Black Sabbath

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Black Sabbath

Post autor: wojakwojak »

Wysłuchałem 4 "nowych" kawałków. Słucha się przyjemnie, produkcja OK. Ale wadą jest dokładnie to samo co było wadą 13. Wtórność, niemal brak jakiegokolwiek nowego riffu. Te nowe riffy, które są, są zazwyczaj bardzo dobre, ale większość to "rimejki" starego BS, głównie pierwszej płyty.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Słyszałem, że ten album można będzie kupić jedynie na koncertach Black Sabbath. Jest to prawda?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Tak zapowiedzieli. Pewnie po miesiącu jak zakończą trasę Epka i tak trafi do sprzedaży. Ale na dzień dzisiejszy oficjalne info: tylko podczas gigu.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Podobno kosztuje ona 30$. To bardzo dużo jak za 8 numerów.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Tylko później będzie wart kilka razy więcej, bo to limitowana edycja.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Na razie mówią, że to limitowana edycja :D
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Pewnie dorzucą jako bonus tracki do live z tej trasy :)
Ale wiadomo, że edycja do kupienia jedynie na koncercie będzie cenniejsza. To na nasze policzą pewnie w granicach 100-150zł. Drogawo jak na sam bilet wychodzi średnio ponad 3 stówy. Sabbath to już zabawa dla burżuazji, a nie jak w pierwotnym założeniu dla klasy robotniczej.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Ward na ostatnim koncercie pożegnalnej trasy?

https://www.ultimate-guitar.com/news/ge ... _tour.html
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Byłoby fajnie, ale sam za nim jakoś nie tęsknię. Ot, perkusista. Tommy jest bardzo dobry.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

kmberserker pisze:Byłoby fajnie, ale sam za nim jakoś nie tęsknię. Ot, perkusista. Tommy jest bardzo dobry.
Jednak Ward miał (bo nie wiem, czy dalej ma) swój specyficzny styl. A sam czarownik Ozz - widziałem na Youtube jego solowe koncertowe nagrania z 2015r. - sprawiał wrażenie paralityka z uszkodzonym układem nerwowym, a jego głos jest tak gruby, że kojarzy mi się z moim nieżyjącym dziadkiem, który niestety życie sobie i innym zmarnował przez procenty.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Przesłuchałem tą EPkę i muszę przyznać, że pozostałe cztery "odrzuty" z sesji do "13" trzymają poziom. W szczególności Seasons of the Dead, który powinien znaleźć się na wersji podstawowej (ten riff to poezja!). Podobnie Take Me Home. Pozostałe 2 są troszkę słabsze (Cry All Night miejscami przypomina Loner'a, a Isolated Man na tle całości wypada po prostu... poprawnie, choć ratuje go solo pod koniec).

Mam nadzieję, że wszystkie 8 utworów, które nie zmieściły się na "13", wydadzą na jednym CD (albo "13" w wersji dwupłytowej), aby wszystko było w jednym miejscu, a nie porozrzucane wszędzie. ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ta EPka jest naprawdę niezła. 13 jest dla mnie nieco zbyt monotonna, mimo wszystko. Gdyby jakiś słabszy kawałek został zastąpiony takim Seasons Of The Dead, LP tylko by zyskało.

Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

Dehumanizer to nie jest płyta. To jest legenda, to jest punkt odniesienia dla ludzkości, to blask światła w ciemności komputeryzacji. To 10 wspaniałych kompozycji stworzonych przez czterech silnych mężczyzn.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Nomad? To Ty?
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Słuchajcie dużo Black Sabbath. A później Ozzy solo, jest lepszy niż Black Sabbath we wszystkich odsłonach. Ale ten Ozzy z lat 80 bo później to już było różnie. Zarówno z repertuarem jak i z samym Ozzym.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Vorgel pisze:A później Ozzy solo, jest lepszy niż Black Sabbath we wszystkich odsłonach.
to juz jest szczyt absurdu
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

voivod' pisze:
Vorgel pisze:A później Ozzy solo, jest lepszy niż Black Sabbath we wszystkich odsłonach.
to już jest szczyt absurdu
Ja uwielbiam takie "Diary Of A Madman", "The Ultimate Sin", "Bark At The Moon", "No Rest For The Wicked" i "Blizzard Of Ozz", ale nigdy nie pokusiłbym się o takie stwierdzenie. Każda z płyta od pierwszej do "Sabotage" jest o cztery klasy lepsze. Jak nie o siedem :P .
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

voivod' pisze:
to juz jest szczyt absurdu
+1

Osobiście Ozzyego, to kilka płyt lubię, Dio solo jest lepszy.
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

LukaSieka pisze:
voivod' pisze:
Ja uwielbiam takie "Diary Of A Madman", "The Ultimate Sin", "Bark At The Moon", "No Rest For The Wicked" i "Blizzard Of Ozz", ale nigdy nie pokusiłbym się o takie stwierdzenie. Każda z płyta od pierwszej do "Sabotage" jest o cztery klasy lepsze. Jak nie o siedem :P .
Moim zdaniem są lepsze i co mi zrobisz? Randy Rhoads, Jake E.Lee i Zakk Wylde to lepsi gitarzyści niż Iommi. Iommi to jest Mr.Riff, a tamci wymiatali już naprawdę zaawansowane rzeczy. A Ty co masz na obronę tezy że BS jest lepsze? Uprzedzam że nie łykam argumentu bardziej popularne. Popularny to jest i Justin Bieber.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Vorgel pisze:
LukaSieka pisze:
voivod' pisze:
Moim zdaniem są lepsze i co mi zrobisz? Randy Rhoads, Jake E.Lee i Zakk Wylde to lepsi gitarzyści niż Iommi. Iommi to jest Mr.Riff, a tamci wymiatali już naprawdę zaawansowane rzeczy. A Ty co masz na obronę tezy że BS jest lepsze? Uprzedzam że nie łykam argumentu bardziej popularne. Popularny to jest i Justin Bieber.
Bardziej popularny :D :D :D :D ? Black Sabbath od Ozzy'ego :D ? Gdyby nie Ty to bym na prawdę sam na to nigdy nie wpadł :) .
A tak zwane wymiatanie nie ma nic do rzeczy, bo można grac najprościej na świecie i robić świetne, pomysłowe rzeczy. Nie wiem jak można sie sugerować tym i stwierdzić jednoznacznie, że jakiś zespół gra dobrze, bo ma sprawnie skaczącego po progach gitarzystę :) .
Pełno zespołów ma dobrych gitarzystów i to świadczy o tym, że wywarli większy wpływ na muzykę niż np. Led Zeppelin czy Jimi Hendrix? Nie trzeba się urodzić Yngwie Malmsteen'em, Vinnie Moore'em, ażeby grac dobre rzeczy.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
ODPOWIEDZ