Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Budziol »

myślę, ze Stefek tak tylko gada o 2 albumach w 4lata.
Choć zawsze mogą nagrać 2x40min albumy :)
Skoro Nicko zaczął o tym mówić coś musi być na rzeczy
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Wydawać album z 4 utworami ? 8)

Coś na rzeczy jest z pewnością, aczkolwiek pomysłu z przekazaniem pałeczek nie popieram.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Bardzo lubię Nicko, ale wolałbym, żeby przekazał pałeczki komuś innemu niż gdyby np. mieli zakończyć karierę już bardzo niedługo. W przypadku innych członków zespołu wolałbym, żeby zakończyli działalność.
Myślę, że mimo wszystko pograją jeszcze trochę i do końca z Nicko - czyli wariant najbardziej optymistyczny :)
Deleted User 1499

Wiesz gdyby to było z 10 lat temu , to i może sam bym był za tym pomysłem. Ale brać nową osobę żeby na siłę nagrać jeden album( Bo w te dwa to nie wierze) to jest przerost formy nad treścią.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Ja myślę, że tu bardziej chodzi o trasy koncertowe niż o samo nagranie albumu. Samo nagranie perkusji w studio to mniejszy wysiłek niż długa trasa i dziesiątki koncertów. Myślę, że jeśli nie byłoby jakiegoś kwasu między nimi z tego powodu to taka opcja byłaby w miarę dobra gdyby Nicko już nie mógł grać a reszta chłopaków wciąż byłaby chętna.
Deleted User 1499

No to z pewnością chodzi o trasę tyle że Nowy Album = Nowa Trasa.

Zawsze jest opcja skrócenia tras i większe przerwy między koncertami. Będę walczył o Nicka :D
Bron-Y-Aur Stomp
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Bron-Y-Aur Stomp »

Najważniejsze, żeby nagrywali albumy studyjne, są w takiej formie w jakiej nigdy nie byli. Myślę, że dwa albumy są jak najbardziej realne. Powinni zająć się głównie tym aspektem działalności.
Deleted User 1499

No tak, tylko idąc drogą Maiden:

2017 - chcą grać jeszcze torunee, także szansa na studio jest ew. pod koniec roku
2018 - nowy album , szansa na tournee znów ew. pod koniec roku
2019 - World Tour
2020 - studio i pod koniec roku album
2021 - Wold Tour

Mega intensywny okres, czyli Nicko faktycznie odpada w 2021 będzie miał blisko 70 lat.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

sekcjazwlok pisze:No tak, tylko idąc drogą Maiden:

2017 - chcą grać jeszcze torunee, także szansa na studio jest ew. pod koniec roku
2018 - nowy album , szansa na tournee znów ew. pod koniec roku
2019 - World Tour
2020 - studio i pod koniec roku album
2021 - Wold Tour

Mega intensywny okres, czyli Nicko faktycznie odpada w 2021 będzie miał blisko 70 lat.
Znakomita rozpiska i nie miałbym nic przeciwko takiemu scenariuszowi w kontekście pozostania Nicko w zespole. :)
Koniec 2021 roku, zespół kończy karierę. A w następnym roku solowy Bruce.

