydaje mi się, że w 2016 zrobią jeden stadion, a w 2017 dwie hale (północ południe).
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Papa pisze:I podejrzewam, że właśnie to może być przyczyną - podczas ostatniej trasy odwiedzili nas zaskakująco wiele razy. Możliwe, że obawiają się, że przedobrzą i drugi koncert nie wypali frekwencyjnie przez zwyczajne przejedzeniem się zespołem u nas. A tak to zagrają stadion raz a dobrze, który spokojnie zastąpi im drugi występ pod względem $$$. :wink:
Dwa koncerty = dwa razy skasowana gaża za występ. Jeden koncert = jedna gaża. A frekwencja to problem organizatora, a nie zespołu ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

hipcio_stg pisze:Super wiadomości! Czekam na potwierdzenie, oraz sprzedaż biletów. Jeżeli ktoś wygra FTTB i nie będzie wiedział kogo ze sobą zabrać oferuję swoją osobę za odpowiednią ilość trooperów/innych fantów :pijak: ;)
Wystarczy, że przyjdziesz wcześniej pod bramkę, a na pewno znajdzie się ktoś, kto Ci podaruje wejściówkę. Ale spoko, chętnie przyjmę czteropak Troopera, jeśli wygram. :lol:
RidingOntheWind
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: RidingOntheWind »

na The Red and Black ludzie powinni grać w gry karciane!
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

RidingOntheWind pisze:na The Red and Black ludzie powinni grać w gry karciane!
Powtarzasz się.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

gumbyy pisze:Dwa koncerty = dwa razy skasowana gaża za występ. Jeden koncert = jedna gaża. A frekwencja to problem organizatora, a nie zespołu ;)
Racja, nie pomyślałem o gaży. Człowiek uczy się całe życie. :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dokładnie - ma tak ustalić imprezy, żeby frekwencja była ok. Jeżeli LN ogłosi np. wokół terminu koncertu Maiden Soni z Metą jako headem, to świadczyć będzie o tym, że w ich dziale planowania i marketingu pracują debile :)
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

RALF pisze:Dokładnie - ma tak ustalić imprezy, żeby frekwencja była ok. Jeżeli LN ogłosi np. wokół terminu koncertu Maiden Soni z Metą jako headem, to świadczyć będzie o tym, że w ich dziale planowania i marketingu pracują debile :)
Cóż, nie wiem w takim razie, o czym myślał dział planowania organizując ten koncert dzień po Black Sabbath. W każdym razie, będę na obu, taki weekend to marzenie dla mnie. :)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Może rzeczywiście stwierdzą potem, że w 2017 jeszcze dałoby radę halę zrobić i przyjadą wtedy do Krakowa, albo nawet Gdańsk-Kraków. Zależy jakie plany zespołu, ale idę o zakład, że trasa albumowa w 2017 również wróci na parę koncertów do Europy, może ta zapowiadana halówka na Wyspach + kilka wybranych miejsc na kontynencie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

To jest bardzo prawdopodobne. Generalnie w 2017 USA/Kanada i UK + kilka krajów europejskich.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Trzeba się cieszyć tym co jest :) Halówka może będzie w O2 w Pradze.
Awatar użytkownika
JoxerTeaman
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: JoxerTeaman »

Czy bilety na ten gig wyprzedadzą się dość szybko, trzeba będzie od razu kupować bilet na GC, czy można poczekać? Ja wiem że to trochę wróżenie z fusów, ale jak myślicie?
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

JoxerTeaman pisze:Czy bilety na ten gig wyprzedadzą się dość szybko, trzeba będzie od razu kupować bilet na GC, czy można poczekać? Ja wiem że to trochę wróżenie z fusów, ale jak myślicie?
Raczej wątpię, w Poznaniu było ok. 25 tys. we Wrocławiu wchodzi ponad 30 spokojnie, także nawet jeśli "niedzielni fani" (w tym przypadku dosłownie :lol: ) przyjdą na koncert + ci, co nie pojechali do Poznania, bo mieli dosyć kolejny raz to samo z Maiden England, to i tak prawdopodobieństwo wyprzedania całego stadionu stawiam na równi ze zdobyciem przez Korwina w jutrzejszych wyborach ponad 5% :lol:
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

Mr. M pisze:...prawdopodobieństwo wyprzedania całego stadionu stawiam na równi ze zdobyciem przez Korwina w jutrzejszych wyborach ponad 5% :lol:
żebyś się drogi kolego jutro nie zdziwił ;) raczej już teraz się spiesz, aby w piątek bilet nabyć, skoro takie proroctwa wygłaszasz :P
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Mr. M pisze:
FaithNoMore pisze:Co dziwnego jest w graniu w niedzielę? :roll: Koncerty nie odbywają się tylko w piątek i sobotę, ale także w inne dni tygodnia. :wink:
Dla większości nic, ale zawsze może znaleźć się ktoś, kto oprotestuje, że to w "Dzień Święty"... :wink:
Jak dodamy do tego meandry twórczości Ghost, mamy dodatkową kontrowersję.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Papa pisze:Cóż, nie wiem w takim razie, o czym myślał dział planowania organizując ten koncert dzień po Black Sabbath.
Teoretycznie te koncerty nie kolidują ze sobą. BS jest wysprzedany, więc taki IM może być dla wielu osób opcją na pocieszenie. Ogólnie to dziwi mnie to, że wiele osób uważa się za "mądrzejszych" od firmy która robi te koncerty. Skoro ciągle je robią i ściągają największe gwiazdy to znaczy, że ich na to stać. A skoro stać, to wykonują dobrze swoją robotę, czyli zarabiają na nich ;)
JoxerTeaman pisze:Czy bilety na ten gig wyprzedadzą się dość szybko, trzeba będzie od razu kupować bilet na GC, czy można poczekać? Ja wiem że to trochę wróżenie z fusów, ale jak myślicie?
Miejsca (biletów) jest zdecydowanie więcej niż fanów było na ostatnich koncertach, więc można spokojnie poczekać. Co najwyżej mogą skończyć się bilety GC, czy GC EE ale reszta będzie długo dostępna.
www.MetalSide.pl
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

Live Nation wyjątkowo robi ten koncert we Wrocławiu, bo w 2016 roku od połowy czerwca do połowy lipca Narodowy będzie zamknięty na szczyt NATO, który tam się będzie odbywał od 8 do 9 lipca.
Awatar użytkownika
ir0nka94
-#Invader
-#Invader

Post autor: ir0nka94 »

hipcio_stg pisze:Super wiadomości! Czekam na potwierdzenie, oraz sprzedaż biletów. Jeżeli ktoś wygra FTTB i nie będzie wiedział kogo ze sobą zabrać oferuję swoją osobę za odpowiednią ilość trooperów/innych fantów :pijak: ;)
Ja również podpinam się pod prośbę oczywiście w zamian za troopery, pierwszy raz chce kupić golden circle i spróbować swoich sił blisko sceny, a zarazem spełnić największe marzenie:) Czekamy na oficjalne potwierdzenie jutro, wtedy będzie można skakać z radości ! :jee:
ODPOWIEDZ