Najlepszy studyjny album Maiden

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Najlepsza płyta studyjna IM to:

Iron Maiden
16
4%
Killers
13
3%
The Number of The Beast
59
14%
Piece of Mind
20
5%
Powerslave
24
6%
Somewhere in Time
37
9%
Seventh Son of a Seventh Son
89
21%
No Prayer for Dying
1
0%
Fear of The Dark
15
4%
The X-Factor
22
5%
Virtual XI
3
1%
Brave New World
102
24%
Dance of Death
16
4%

Liczba głosów: 417

Deleted User 2259

Re: Najlepszy studyjny album Maiden

Post autor: Deleted User 2259 »

Patrzę i dalej nie mogę się nadziwić tym prowadzeniem BNW.

EDIT: Może Mod by to skasował jeśli da wszystkie głosy, dodał nowe albumy i zobaczylibysmy jak to sie potoczy ? :lol:
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Invader pisze:Patrzę i dalej nie mogę się nadziwić tym prowadzeniem BNW.

EDIT: Może Mod by to skasował jeśli da wszystkie głosy, dodał nowe albumy i zobaczylibysmy jak to sie potoczy ? :lol:
Jak nie wygrywa synek w jakimś rankingu to trzeba zresetować ranking? Trochę zajeżdża Koreą ;) Prawda jest taka, że nie ma na forum osób, którzy żyli obok Maiden w latach 80-tych. Oni mają inne wzorce, inne odbieranie Maiden, oraz inne oczekiwania od Maiden. Pokolenie komputerowe za taki krążek zapewne uznaje BNW + inne nowsze albumy. Oczywiście każdy szanujący się fan sięga w końcu po całą dyskografię, natomiast zawsze ta pierwsza płyta z którą się zaczyna przygodę ma swoje +2 we wszystkich rankingach za sentyment. :pijak:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Mnie dziwi tak wysoka pozycja TNOTB - moim skromnym zdaniem razem z Paranoid najbardziej przereklamowanej płyty heavy rocka/metalu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

kmberserker pisze:Mnie dziwi tak wysoka pozycja TNOTB - moim skromnym zdaniem razem z Paranoid najbardziej przereklamowanej płyty heavy rocka/metalu.
Wiesz, we wszelkich rankingach nie zawsze chodzi o zawartość muzyczną płyty, a raczej o pewien impuls, jaki dała dana płyta rozwojowi konkretnemu nurtowi w muzyce. I pod tym względem obydwie wymienione przez Ciebie płyty są bardzo ważne. Taki TNoTB niejako wyprowadził heavy metal z garaży i małych klubów na stadiony. To samo Paranoid. A że nie są to płyty najlepsze pod słońcem - pełna zgoda.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

TNOTB w żadnym wypadku nie jest ważny dla metalu jako gatunku. Przed nim było British Steel, Heaven And Hell czy Overkill. I jeśli mówimy o zasługach dla muzyki, to te płyty są dla niej 100 razy ważniejsze, niż Liczba Bestii. TNOTB to po prostu wykorzystanie patentów Judas Priest, UFO i Rainbow. Miejscami znakomite wykorzystanie, ale sama płyta to tak naprawdę nic nowego.
A poza tym, tytuł wątku brzmi "najlepszy studyjny album Maiden".

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

"TNOTB w żadnym wypadku nie jest ważny dla metalu jako gatunku"
Cytat roku :-)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A dlaczego miałby być? Co nowego zapoczątkował? Co nowego wniósł? Absolutnie nic.

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Też nie uważam jakoby TNOTB było kamieniem milowym w historii heavy metalu, tylko jest to świetne opracowanie starych patentów, które wnieśli Judas Priest, Black Sabbath, czy Rainbow.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

hipcio_stg pisze:Jak nie wygrywa synek w jakimś rankingu to trzeba zresetować ranking? Trochę zajeżdża Koreą ;)
+666 :D

Somewhere in Time. Mimo że od niego nie zaczynałem, to lubię najbardziej już od dawna i nic się jak na razie nie zamierza zmieniać z tego co widzę.
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Korstern »

Mimo iż mam sentyment do "Somwhere in Time" bo był to mój pierwszy album Maiden to mój głos poszedł na "The Number of the Beast". Wahałem się również nad SSOASS, ale ostatecznie zagłosowałem na TNotB z jednego powodu. Nie ma tam żadnego kawałka którego nie lubię, wszystkie uwielbiam, zawsze słucham go w całości podczas gdy na pozostałych czasem przewinę chociażby jedną piosenkę. Tu natomiast słucham od pierwszych dźwięków "Invaders" do ostatnich "Hallowed Be Thy Name".
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
ODPOWIEDZ