Aż trudno w to uwierzyć, że to już niedługo nastąpi. Tak czy inaczej pomysł z końcem Maiden na 45-lecie grupy uważam za bardzo rozsądny.
Bron-Y-Aur Stomp pisze:Najważniejsze, żeby nagrywali albumy studyjne, są w takiej formie w jakiej nigdy nie byli. Myślę, że dwa albumy są jak najbardziej realne. Powinni zająć się głównie tym aspektem działalności.
Pod tym całkowicie się podpisuję - po zakończeniu kariery muzyków zostajemy z ich twórczością, dlatego też z tego oczywistego względu fajnie by było mieć jeszcze więcej Maiden do przesłuchania. ;) Z wywiadów i innych wypowiedzi mam wrażenie, że zarówno Adrian jak i Steve mają ochotę aby dalej tworzyć - tę ochotę czuć w ich wypowiedziach i mam wrażenie, że nie są to puste zapewnienia. Z kolei Bruce to człowiek, który nieustannie szuka źródeł inspiracji. No i nie zapominajmy o Janie, któremu pasji do muzyki i ułańskiej fantazji nie brakuje. :) Wierzę, że panowie nas jeszcze bardzo pozytwnie zaskoczą.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Również mam nadzieję, że ostatnie słowo Maiden to nie będzie... France :P
Bron-Y-Aur Stomp
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Powinni radykalnie ograniczyć liczbę koncertów, to one zabierają im tyle sił. Koncert też nie musi trwać dwie godziny, a np. 80 minut i byłoby to rozsądne rozwiązanie. Wtedy myślę w 6-7 lat mogłyby powstać nawet trzy płyty studyjne. Iron Maiden na szczęście zarobił już tyle pieniędzy ile tylko dało się zarobić i teraz mogliby zapomnieć o schlebianiu widowni tylko o własnych ambicjach artystycznych. Mam tu na myśli głównie Dickinsona, który pisząc If Eternity Should Fail i Empire of Clouds w zasadzie przyćmił 3/4 repertuaru Harrisa z lat 80 i 90.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Empire wcale nie jest taki cudowny pod względem muzycznym. Prosta balladka, z tekstem historycznym opartym o rodzimą historię. Już kiedyś pisałem, że można napisać dokładnie taką samą piosenkę o titanicu. Nic skomplikowanego/odkrywczego tudzież progresywnego. IESF od pierwszego przesłuchania bardzo mocny moment płyty. W zasadzie jego pozycja nie zmieniła się ani o odrobinę. Cały czas twarde 10/10. Dla mnie najlepszym kompozytorem ostatnich płyt jest Janick.

Gdyby koncerty miały trwać ok 80 min to zmieścili by na setlistę ze dwa numery z potencjlnych nowych płyt. Reszta to stałe kotlety.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

TBOS mocny, ale z tym przyćmieniem lat 80/90 bym nie przesadzal ;)
Bron-Y-Aur Stomp
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Dla mnie nie jest to żadna przesada. Cztery kompozycje z TBOS to absolutne arcydzieła: If Eternity Should Fail, utwór tytułowy, Tears of a Clown i Empire of Clouds. Każdy z nich to jeden z najlepszych utworów Iron Maiden. Z tymi utworami z płyt sprzed Brave New World równać może się tylko 12-15 kompozycji, nie więcej. Lata 80' i 90' mają sporo znakomitych utworów, ale wadą tych płyt jest nierówność. Poza tym dopiero z trzema gitarami Iron Maiden odpowiednio BRZMI, a Smith z bardzo dobrego rockowego gitarzysty stał się prawdziwym geniuszem. To właśnie Smith, Gers i Dickinson stanowią o sile nowego Iron Maiden.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Zgadzam się z Tobą, moim zdaniem po ponad ośmiu miesiącach od premiery ten album broni się rewelacyjnie!
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Bron-Y-Aur Stomp pisze:Powinni radykalnie ograniczyć liczbę koncertów, to one zabierają im tyle sił. Koncert też nie musi trwać dwie godziny, a np. 80 minut i byłoby to rozsądne rozwiązanie.
80 minut koncertu za 279 zł to prawdę mówiąc nie jest zbyt dobry deal. Ograniczenie ilości jak najbardziej, ale skrócenie? Te 100 minut to i tak mało. Inna sprawa że odbiłoby się to na jakości setlisty.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Ktoś coś wie o tym wydawnictwie? Jest gdzieś w necie?
https://twitter.com/hirock73916293/stat ... 6742825985

Iron Maiden Japan Final 2016
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bootleg
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kurde, Bruce jest chory. W Melbourne po Powerslave śpiewał już słabo - miejmy nadzieję, że to tylko przeziębienie. Przed Bloodbrothers przyznał, iż jest chory...
ODPOWIEDZ