Działa to o wiele prościej - po prostu na bramce zamiast biletu skanują kartę kredytową użytą do zakupu. Jeśli znajdą w systemie zamówienie to urządzenie drukuje malutki paragon, który jest biletem (jest tam zaznaczony sektor czy numer miejsca). W Polsce na razie nie ma szans, aby taki system przeszedł - zbyt mało osób używa kart kredytowych. Czasami rzeczywiście zdarzają się fuck up'y, jak np. ostatnio przed koncertem Maiden w Ft. Lauderdale gdy akurat padł cały system IT Ticketmastera i skanery nie działały... Natomiast w USA programem "Paperless" objęte były jedynie najlepsze miejsca (czyli najczęściej płyta i niższe sektory).zgo pisze:Już widzę jak u nas się bydło przepycha przy wejściu a oni wszystkich zatrzymują i sprawdzają grzecznie w PC czy ktoś jest na liście xD
To nie ma najmniejszej szansy udać się tutaj.
Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Kiedyś bilety były tańsze o jedno zero, a cudów nie wymyślano, tylko papier i kupon kontrolny. Świat oszalał.
- Załączniki
-
- koncerty_iron_maiden_1995.jpg (23.96 KiB) Przejrzano 2372 razy
System ten juz działał na ostatnich koncertach w Londynie w 2013. Wcale nie ma korków przy wchodzeniu. Trzeba miec tylko kartę która płaciło sie za bilety. Dajesz kartę, przeciągają ja przez terminal i drukują twoje bilety.zgo pisze:Już widzę jak u nas się bydło przepycha przy wejściu a oni wszystkich zatrzymują i sprawdzają grzecznie w PC czy ktoś jest na liście xDPython pisze:Z tego co piszą to w USA już coś takiego działało podczas tras od 2010, a w UK na pojedynczych koncertach, więc pewnie tylko u nich. Z resztą piszą też, że rozmowy na ten temat prowadzą z organizatorem w UK, o reszcie nie ma mowy. Mam nadzieję że u nas tego nie będzie.Budziol pisze: Ten szał tylko w UK względnie USA?
To nie ma najmniejszej szansy udać się tutaj.
Faktycznie ogranicza to sprzedaż biletów do koników i odsprzedawane biletów na stronkach typu getmein czy viagogo. Sam ostatnio miałem kupione 4 bilety po czym dwie osoby mi sie posypały. Te 2 bilety oczywiście udało mi sie sprzedać ale ile potem było zachodu zeby sie spotkać w jednym czasie z dwoma obcymi osobami, zeby wszyscy razem wejść do hali, bo wszystkie cztery bilety miałem w ręce dopiero jak zeskanowali moja kartę na wejściu
-
Deleted User 4783
sorry, dla mnie to dno i wodorosty, dymanie fanów i robienie niepotrzebnego zamieszania. Przecież i tak zespół zarobi hajs, czy koncert odbędzie się przy 300 tysiącach fanów, czy przy pustym obiekcie... zawsze, przy każdym wydarzeniu kulturalnym, jakim jest również koncert Iron Maiden, koniki byli, są i będą. Sprzedawanie i kupowanie wejściówek z drugiej ręki też. Ironi są jedną z niewielu kapel, wyprzedającą hale, stadiony, czy też lotniska, na których grają, co przekłada się na olbrzymie gaże dla zespołu. Wprowadzenie sprzedaży w takiej formie, jak proponują, odstraszy masę fanów, którzy np:
1) nie mają karty kredytowej
2) nie mają wystarczającej kasy, żeby kupić bilet bezpośrednio, ale próbują zdobyć wejściówkę taniej z "drugiej ręki" (czy są fanami gorszej kategorii?)
3) a także tych, którzy chcą jechać, ale z racji problemów nie mogą, bo zachorowali, muszą iść do roboty, czy mają jakąś sytuację, uniemożliwiającą im pójście na koncert. Ci wszyscy zrezygnują całkowicie z kupowania biletów na Maiden, no bo "jak mam wydać 250-300 zeta i wszystko stracić (bo nie wiem na 100% czy pójdę), to nie wydam." Przez co zespół nie zarobi na mnie NIC. Chore i nienormalne to.
2) nie mają wystarczającej kasy, żeby kupić bilet bezpośrednio, ale próbują zdobyć wejściówkę taniej z "drugiej ręki" (czy są fanami gorszej kategorii?)
3) a także tych, którzy chcą jechać, ale z racji problemów nie mogą, bo zachorowali, muszą iść do roboty, czy mają jakąś sytuację, uniemożliwiającą im pójście na koncert. Ci wszyscy zrezygnują całkowicie z kupowania biletów na Maiden, no bo "jak mam wydać 250-300 zeta i wszystko stracić (bo nie wiem na 100% czy pójdę), to nie wydam." Przez co zespół nie zarobi na mnie NIC. Chore i nienormalne to.
Idealnie podsumowałeś ten pomysł. Dla mnie takie działanie to pomyłka. Czuję się dobrze, jak do szafki wkładam sobie bilecik kupiony pół roku przed koncertem. Taki bilecik, który bez problemu mogę odsprzedać, jeśli zajdzie taka potrzeba. Może jestem staroświecki i nieotwarty na nowe rozwiązania tego typu, ale...Nie czuję się z tym źle 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nic dodać nic ująć. Przypomina mi ten pomysł trochę masę różnych innych pomysłów stosowanych w różnych dziedzinach życia mających "unowocześnić" i "ułatwić" życie, podczas gdy jest dokładnie przeciwnie i wprowadzają tylko chaos.The_Alchemist pisze:sorry, dla mnie to dno i wodorosty, dymanie fanów i robienie niepotrzebnego zamieszania. Przecież i tak zespół zarobi hajs, czy koncert odbędzie się przy 300 tysiącach fanów, czy przy pustym obiekcie... zawsze, przy każdym wydarzeniu kulturalnym, jakim jest również koncert Iron Maiden, koniki byli, są i będą. Sprzedawanie i kupowanie wejściówek z drugiej ręki też. Ironi są jedną z niewielu kapel, wyprzedającą hale, stadiony, czy też lotniska, na których grają, co przekłada się na olbrzymie gaże dla zespołu. Wprowadzenie sprzedaży w takiej formie, jak proponują, odstraszy masę fanów, którzy np:
Sa daty!!!! Trasa rozpocznie sie 22 kwietnia w Antwerpii 
Ciekawe czy będzie jeszcze coś w Europie w czerwcu 2017 czy to już wszystko? Hmmm.
Ze względu na korzystny układ dat robimy Hamburg - koncert w niedzielę, a kolejny dzień to wolny 1. maja.
M.
Ze względu na korzystny układ dat robimy Hamburg - koncert w niedzielę, a kolejny dzień to wolny 1. maja.
M.
Podsumowujac zamieszanie z biletami dotyczy chyba tylko UK i USA
-
Deleted User 4783
ja nie wiem, gdzie Wy te daty widzicie, jak na głównej cisza?
APR 22 BELGIUM ANTWERP SPORTPALEIS
APR 24 GERMANY OBERHAUSEN KÖNIG-PILSENER-ARENA
APR 28 GERMANY FRANKFURT FESTHALLE
MAY 02 GERMANY HAMBURG BARCLAYCARD ARENA
MAY 04 ENGLAND NOTTINGHAM MOTORPOINT ARENA
MAY 06 IRELAND DUBLIN 3ARENA
MAY 08 ENGLAND MANCHESTER ARENA
MAY 10 ENGLAND SHEFFIELD ARENA
MAY 11 ENGLAND LEEDS FIRST DIRECT ARENA
MAY 14 ENGLAND NEWCASTLE METRO RADIO ARENA
MAY 16 SCOTLAND GLASGOW SSE HYDRO ARENA
MAY 17 SCOTLAND ABERDEEN AECC GE OIL & GAS ARENA
MAY 20 ENGLAND LIVERPOOL ECHO ARENA
MAY 21 ENGLAND BIRMINGHAM BARCLAYCARD ARENA
MAY 24 WALES CARDIFF MOTORPOINT ARENA
MAY 27 ENGLAND LONDON O2 ARENA
Tickets go on-sale Friday 30th September at 9am.
APR 24 GERMANY OBERHAUSEN KÖNIG-PILSENER-ARENA
APR 28 GERMANY FRANKFURT FESTHALLE
MAY 02 GERMANY HAMBURG BARCLAYCARD ARENA
MAY 04 ENGLAND NOTTINGHAM MOTORPOINT ARENA
MAY 06 IRELAND DUBLIN 3ARENA
MAY 08 ENGLAND MANCHESTER ARENA
MAY 10 ENGLAND SHEFFIELD ARENA
MAY 11 ENGLAND LEEDS FIRST DIRECT ARENA
MAY 14 ENGLAND NEWCASTLE METRO RADIO ARENA
MAY 16 SCOTLAND GLASGOW SSE HYDRO ARENA
MAY 17 SCOTLAND ABERDEEN AECC GE OIL & GAS ARENA
MAY 20 ENGLAND LIVERPOOL ECHO ARENA
MAY 21 ENGLAND BIRMINGHAM BARCLAYCARD ARENA
MAY 24 WALES CARDIFF MOTORPOINT ARENA
MAY 27 ENGLAND LONDON O2 ARENA
Tickets go on-sale Friday 30th September at 9am.
-
Deleted User 1499
No to chyba UK odpuszcze a na Hamburg polece.
Yyy...No further European cities will be added to this schedule for 2017.
Dupa z KrkPython pisze:Yyy...No further European cities will be added to this schedule for 2017.
No nieee
Nawet Niemcy mi nie pasują bo mam wtedy praktyki zawodowe
Chyba trzeba na serio pomyśleć nad Londynem no ale to już większy wydatek
Nawet Niemcy mi nie pasują bo mam wtedy praktyki zawodowe
Chyba trzeba na serio pomyśleć nad Londynem no ale to już większy wydatek
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Szkoda, szkoda
Zdziwiony jestem, bo byłem przekonany, że Polska będzie. Niekoniecznie Kraków, tak jak tutaj na forum się utarło - moim zdaniem jednak bez większego uzasadnienia, ale że Polska będzie, to byłem prawie pewny.
-
Deleted User 4783
po takim przyjęciu we Wrocku jedna halówka wydawała się oczywista...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Początkowy plan obejmował większą ilość koncertów halowych w Europie - głośno było o dacie w paryskiej Bercy (obecnie AccorHotels Arena) i w Sztokholmie (Tele2 Arena)... Negocjacje z promotorami były w bardzo zaawansowanej fazie. Jednak wygląda na to, że plany te uległy drastycznej zmianie i liczbę europejskich koncertów ograniczono do minimum. Podejrzewam, iż wynika to z długofalowego planowania i Maiden wrócą do Europy z nową trasą w 2018 - dlatego nie chcą psuć sobie w tym momencie rynku.
Poza tym wszystko wskazuje na to, że Oberhausen, Frankfurt i Londyn otrzymają dodatkowe daty dzień po obecnie zaplanowanych.
Aha, i ani słowa o zmianach w setliście więc możemy z 99% pewnością stwierdzić, iż nie ulegnie ona zmianie.
Poza tym wszystko wskazuje na to, że Oberhausen, Frankfurt i Londyn otrzymają dodatkowe daty dzień po obecnie zaplanowanych.
Aha, i ani słowa o zmianach w setliście więc możemy z 99% pewnością stwierdzić, iż nie ulegnie ona zmianie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ktoś planuje robić Antwerpię?
-
Deleted User 4783
Wicker, tak właśnie sobie myślałem, że może zrobią sobie mały odpoczynek od wielkich tras, walną kilka halówek i do studia. A w 2018 kolejny album... albo przynajmniej jakaś mega trasa, mam nadzieję, że nie pożegnalna